Vi hade kaffeskola i Helsingborg | Paula Rosas
paulas

Paula Rosas

Annons

Vi hade kaffeskola i Helsingborg

Inlägg i samarbete med Zoégas 

image-25

I våras hälsade vi på hos Zoégas i Helsingborg. Tänk att vi har gjort resan att se kaffe på träden i Kenya till hur bönan rostas på rosteriet i Helsingborg. Det har varit en upplevelse och jag är tacksam över min idag ödmjuka inställning till arbetet bakom varje kopp med kaffe. Tacksam till att ha fått ta del av projektet ”Coffee by women” i snart två år och där jag har sett styrkan hos varje kvinna. I Kenya upplevde jag det som att kaffebönderna var otroligt stolta över vad dom gjorde och att deras arbete faktiskt kan försörja familjer. Det är nog den biten som glädjer mig allra mest att faktiskt få se att det inte är någon som utnyttjas utan att det finns ett korrekt arbetssätt bakom produktionen av högkvalitativt kaffe.  Alla i näringskedjan får betalt. Det var kvinnorna i Kenya som gav mig den bekräftelsen på att Coffee by women funkar på riktigt. Och det tolkade jag inte utav det som sa, utan hur det lös ur deras ögon när dom berättade för mig om sitt arbete. Jag kände glöden och förstod att detta faktiskt fungerar, på riktigt!

image-27 P5183317 P5183325 P5183335

image-23

18644561_10155016574231273_654594819_n

Visste du att rosteriet i Helsingborg aldrig sover? Att det finns övervakning över varje rost av antingen maskiner som mäter t.ex. fukt eller av människor? Och just det att det finns människor bakom produktionen av kaffet i Helsingborg fascinerar mig. Att man ser kaffet som ett hantverk och att det är det mänskliga sinnet som bestämmer om kaffet är godkänt. Genom genomtänka rutiner lyckas Zoègas hålla den kvalité som vi kaffedrickare faktiskt förväntar oss. Se filmen nedan när jag, Mona och Magdalena hade kaffeskola i Helsingborg:

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
paulas

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons