Dagens frågaTräning

Varför tränar jag inte lika mycket längre?

Hade mitt första pt pass med Kalle i morse sedan resan till Costa Rica. Har fått frågor från er på instagram om jag har slutat att träna och det har jag inte, men jag har skruvat ner tempot!

2018 var året jag skruvade upp. La 110% på träningen. Gjorde fantastiska framsteg och blev snabbt stark. Ett år är inte mycket, men tillräckligt länge för att jag skulle känna att ”nu är det dags att dra i bromsen”.

Både jag och Kalle upplevde att jag stannade av. Utvecklades inte, blev inte starkare. Snarare tröttare. Och då behöver kropp och själ vila. Då funkar det inte att träna för att man tycker att det är roligt. Tror att vi är många som skulle kunna göra det, men det är inte lönsamt. Det sliter mer än vad det ger.

Just nu tränar jag ca 2-3 pass i veckan. Fokuserar bara på styrka och det har varit skönt att vila. På WörkOut glädjs jag åt när andra gör personbästa och utvecklas men för min del handlar det just nu om att skapa en balanserad nerförsbacke. Det är inte min period för nya personbästa- jag vilar upp mig efter ett intensivt år. Det räcker med styrka och den motionen som jag får i vardagen. Jag tycker om att gå morgonpromenader men just nu är dom lugna. Jag vill inte bränna fett, bara boosta min själ utomhus i ett härligt vårväder.

Kalle: Den här vilan har gjort dig gott.

Paula: Är det så?

Kalle: Du ser pigg ut i lyften igen!

Men som jag saknat våra pt-timmar! Det är med mina timmar med Kalle som jag utvecklas och får träff på muskler som jag upplever svåra. Idag körde vi ett ben och rump-pass med:

5 varv av:

-8 st raka marklyft med gummiband runt knäna på 60 kg

-8 st front squats med gummiband och där jag stannade i botten i tre sekunder innan jag reste mig

Om vi stärker min squat kommer jag att kunna frivända tyngre. Sen. Så fokus på att stärka med tung styrketräning. I slutet av passet lastade vi på skivstången för att bara testa ett personbästa i mark. Mitt bästa lyft ligger på 130 kg och i morse testade jag på 135 kg. Jag klarade det inte men fick ändå stången i rörelse. Och finns det rörelse finns det hopp. Hopp om att det kan gå i framtiden!

-Någon annan som befinner sig i viloläge i träningen? Ser det här som en period för att skapa hållbarhet. Att leva ett aktivt liv innebär att man måste periodisera. Det måste finnas utrymme för att ändra fokus och upplägg för att det ska hålla.

En glad tjej efter pt passet. Kommer i fortsättningen att skruva ner mina pt pass från två gånger i veckan till ettDen godaste ”After Workout” smoothin finns i WörkOuts bar! Älskar denna😍

7 Kommentarer

 1. Jenny

  Jag har alltid viloläge från träningen 😂 Men grymt imponerad av er som orkar 💪
  Tycker du är grym som roddar träning, ungar och jobb

 2. Jossan

  Tack för att du är så himla sund och hälsosam och visar upp alla delar av livet!!!! Du är verkligen en förebild!!!! ❤️

 3. Hanna

  Hej Paula, en snabb fråga – vad var det för ansiktsbehandling du gjorde innan bröllopet? Kan ej hitta det inlägget, men du fick sånt glow så jag skulle gärna vilja kolla upp något liknande för mig själv!

 4. Lissel

  men wow! snygga armar! Det är precis så, tränar man väldigt intensivt en period så mår både kroppen och resultaten bra av vila! 🙂 Jag längtar ihjäl mig tills jag är tillbaka på banan!! Du är mitt mål efter graviditeten 🙂

 5. Elin

  Hej Paula. Så hälsosamt och viktigt inlägg, du inspirerar & fortsätter växa något otroligt i mina ögon gällande träning, hälsa och välmående.

  Är fint att du delar med dig av allt och jag önskar typ vi vore kompisar för du versarnas jordnära, ärlig & superhärlig!

  Varmt tack för inspirationen! Och trevlig påsk! Kram Elin och två kiddos från Växjö 🙌🏽

 6. Hanna

  Känner verkligen samma. Har kört på med träningen flera år och trappat upp senaste halvåret med 5-6 tunga pass i veckan. Känner mig trött i kroppen plus supersugen på att lägga mer tid på att vara utomhus nu. Och kanske läsa någon rolig kurs vid sidan av heltidsjobbet istället för att mer eller mindre jämt prioritera träning innan/efter jobbet. Det är ju svårt att trappa ner när man tycker det är så kul.

 7. Johanna

  Har också skurvat ner denna vår. Körde på program och upplägg i höstas, vilket som du säger, gör en trött i kropp och knopp. Så nu blir det 3-4 pass i veckan, 2 av de är löpning, dem andra är vad jag känner för, blir oftast styrkelyft eller Crossfit 🙂

  P.s du är grryyyyyyyyyyyyyyyym!! älskar hur du inspirerar med din balanserade livsstil vad gäller familj, träning, kost, jobb. Keep up the good work 🙂

Visa alla 7 kommentarer
×

Paula Rosas

Hej på dig och välkommen till min blogg. Mitt namn är Paula Andrea Rosas och här kommer några korta meningar om mig. Jag är en 27årig tjej som lever mitt liv genom att göra det bästa av dagarna. Mitt liv kretsar kring mina fantastiska döttrar Molly-Elise och Leonore och min underbara man Hugo Rosas, familj och vänner. Jag är en glad, familjekär och envis tjej som älskar att skratta. I min blogg kommer ni få följa med mig i min vardag. Träning, äventyr, dilemman och utveckling i mammarollen, resor, giftermål, vänskap och utbildning. Samarbetsförfrågningar: paularosas.media@gmail.com