Okategoriserade

Work, work, work, work – del två i veckans bloggtema

1. Vad ville jag bli när jag var liten?

Delfinskötare eller så ville jag jobba i glasskiosken. Jag tyckte att tjejerna där hade världens bästa jobb. Hela dagarna fick dom vara bland all den goda glassen och jag tittade med avund på dom när dom stod på andra sidan disken.

10475480_846951858649549_1781171882_o

 

2. Vad trodde jag att jag skulle bli när jag var tonåring?

Jag var himla insnöad på att bli socionom under gymnasiet. Jag fick sam/beteende och var helt inne på att arbeta med människor. Min mamma arbetar inom vården och jag sa alltid att jag aldrig skulle bli som henne. Mamma fick barn tidigt och det skulle minsann inte jag få. Livet ville annorlunda och barn kom. Drömmar ändrades. Fokus på ett annat håll.

Men som tonåring trodde jag aldrig att jag skulle få arbeta med en blogg och allt vad det innebär. Jag trodde aldrig att jag skulle vilja bli barnmorska, jag visste nog inte ens om vad det yrket hette.

 

Vilka var mina bästa/sämsta ämnen i skolan?

Jag var grym i NO trots att jag tyckte att det var dötrist. Jag tror att jag fick MVG i två år och VG i betyg det tredje året. Eller var det tvärtom? Jag minns inte. Svenska och skrivning har alltid varit kul, det grammatiska sög jag på.

Ämnen som jag knappt kommer ihåg något från är Filosofi och internationella relationer. Jag minns inte ens vad min filosofilärare hette, då är det ett tecken på att det inte har satt några fotspår i mig.

 

164076_480742452622_3973621_n

3. Vilket var mitt allra första jobb?

Min månadspeng räckte inte så det satte ett frö i mig. ”Jag måste ha ett jobb”. Paula 14 år bestämmer sig och skriver ett cv och skickar till Mc donalds. Jag fick ett jobb på donken i Heron City samma vecka.

Jag var snabbast i kassan och vann varenda tävling. Vid biopremiärer var det långa köer och jag jobbade alltid bort min kö fortast. Det var riktigt roligt att arbeta som så ung. Man blev som en familj med sina arbetskompisar och det var mycket stök och skratt. Jag är tacksam för min tidiga arbetserfarenhet och jag fick med mig mycket. Samarbete, kassabana, service, disciplin och respekt för ett arbete. jag jobbade varje helg och en till två gånger i veckan efter skolan. Tidiga mornar och sena kvällar. Det lönade sig när jag fick min lön på nio tusen som då var en förmögenhet!

19955_301727328774_5604762_n

4. Vad går mitt nuvarande jobb ut på?

Det är inte alltid lätt att blogga. Vissa dagar har det inte hänt något speciellt, jag tycker ingenting. Men bloggen ska ändå uppdateras och åsikter ska läggas fram. Att arbeta med sociala medier innebär att du ständigt har jobbet i bakhuvudet. Även om man inte skriver varendaste minut så ska man tänka på morgondagen, vad ska fotas, vad ska skrivas, hur kan jag förbereda, det får inte krocka med familjen.

Det innebär att det viktigaste som du inte får glömma när du går hemifrån är en kamera. A och O är bilder och uppdatering. Så det är mycket jobb innan, under och efter om du förstår vad jag menar.

Att blogga innebär också att du blir som en levande reklamvarelse. Företag vill åt marknadsföring över det digitala. Gammel TV och annonser i tidningar fungerar inte lika bra längre. Man bör tänka till en eller två gånger innan man tackar ja. Vad vill man representera, hur vill jag bli nischad. Jag skulle aldrig t.ex. vilja marknadsföra viktväktarna ( nu kanske detta funkar toppen för dig men jag vill inte stå för att man ska räkna coints).

Mitt arbete innebär mycket kul och min favoritsyssla är den fysiska närvaron. Kontakten i verkligheten mellan läsare, andra bloggare och mina arbetsgivare. Nu på onsdag har jag t.ex. den här HLR kursen tillsammans med Trygghansa och 10 läsare. I förra veckan bjöd jag in tre läsare till min och Pischas träningsmorgon. Den 13 och 14 oktober åker jag ner till Malmö och Göteborg för att ha babyevent med både bloggare och läsare. Det är min absoluta favoritdel i det jobb som jag har just nu! =)

14542869_10154321650276273_725390772_n 14593400_10154321650256273_1548845050_n

5. Nämn fem höjdpunkter i ditt arbete.

Jag får ofta tävla ut diverse produkter. Det gör mig stolt att jag har en privilegium i mitt arbete att skänka till andra.
Molly var med i ett projekt med SOS barnbyar där vi samlade in pengar till utsatta barn
I maj 2015 fick jag träffa Shakira i Barcelona. Det var häftigt!
Genom mitt jobb har jag blivit bekväm på scen. Att få vara konferencier gör att man växer som person. På RFSU-eventet förra hösten gjorde jag min debut.
Jag samlat på mig en digital dagbok som jag sen kan ge över till mina barn. Jag får ge dom en inblick i hur det var när dom var små. En själv har fotoalbum på mammas vind.

mandagskollen_paula_shakira p5092256 p5092266

6. Vad skulle vara det sämsta arbetet för mig?

Jag skulle aldrig kunna arbeta på en lagård. Min allergi skulle ta död på mig och det skulle nog inte ta lång tid för mig att faktiskt dö om jag blev instängd i ett stall.

 

5 Kommentarer

  1. Lina

    Hej Paula! Hade varit intressant om du gjorde ett inlägg om dina erfarenheter hittils med Molly och förskola? Jag är verkligen för att barnen ska gå på förskola från en ganska tidig ålder då man lär sig att ingå i ett större sammanhang m,m Har en kompis som inte alls har förstått det positiva med förskola (hon gick inte själv på någon som liten) och tycker faktiskt lite synd om hennes dotter som snart fyller 3 år…

  2. ISA

    aah jobba i glasskiosk eller godisaffär, vilken dröm det var 😉 roligt att se dina höjdpunkter från jobblivet också, så bra jobbat!

Visa alla 5 kommentarer
×

Paula Rosas

Hej på dig och välkommen till min blogg. Mitt namn är Paula Andrea Rosas och här kommer några korta meningar om mig. Jag är en 27årig tjej som lever mitt liv genom att göra det bästa av dagarna. Mitt liv kretsar kring mina fantastiska döttrar Molly-Elise och Leonore och min underbara man Hugo Rosas, familj och vänner. Jag är en glad, familjekär och envis tjej som älskar att skratta. I min blogg kommer ni få följa med mig i min vardag. Träning, äventyr, dilemman och utveckling i mammarollen, resor, giftermål, vänskap och utbildning. Samarbetsförfrågningar: paularosas.media@gmail.com

Powered by Cure - Influencer hosting