Recept

Zeinas ljuvliga köttfärssoppa

November. Mörkt och murrigt, då vill man bli varm i magen. Jag gjorde dubbelsats utav Zeinas ljuvliga köttfärssoppa så att det räcker för två dagar.

Jag brukar tänka så just på tisdagar för att på onsdagar är det aktiviteter och tiden på eftermiddagen blir kort. Då är det skönt att ha någonting som bara kan värmas.

För 6 portioner behöver du:

400 g köttfärs av valfri sort

1 gul lök

2 morötter

3 vitlöksklyftor

1 röd paprika

6-8 st mellanstora potatisar

2-3 msk tomatpuré

1 burk krossad tomat (400 g)

Ca 7 dl hett vatten

Kryddor:

2 st köttbuljongtärningar

1,5 tsk dijonsenap (kan utelsutas)

1 msk paprikapulver

1 msk torkad oregano

1 dl finhackad färsk persilja eller 2 msk djupfryst/torkad

Salt & peppar

Gör såhär:

Hacka lök och riv morot grovt. Hetta upp några matskedar olja och stek dem tills de mjuknar. Tillsätten färsen och pressa över vitlöken.

När färsen fått lite färg och börjar smula sig tillsätter du alla kryddor förutom buljongen och persiljan. Låt det få fräsa med i 2-3 min.

Tillsätt tomatpurén och fräs lite till. Se till att köttet blir genomstekt, annars kommer den skumma sig i grytan när du tillsätter vätska. Hacka paprikan och vänd i grytan, fräs i 1 min.

Häll krossad tomat, smula i buljongen och tillsätt hett vatten. Krydda med salt och peppar. Låt få puttra i ca 20 min. Skumma eventuellt av vid behov.

Skala potatisen och skär i bitar, häll ner i grytan och låt få puttra ytterligare i ca 15-20 min (tills potatisen mjuknar). Späd eventuellt ut med mer vatten om soppan är för tjock. Strö i persiljan, koka 1-2 min till.

Servera med gott bröd och en klick crempa 😋

5 Kommentarer

      1. Sofia

        Hälsans Kök. Använde dock inte lika mycket eftersom jag tycker vegofärs tar mer volym. Drog även ner på kryddningen något. Men det är ju en smaksak. Man får prova sig fram lite.

  1. Elin

    Vad gott det lät, det måste jag prova att göra imorgon redan! Tack för tipset, känner att det behövs lite inspiration nu när det är mörkt mestadels av tiden, och då passar ju soppa alldeles utmärkt också.

Visa alla 5 kommentarer
×

Paula Rosas

Hej på dig och välkommen till min blogg. Mitt namn är Paula Andrea Rosas och här kommer några korta meningar om mig. Jag är en 27årig tjej som lever mitt liv genom att göra det bästa av dagarna. Mitt liv kretsar kring mina fantastiska döttrar Molly-Elise och Leonore och min underbara man Hugo Rosas, familj och vänner. Jag är en glad, familjekär och envis tjej som älskar att skratta. I min blogg kommer ni få följa med mig i min vardag. Träning, äventyr, dilemman och utveckling i mammarollen, resor, giftermål, vänskap och utbildning. Samarbetsförfrågningar: paularosas.media@gmail.com

Powered by Cure - Influencer hosting