Bröllop

Vart kommer smekmånaden bära av?

 

Varför heter det smekmånad?

”Smekmånad kallas brudparets första månad efter bröllopet, och är en del av firandet. Det är då vanligt att paret genomför en semesterresa tillsammans. Uttrycket ”smekmånad” (alternativt -dag, -vecka, -år) används även om andra inledande perioder av samförstånd eller harmoni mellan parter.”

Vi kommer inte (läs vill inte) vara borta så länge. Vi har barnen hemma så en helg räcker gott och väl för oss. Några helger efter bröllopet kommer vi iallafall att göra vår första resa som man och fru till… Athen! Visst är det otippat?

Vi har hittat ett fantastiskt hotell som vetter ut vid en klippa med milslång utsikt över vattnet. Tanken är att vi inte ska röra ett finger den helgen. Bara umgås, lata oss och inte lämna hotellet. Tanken känns romantisk med hur det blir i praktiken vet jag inte. Med tanke på både min och Hugos rastlöshet lär vi vilja hitta på något.

-Till alla er som är gifta. Vad är den stora skillnaden på sambo vs gifta? Kan inte se att vårt liv eller vårt förhållande kommer att ändras i höst bara för att vi gifter oss. Skillnaden kommer bli att jag heter Rosas som resterande familjemedlemmar.

Så Athen en helg ett par helger efter bröllopet. Och till vintern kikar vi på att resa till Mexico, hela familjen!

några bilder från hotellet:

16 Kommentarer

 1. Nicolle Zigouna

  Hej underbara, fina och fantastiska Paula!
  Jag har följt dig och Hugo i ca 3 år nu och kan säga att ni båda inspirera mig så mycket!
  Jag bor i Athen sedan 4 år tillbaka och har träffat min stora kärlek här. Han lär sig svenska och kommer om ca 1 år att flytta till Stockholm med mig (borta bra men hemma bäst).
  Juste, vi har börjat träna Crossfit tillsammans också och det är sååååååå himla kul att träna tillsammans med ens partner. Jag känenr ofta igen mig i ert förhållande. Gud vad vi är lika haha.

  Men , nu till saken, om ni behöver några som helst tips inför er smekmånad i Aten, vad det än är så hör av dig till min mail. Aten är en otroligt vacker stad, mycket liv och samtidigt lugn och det finns så mycket att se.
  Både jag och min kille hjälper er jättegärna med tips eller vad ni än nu behöver 🙂 Nu förstår jag att ni kanske vill mysa enbart på hotellet. Oavsett så vill jag önska Dig och Hugo det bästa av det bästa och hoppas att nifår en oförglömlig smekmånad. Stort GRATTIS till bröllopet, era framgångar och all kärlek ni sprider! <3 <3 <3
  massa massa kramar från Aten! <3

 2. Becca

  Jag och min man gifte oss i juni och jag tycker att det känns som en fördjupad trygghet. Att inför Gud, familj, släkt och vänner lovat varandra evig kärlek, det löftet gav en lättnad i hjärtat. En för oss tretvinnad tråd. Nu är det vi.
  Hoppas ni får ett fantastiskt bröllop!

 3. Fanny

  Låter som en fantastiskt härlig plan. För oss var det inte så stor skillnad. Mer än att det känns fantastiskt mysigt att kunna titulera sig som gifta och man & fru ❤️ Sen att alla i familjen har samma efternamn. Det tycker jag känns fint ☺️

 4. Becka

  Jonas Hallberg och hans man hyr ut delar av sitt hem i Mexico, kika på hans instagram. Hade vart så mysigt att bo hos dem, för de verkar så goa! Men kanske inte finns plats för barn också..

 5. Emma

  Det är väl egentligen ingen skillnad, men jag tyckte det kändes på ett annat sätt efter vi gifte oss. Det är mer ”på riktigt” trots att vi hade barn o hus sedan innan… Min man tog mitt efternamn och när jag hör honom säga sitt fulla namn nu så får jag fjärilar i magen, fånigt kanske men så känner jag! 🙂 <3

 6. Ana-Morena

  Vi gifte oss efter att ha varit tillsammans i 7 är så blev det giftermål förra året ?
  Men både jag och min man kände inget skillnad utan bara att vi kunde nu kalla eller tala om för människor ”min fru/man” vid en förklaring .

  Hoppas att ni får ett fint bröllop och bröllopsresa , vi har själv inte åkt iväg än och ska nu till september åka på våran första resa ihop på dom här åren tillsammans och tillsammans med barnen och svärföräldrarna ☀️

  Ha det fint och allt lycka i framtiden ?♥️?

  / Ana-Morena

 7. Kim

  Sååå fint hotell! Skillnaden kanske blir att man känner sig mer ”säker/trygg” i förhållandet?
  Ingen aning, är inte själv gift. Uppdatera gärna om du märker någon skillnad 🙂
  Skulle vara kul att få veta hur du upplever det 🙂

 8. Sandra

  Efter 9 år tillsammans gifte vi oss och jag ser ingen större skillnad på livet innan och efter bröllopet. Att hela familjen har samma efternamn är väl den största skillnaden (för mig som bytte). Tycker det känns fint och tryggt att veta att man är gift. Framförallt när vi har barn tillsammans 🙂

 9. Anonym

  Jag är oxå gift sedan 9 år tillbaka men livet blev ingen skillnad förutom efternamnet och att man säger fru och man. Livet rullar ju på som vanligt sim det gjorde innan. Vi var lika kära innan som nu.
  Endel gör skillnad just i ekonomin men vi delade allt även innan.
  Man kan skriva vissa papper hur man vill att man ska ärva osv särskilt då man har barn ihop.
  Vi var i Grekland på vår smekmånad på en romantisk liten ö. I 14 dagar faktiskt och det var ett fint minne.
  Många gör ju barn på just smekmånaden eller försöker iallafall men det var inte vår tanke utan att bara njuta och slappna av.
  Äta god mat och lyx till det osv.
  Aten är fint, där har vi varit med så njut av helgen som nygifta. ❤

 10. Mikaela

  Var bara två skillnader för oss. 1. Att vi plöstligt hette likadant i efternamn, dvs endast ett namn på ytterdörren ? 2. Att min man presenterar mig som fru istället för sambo, väldigt ovant första tiden ? Det är en härlig känsla att se samma efternamn på allihopa när man reser tex ?

 11. Sofia

  Härligt!! Vi var tillsammans i 9 år (sen vi var 16!) innan vi gifte oss för två år sedan 🙂 trodde inte heller att det skulle bli någon stor ”skillnad” mer än en fet fest, fin ring och samma efternamn… MEN trots att det nästan borde vara omöjligt så kom man till typ en ny nivå av kärlek man inte visste fanns. Även fast allt var så självklart med varandra innan så blev det ännu mer självklart efter hela bröllopshelgen. Man fylls med så mycket glädje och kärlek att det knappt går att ta in, och man är heeeelt slut dagarna efter, tog verkligen ett tag att landa i allt! <3

  Alla gör som man vill med sina bröllop och vi ville inte ha så mycket tips mm innan själva, men en sak blev vi tipsade om, och det var att någon gång under dagen eller kvällen bara smyga iväg vi två i 5-10 min. För att nypa sig lite i armen och fatta vad som egentligen precis har hänt. Man är med varandra hela dagen/helgen men hinner knappt prata med varandra för det är så många man vill hälsa på och kramas med. Ett bröllop är ofta något som planneras under en så himla lång tid, och sen efter en helg så är det liksom slut – så se till att njuta till fullo och stressa inte upp er över något!! Kram S!

 12. Mdp

  För oss blev det en stor skillnad vi tror på gud och löftet är heligt. Det känns som det följde så mycket välsignelse i att ge detta löfte. Kärleken fick större rötter. Det är en större trygghet i kärleken att vi vet att vi lovat detta.

 13. Caroline

  Jag tycker att vi kom närmare varann efter brölllpet, även om vi hade barn innan. Det är ju inte lika lätt att bara lämna varann heller som gifta, medan en sambo kan du bara flytta ut så var det hej då vi ses. Här har man ett helt annat juridiskt band och samma efternamn känns också härligt.

 14. Jennifer

  Aten låter superhärligt! Ni kommer säkert få en kanonhelg! Jag tyckte inte det var nästan någon skillnad att gå från sambo till gift, men det känns extra mysigt på något sätt att vara gift tycker jag, kanske lite mer samhörighet som familj 🙂

 15. Emelie

  Jag och min man gifte oss för snart ett år sedan och ska jag vara helt ärlig så känner varken han eller jag att vårt liv och förhållande ändrats minsta lilla sedan dess. Jag har också bytt namn och det tänkte man mycket på i början men nu har jag nästan glömt av att jag hetat något annat innan. Jag var helt bombsäker på att själva känslan skulle ändras, att jag skulle känna av att det är häftigt att vara gift typ men så blev det inte. Vi fick däremot minnen för livet och hade den roligaste dagen någonsin! Det går verkligen inte att beskriva känslan att så många vänner och familjemedlemmer väljer att spendera en hel dag bara för att fira oss.
  Lycka till med allt! Jag är helt säker på att ni kommer ha en helt underbar dag när det väl smäller <3

Visa alla 16 kommentarer
×

Paula Rosas

Hej på dig och välkommen till min blogg. Mitt namn är Paula Andrea Rosas och här kommer några korta meningar om mig. Jag är en 27årig tjej som lever mitt liv genom att göra det bästa av dagarna. Mitt liv kretsar kring mina fantastiska döttrar Molly-Elise och Leonore och min underbara man Hugo Rosas, familj och vänner. Jag är en glad, familjekär och envis tjej som älskar att skratta. I min blogg kommer ni få följa med mig i min vardag. Träning, äventyr, dilemman och utveckling i mammarollen, resor, giftermål, vänskap och utbildning. Samarbetsförfrågningar: paularosas.media@gmail.com

Powered by Cure - Influencer hosting