Tankar

Visste inte om att det fanns ett mätningssystem

Det blev turbulent i kommentarsfältet tidigare i veckan efter att jag skrev om mammamagen.

Det var jag som bidrog till kroppshets
-Det var falskt av mig att skriva om bristningar och lös hud och visa upp en vanlig selfie iförd sport topp i spegeln
-Min mage jämfördes med Fokis som precis gjort en plåtning tillsammans med tidningen Mama. Hon är tydligen modigare än mig

 

1. Jag har aldrig låtit min kropps utseende hindra mig. Jag har gått i badkläder varje sommar, och fick senast under resan till Maldiverna massor med kommentarer om just kroppen. Den ena elakare än den andra. Så det känns som att folk som vill trycka ner på sociala medier tar kappan dit den vänder. Allt man gör är egentligen fel, och det känns som att det spills mer energi hos den personen än den hen väljer att kritisera.

Jag ser många segrar i mitt tankesätt kring kroppen idag. För 10 år sen var jag rädd för muskler och vågen. Vågen styrde allt! Efter kidsen fick jag ett annat mindset och väger mer än förr, men har också byggt upp mer muskler än förr.

 

min kropp har sett SJUKT olika ut de senaste åren. Tror jag gick upp 25 kg med Molly och 15 med Tiki

2. Vem har sagt att man enbart kan få bristningar på framsidan av magen? Jag fick mina på sidan och också lite på rumpan. Varför skulle jag fota bristningar på rumpan? Vad hände med ”stopp min kropp”? Har ni den blekaste om hur de påverkade mig när de kom? Visste inte att de fanns rank på bristningar, jag har upplevt de individuellt.

Läs mitt tidigare inlägg om bristningar HÄR

3. Min yngsta blir tre i år. Foki har en pluttis på någon månad. Min kropp har haft mer tid att återhämta sig och tycker att hon tänker klokt. Att hon fokuserar på sitt och bebis välmående istället för mage och kilon är bara rätt. Men att enbart hon skulle ha rätt till att prata om en mammamage köper jag inte för jag har också burit barn. Och absolut jag har tränat, men det förminskar inte mig för det.

Läs mitt tidigare inlägg om mammakroppen HÄR

Var nöjd med allt som livet ger, och allting runt omkring du ser!

23 Kommentarer

 1. Anonym

  Tror det handlade om att folk tycker du är väldigt fin och ”perfekt” och därför hyllades nog foki lite mer för att hon visar upp något helt annat som man inte alls är van att se i sociala medier. Trots att många får bristningar mitt på magen och att det kommer hon få leva med resten av livet då det inte går att få bort. Precis som du säger själv att varför ska du lägga upp bilder på dina bristningar? Svaret är väl att du inte vill det helt enkelt.
  Det är inte många som vill det och nu har Foki gjort det och det är inte konstigt att folk kanske uppskattar det lite extra att inte bara få se en perfekt yta vad vet jag. Men som sagt jag tror inte någon har menat något elakt mot dig utan jag tror alla tycker du är väldigt fin hela du.

 2. Anna

  Du är grym!???? Måste bara få säga att bilden från maldiverna med baddräkten gjorde att jag vågade köpa mig en exakt lika dan då du visade att man kan böra upp en baddräkt snyggt utan att vara en size 0. Tycker du inspeererar på ett underbart sätt ich fått mig att våga mycket mer. U go girl

 3. Snna

  Det tragiska är att det är mammor som inte kan acceptera hur deras kroppar ser ut efter en förlossning som skriver sånt skit. Ta inte åt dig utav bittra människor som inte har lärt sig att älska sig själv och som är bittra ?

 4. T

  Shit vad avundsjuka och hatiska folk ær. Kænns som att værden blir mer hatisk før varje dag, varfør kan inte alla ælska varandra och vara ødmjuka 🙁

 5. Kira

  Helt galet vilka vidriga kommentarer. Du är fantastisk vacker ( under graviditet, direkt efter eller nu som vältränad). Man ser att du är bekväm i dig själv, det är det vi behöver se. Unga tjejer behöver många fler som du att bli inspirerade av! Låt dessa kommentarer ge dig energi att fortsätta rocka!

 6. Elin

  Har också tänkt på det du skriver om. Fick en dotter för 11 månader sedan och ser ut precis som innan. Fick inte en enda bristning, huden har dragit sig tillbaka och jag har börjat träna fram magrutorna igen. Men får man vara stolt över sin mage?
  Nej för att den ser inte ut som en mammamage ”ska göra”.

 7. Josefine

  Oj. Sjukt tråkigt att du får sådana kommentarer! Alla är vi fina och bra precis som vi är. Men… Kan vi bara inte prata om det alls, tack? Varför måste fokus ligga på utseende överhuvudtaget? Det skapar ju faktiskt ångest. Mvh /snart trebarnsmamma

 8. Jenny

  Självklart får du också lägga ut en bild på din mage, och vara stolt över dig själv. Du är fantastisk!
  Däremot hoppas jag också att du kan förstå resonemanget. Att du som i väldigt mångas ögon har en perfekt kropp. En kropp som många avundas och som dessutom passar in i samhällets normer, visar upp den och talar om att en ska vara nöjd som en är. Det är ju väldigt lätt att vara nöjd om en ser ut som du. Önskar att det fanns mer plats för ickenormativa kroppar också. Lady dahmer har skrivit mycket om detta. En ”mammamage” är ju inte alls accepterad om du väger 100 pannor och har massa lös hud. Fler såna kroppar skulle jag vilja se.

 9. Emely

  Tyckte att problemet var att beskrev att du hade lös hud och bristningar och sedan la ut en bild på en enligt normen ”flawless” mage! Inget fel med magen, inte heller fel om du har bristningar eller lös hud. Men det blev missvisande med den bilden till den texten!

  1. anna tyson

   exakt! paula du har en toppen kropp! men att prata om mammamage med lös hud och bristningar och att du är stolt över det och sen visa upp en bild på din mage där man inte ser något av det du besrkev tycker jag fortf. är missledande/falsk.

   1. emma

    håller med ovanstående . Paula gör så i varje inlägg , pratar om o bryta idealen o att bristningar hit o lös hud dit är normalt . Men hur ofta får vi se en icke ”perfekt ” bild av paula. aldrig . tror du försöker visa dig stark o självsäker i för alla bloggläsare men får tyvärr inte den känslan av dig paula vilket är synd .

 10. Karin

  Vi måste släppa fokus på den där stackars magen! Gravid, postgravid, ogravid, bristningar, slapp… Det är en mage. Punkt.

  1. Maria

   Eller så släpper ni som tycker så det. För mig är det inte bara en mage. Dansar magdans så för mig är det skitviktigt att den är platt & snygg.

 11. Polly

  Sen handlar inte mammamage enbart om utseendet utan också om insidan. Hur påverkas ens inre av graviditet och förlossning? Mamma mage vill belysa att det behövs mer kunskap om kvinnan efter graviditet. Och inte bara ”Det är normalt” ” det går över”.

 12. Nathalie

  Så jävla less på folks kommentarer och att vissa anser sig ha rätt att komma med pekpinnar och andra elakheter! Du är bra som du är, ALLA är bra som de är!

 13. Maria

  Alltså såå typiskt tjejer att skriva sådana där kommentarer ?? Vet du vad Paula – du har min drömmage!! Hoppas innerligt att jag efter min graviditet kan träna mig till en sån form. You go girl??

 14. Jul

  PAULA! Din medverkan i amma-podden var fantastisk. Att man inte hörde intervjuarens frågor utan bara din röst och ditt berättande gjorde att jag rös och började gråta flera gånger. SÅ himla fin podd med musik och röstklipp osv. Jag som hört och läst om detta flera gånger blev ändå rörd haha!

 15. Sandra Augustinson

  Du är så vacker, Paula! Jag blir så trött på alla nättroll som tycker att de har rätten att uttrycka sig så dumt framför en dator, men jag frågar mig om de skulle säga det till dig face to face? Att man tycker sig ha rätten att påpeka andras kroppar och jämföra tycker jag är fel! Allas våra kroppar är olika, alla graviditeter är olika och hur våra kroppar ställer om sig efter en graviditet är olika. Jag blir så ledsen att man ska få så mycket hat av ingen anledning alls. Stå på dig, Paula och njut av helgen i Enköping. Det verkar ju fantastiskt!

 16. Johanna

  Jag kommenterar aldrig bloggar men vill bara säga vilken powermamma du är. Du har en to-die-for kropp och du har fött TVÅ barn! Att folk ens har mage att kommentera något elakt. Det krävs mycket pannben för att klara av vardagen med två barn samt få till träning som du får. Jag önskar att när jag fått barn, att jag har orken som du har att fokusera på att få en stark kropp som orkar – som blir lika snygg som din på köpet! Hejja dig!

 17. Camilla,10 barnsmamma vid 33 år

  Gillar att du vågar visa upp dig,du är jättefin ?
  Jag änskar jag vågade det,har inte gått i bikini bland folk på säkert 16 år.
  Jag skäms regält o vill inte visa mig.
  Men håller på jobba med det o hoppas på att kunna gå med det nån dag?

 18. Aa

  Man förstår både dig och de som kommenterar. Sån sjukt svår balans mellan att påverka någon utifrån en text och bild. Samtidigt så är det väl inte mer än rätt att kunna visa upp sig oavsett om man har en mage med massa muskler eller en mage som är nyförlöst. Känns som att alla bara tänker antingen Eller, finns det inget mellan ting längre i dagens samhälle?

  Varför kan inte Paula visa sin mage som det skett en förändring med för det KAN påverka någon annan? Jag kan säga att det påverkar mig bara positivt då man får sug att träna och med träning blir psyket bättre och hälsan.

  Äsch . Jag ger upp! Går inte riktigt att skriva om, då det alltid finns negativa faktorer som påverkar vad man än skriver. Människan har blivit nästan lite för mycket till att analysera minsta detalj.

  Ni är alla fina oavsett hur många cm din mage har eller inte.

Visa alla 23 kommentarer
×

Paula Rosas

Hej på dig och välkommen till min blogg. Mitt namn är Paula Andrea Rosas och här kommer några korta meningar om mig. Jag är en 27årig tjej som lever mitt liv genom att göra det bästa av dagarna. Mitt liv kretsar kring mina fantastiska döttrar Molly-Elise och Leonore och min underbara man Hugo Rosas, familj och vänner. Jag är en glad, familjekär och envis tjej som älskar att skratta. I min blogg kommer ni få följa med mig i min vardag. Träning, äventyr, dilemman och utveckling i mammarollen, resor, giftermål, vänskap och utbildning. Samarbetsförfrågningar: paularosas.media@gmail.com

Powered by Cure - Influencer hosting