Tips

Vips så blev man en stadsodlare

Fick ett fantastiskt bud av Innovedia och Botanium- TACK! Ingredienser till en smarrig pasta… … & en självvattnande planter! Nu kan jag odla trots att jag INTE har några gröna fingrar (snarare svarta fingrar 🙈).

Så här går det till. Plantern kom i två olika delar. Den understa fyllde jag med vatten och droppar av näring. I den översta delen hällde jag i odlingsmedium (allt kommer med) vatten och planterade frön.

Fick lite olika alternativ Jag valde tomater och inom sju dagar ska de börja visa sig. Spänningen är olidlig, kommer det att funka? Plantern måste vara uppkopplad till ett eluttag. Nu gör Botaniumen jobbet och vattnar tomaterna automatiskt var tredje timme.

Snacka om ett innovativt sätt att stadsodla- Vill du läsa mer så kan du göra det här.

8 Kommentarer

 1. A-M

  Ingen aning om det kommer funka, aldrig hört talas om. Men berätta gärna sen om det funkar.
  Men din svärmorstunga där ser inte ut att må så bra. Plocka gärna bort de döda bladen så har den chans att skjuta nya skott.
  // A-M

  1. Ulrika

   Haha oj, hade inte ens sett att hälften av svärmors tungan var döda blad! Då förstår man vad Paula menar med svarta fingrar 😀

 2. Emilia

  Citat från Aftonbladet:
  ”Två fall av det muterade sydafrikanska viruset har upptäckts i Sälen, rapporterar SVT Nyheter Dalarna.

  – Det är allvarligt, nu är det otroligt viktigt att alla håller sig till rekommendationerna, säger Helena Ernlund, biträdande smittskyddsläkare i Dalarna, till SVT.

  Samtidigt kommer rapporter om att smittade personer inom turistnäringen fortätter jobba trots konstaterad covid-19-smitta.”

  Kanske dags att ni tänker om?

 3. Angelica

  Ska du odla tomater inne såhär års behöver du ett fönster med solljus HELA dagen eller extra växtbelysning, annars kommer inget hända med dina frön ☺️

  1. Emma

   Det är ju ju vid den här tiden man ska börja så tomatfrön, så de får en chans att hinna få mogna tomater innan hösten kommer….:-) räcker gott och väl att ha de på fönsterbrädan i början när bladen börjat komma.

 4. Emmi

  Spännande! 🙂
  En fråga, vart tog du ditt isbad?
  Bor i närheten av Älvsjö och tänkte ta första doppet i helgen 🥶

  Vänliga hälsningar!

Visa alla 8 kommentarer
×

Paula Rosas

Hej på dig och välkommen till min blogg. Mitt namn är Paula Andrea Rosas och här kommer några korta meningar om mig. Jag är en 27årig tjej som lever mitt liv genom att göra det bästa av dagarna. Mitt liv kretsar kring mina fantastiska döttrar Molly-Elise och Leonore och min underbara man Hugo Rosas, familj och vänner. Jag är en glad, familjekär och envis tjej som älskar att skratta. I min blogg kommer ni få följa med mig i min vardag. Träning, äventyr, dilemman och utveckling i mammarollen, resor, giftermål, vänskap och utbildning. Samarbetsförfrågningar: paularosas.media@gmail.com

Powered by Cure - Influencer hosting