Dagens matRecept

Vit chokladmousse med daim och jordgubbar

Gud vad vi längtar tills fredagsmyset! Tjejerna ville baka nu under eftermiddagen och moussen ligger i detta nu i kylen och gottar till sig.

Oh, jag är dålig på att baka. Mina smeter blir alltid dåliga. Jag önskar att jag vore en bullmamma men naj, jag är bättre på annat. Men det här receptet var busenkelt! Och barnsligt gott- Vit chokladmousse med daim och jordgubbar

Du behöver för ca 6-8 portioner:

3 dl vispgrädde

150 g vit choklad

1 äggula

1 dubbeldaim

Jordgubbar

Jag tycker att Toblerone gör den allra godaste vita chokladen!

Gör såhär:

Vispa grädden fluffig. Tillsätt den smälta, vita chokladen och äggulan.

Det är magiskt att se choklad smälta Rör ihop tills det blir en slät mousse. Hacka daimen och rör ner i moussen. Servera med jordgubbar & förvara moussen i kylskåpet ?

5 Kommentarer

 1. Hanna

  Jag brukar göra sådan där mouse men med vanlig kvarg. Inte för främst för att det är nyttigare utan smaken. Vit choklad är så söt och det blir så gått när det blandas med kvargens syrliga.

   1. Hanna

    100 gr vit choklad som jag smälter.
    1 burk kesella (går med annan kvarg motsvarande mängd)
    1 äggula.

    blandar ner smält vit choklad i kesellan och sedan i med äggulan. Jag brukar toppa med passionsfrukt men man kan ju ha vilken frukt/bär man vill på. Låt den stå lite i kylen innan du äter och toppar den. Det räcker till 4 portioner

    går säkert bra med creme fraiche med men min mage mår inte så bra av så mycket feta mejeriprodukter.

Visa alla 5 kommentarer
×

Paula Rosas

Hej på dig och välkommen till min blogg. Mitt namn är Paula Andrea Rosas och här kommer några korta meningar om mig. Jag är en 27årig tjej som lever mitt liv genom att göra det bästa av dagarna. Mitt liv kretsar kring mina fantastiska döttrar Molly-Elise och Leonore och min underbara man Hugo Rosas, familj och vänner. Jag är en glad, familjekär och envis tjej som älskar att skratta. I min blogg kommer ni få följa med mig i min vardag. Träning, äventyr, dilemman och utveckling i mammarollen, resor, giftermål, vänskap och utbildning. Samarbetsförfrågningar: paularosas.media@gmail.com

Powered by Cure - Influencer hosting