Allmänt

Vi drar dit palmerna bor

Igår var min familj hos oss. Vi lekte med Greta på tomten, åt pizza och….

BOKADE EN RESA! Åh, jag blir så glad när man plötsligt får något att se fram emot. Vi hittade relativt billiga flygbiljetter under nästa år till Thailand och är borta lite mindre än två veckor. Vi var tvungna att anpassa resan efter mina bröders skola.

Det var länge sen vi reste med min familj någon annanstans än Spanien. Först var vi oense om vart i Thailand vi skulle men det slutade med hotell på Koh Chang. Minns ni när jag och Hugo var i Thailand 2012? Det var vår första resa efter Argentina och vi möttes på Koh Samui. Då hade jag redan varit på Koh Chang med min familj under en vecka.

Då tyckte jag att Koh Chang var värdelöst. Jag minns att jag sa till min familj att jag var rastlös. När jag reste därifrån sa jag till och med ”att jag hatar Koh Chang”. Min styvfar är övertygad om att jag nu kommer att ändra min uppfattning just för att vi har barn. Att vi kommer uppskatta lugnet på ett helt annat sätt och jag tror faktiskt att han har rätt!

Blir det någon vinterresa för er? =)

 

Hittade gamla bilder från senaste resan till Koh Chang 2012, jag var alltså 20 år men såg ut som 14 år 😂😂😂

Vilket hår!  Det är galet, ser så liten ut!  Paintball är ett måste på våra semestrar  och att besöka vattenfall 

21 Kommentarer

 1. R

  Jag åker till Thailand om en månad, skulle bort på backpacking i feb/mars egentligen men blir en marsbebis för oss, så fick flytta resan. Men ser såklart fram emot vintern ännu mer nu 😍

 2. Josefin

  Hoppas ni skippar elefantridning, dansande apor, tigerparker och andra aktiviteter som bidrar till att djur far illa.
  Jag har också ridit elefant i Thailand (för 10 år sedan) men idag vet jag bättre.

 3. Karin

  Ni ser onekligen väldigt unga ut. Men vackra, precis som nu.
  Läser alla dina inlägg men kommenterar inte så ofta. Ville mest skriva att jag tycker att du verkar vara både omtänksam och förnuftig. Att kika in och läsa din blogg känns ibland som att besöka en vän. Kram!

 4. S

  Underbart! Vi är också sugna på att resa. Men tycker att det är ren djungel att bestämma sig vilken sajt man ska boka resa. Vilka sajter rekommenderar ni?

 5. Jeanette

  Paula. Ärligt talat. Du verkar vara en fantastisk person. MEN. Hur i hela friden kan du med gott samvete resa så mycket som du gör?! Enligt FN:s klimatpanel så har vi 10 år på oss att göra nåt åt klimatförändringarna annars är det för sent. 10 ÅR. Och med en regering, riksdag och omvärld som inte är kapabla till att göra något åt det läggs tyvärr ett visst ansvar på individen vare sig man vill det eller inte.

  https://www.expressen.se/kultur/om-vi-inte-gor-nagot-nu-gar-allt-at-helvete/

  Vi har INTE tid! Billiga flygresor flera gånger per år borde vara ett minne blott. Det här är så jävla fruktansvärt och läskigt att jag inte ens kan tänka på det utan att få dödsångest.

  Om du vill läsa på lite så har du lite nyckelord att googla på här: artutrotning, tröskeleffekter, klimatflyktingar, utarmade jordar, Johan Rockström. Bara för att välja några få.

  På ICA kan man räkna ut sin klimatpåverkan via maten.
  Och på WWFs hemsida kan man räkna ut sitt totala ekologiska fotavtryck då man inkluderar resor och liknande.
  http://www.wwf.se/wwfs-arbete/ekologiska-fotavtryck/1127697-ekologiska-fotavtryck

  Snälla gör detta. För din egen skull. Och som en ögonöppnare. Ni som har råd borde kunna kosta på er klimatsmarta sätt att leva. Eller avstå i alla fall de flesta resor ni gör. För ni gör dom på alla vår bekostnad och bidrar till att miljön belastas och att skeppet jorden vi lever på är på väg att sjunka.

  //Miljövetaren

  1. Susanne

   Jag håller med. Får ont i magen, dessutom rider de på en elefant på en av bilderna. Det är härligt att resa men herregud detta är ju inte hållbart. Jag vet ärligt talat inte hur människor kan blunda för ett kommande tragedi som kommer att beröra oss och speciellt våra barn. Hur kan man aktivt välja att fortsätta att förstöra för barnen när man har kunskapen om att läget är akut?!?

  2. Majken

   Mår illa av att du (Paula) ena månaden skriver inlägg om hur miljövänlig du är och att du vill vara det. De främsta tipsen du fick var att just sluta flyga flera gånger per år då detta är en stor bidragande faktor till den aktuella temperaturökningen. Och så bokar du resa till Thailand? Mållös. Visar att du innerst inne är riktigt ego 🙂

Visa alla 21 kommentarer
×

Paula Rosas

Hej på dig och välkommen till min blogg. Mitt namn är Paula Andrea Rosas och här kommer några korta meningar om mig. Jag är en 27årig tjej som lever mitt liv genom att göra det bästa av dagarna. Mitt liv kretsar kring mina fantastiska döttrar Molly-Elise och Leonore och min underbara man Hugo Rosas, familj och vänner. Jag är en glad, familjekär och envis tjej som älskar att skratta. I min blogg kommer ni få följa med mig i min vardag. Träning, äventyr, dilemman och utveckling i mammarollen, resor, giftermål, vänskap och utbildning. Samarbetsförfrågningar: paularosas.media@gmail.com