Dagens frågaTräning

”Varför tränar du på semestern?”

Fick en fråga på instagram om varför jag tränar på semestern, och i hens fråga tolkade jag det som att det skulle vara provocerande.

Jag förstår inte riktigt det här med att lägga tid och energi på andras val. Jag lägger ingen värdering i om andra vill gå på museum, sola eller göra precis det hen vill på hens semester!

Det har inte varit en självklarhet på alla resor. Ibland har jag packat ner träningsskor som aldrig har blivit använda. Men just nu befinner jag mig i ett skede där jag uppskattar träning just på semestern.

Anledningar till att jag tränar även på semestern:

Att träna i ett varmare klimat är annorlunda

Det bara rann om mig igår vid löpningen. Det är härligt att känna den tuffa ansträngningen som kommer när man springer i uppförsbackar när solen gassar. Det utmanar inte bara min fysik, utan även mitt psyke. Jag blir pushad av att hela tiden testa mina egna gränser

Ett härligt sätt att starta dagen på

Nu reser vi med min familj och har möjlighet att kliva upp innan tjejerna vaknar. Det är ett härligt sätt att starta dagen på. Träning, frukost och äventyr.

Det är ett sätt att umgås på

Vi är här på semester, jag och Hugo. Båda vi finner energi till resten av dagen i att få kvalitetstid ihop. Vissa kanske vill äta middag på tu man hand, ta en drink på kvällen, gå en promenad eller ta en massage tillsammans. Vi gillar att kötta ihop, och det är roligt att få så mycket kvalitativ tid i träningen på vår semester

Jag tränar inte på min semester för att jag måste. Utan för att jag vill. Och helst kör jag på morgonen just för att tjejerna sover längre här och att jag älskar frukost. Jag känner ett inre lugn när jag har pumpat mig själv med endorfiner och får njuta av god omelett eller något annat gott med familjen.

-Hur tänker du kring träning på semestern? Är det provocerande?

27 Kommentarer

 1. Johanna

  Träna på semestern är för mig självklart. Jag tränar året runt och det är en del av min vardag och det jag tycker så mycket om att göra. Skulle jag inte träna så skulle jag inte vara lika glad och pigg så för mig är det självklart att träna på semestern, varför inte liksom?! Sen gör ju alla precis som man själv vill.

 2. E

  Sprang varje morgon i soluppgången när vi var på Dominikanska republiken i Januari. Så himla härlig start på dagen.. Var även med på Yoga på den vita stranden.. underbart med träning även när man är iväg. Håller med dig!

 3. Hannas krypin

  Folk hittar alltid anledningar till att bli provocerade eller att kritisera. Jag tränar också på semestern. Startar dagen med en löprunda och sedan är jag klar med träningen och kan lägga all tid på aktiviteter med barnen. Att inte träna under semestern när jag gör det flera gånger i veckan annars skulle bara kännas extremt konstigt.

 4. Daniela

  Att träna på semestern är ju det bästa som finns tycker jag! Då har man tiden att gå all in och sedan kunna återhämta sig. Kör man dessutom all inclusive på ett bra hotell så är det SÅ lätt med kosten också. Är ju underbart att ha maten färdig efter träningen , lätt att variera kosten när det finns massvisnmed olika grönsaker och proteiner att mixa och matcha ? Samt frukostar med en massa gott och nyttigt som man aldrig skulle orka laga till hemma innan jobbet ? Dessutom så orkar man smaka fler desserter på dessertbuffen om man gjort lite extra plats i magen ??

  Skönaste som finns är ett hårt pass på gymmet, snabbdusch, äta frukost och sen ut och slappa vid poolen ?

 5. Susanna

  Det är så fantastiskt att trots att fler människor idag dör av fetma än av svält, att barn och ungdomar drabbas av sjukdomar tidigare bara pensionärer drabbats av och att psykisk ohälsa ökar, så är det människor som äter hälsosamt, som får in vardagsmotion och som tränar som får ta emot mest skit.. Säg att du tränar fyra dagar i veckan cirka 1h per pass. Då rör du dig 4h, en vecka är cirka 168h. Så en aktiv människa som tränar regelbundet har ändå extremt mycket inaktivitet.

  För mig är det helt sinnessjukt att du ens ska behöva försvara dig för att du tar hand om ditt skeltett, dina muskler, dina blodkärl, ditt hjärta osv osv med hjälp av ren mat, träning och vardagsmotion.

  Jag tränar självklart på semestern, har åkt på flera träningsresor och njuter 1000 gånger mer av dagarna om jag aktiverat mig.

  Blir så trött på att folk ifrågasätter att du lägger en timme av din dag på träning och sedan hänger på stranden, solar, badar och är inaktiv.

  Du är en fantastisk förebild och vårt samhälle hade sparat extrema summor på sjukvården, orkat mer i vardagen, varit gladare, haft mindre sjukdagar osv osv, om fler följde ditt exempel!

 6. Elin

  Du är grym Paula ?? Tack för en inspirerande blogg som ger mig så mycket energi och motivation ❤️ Tack för att du delar med dig av så mycket.

 7. Amanda

  Paula! Jag behöver lite hjälp. Efter att ha fött två barn och nu gått ner i vikt från (78kg efter förlossning) till att nu ligga på 60kg (efter 8 mån). Jag är nöjd över vikten och mina ”muskler”, men tränar varje dag på olika sätt för att jag vill bli starkare. Jag har börjat få synliga sido-magmuskler men HUR får jag synliga magmuskler på ”mitten partiet”? På ett hälsosamt sätt, är det omöjligt efter två graviditeter/förlossningar??. Jag hoppas att du har möjlighet att svara, har samma ”kroppstyp” som dig och är också 1,69 lång.

  Förövrigt; tack för en inspirerande blogg??❤️

 8. A

  …Eller så kanske hen bara undrade varför du tränade på semestern? Alltså varför du inte väljer att vila från träningen? Det har väl inget att göra att man lägger ner tid och energi på andras val?

 9. Anonym

  Jag älskar att träna på semestern, det är ju då man verkligen har tid och energi att göra det ordentligt 🙂 Tror det rör sig om avundsjuka över att du kommit så långt att du faktiskt gillar att göra det 🙂

 10. Stina

  Du är min förebild Paula, du är min inspirationskälla både fysiskt och psykiskt. När jag tänker på mig själv som mamma i framtiden tänker jag en PAULA ROSAS!!!! <3

 11. Alexandra

  Men gud… alltså folk. Jag är med dig – tränar hela ret oavsett var jag är. Kanske varierar och anpassar träningen men träningen är en del av mig, mitt välmåend doch mitt sätt att vara. Varför skulle semester vara något som klashar med att jag vill träna!? Oklart. You go girl!

 12. StrongMama

  Jag tycker att det är helt sabbat att du får en sån fråga. Att du blir ifrågasatt överhuvudtaget. Du gör vad du fan vill, att folk ska vara så fräcka och bli provocerade och fråga ens, vad har de med det att göra? Jisses. Om du inte tränar är du en slappjävel, om du tränar är du FÖR hurtig, om du äter, om du inte äter, om du är tjock, om du är smal, om du gör si, om du gör så.
  Det hela säger mer om de andra än om dig, du gör vad du vill så är det bara, det är ditt liv och du har rätt att styra det hur du än känner för det, men det säger mycket om hur andra mår och hur dessa människor har det i sina liv….

  Stå på dig, du är grym, du är så bra, jag tycker att du är en förebild!

 13. Caroline

  Vill vara säga att jag tycker att du är grym!

  Ett tips till alla som stör sig och blir provocerade – avfölj på instagram och sluta läs bloggen. Förstår inte grejen med att följa någon man uppenbarligen stör sig på och kommentera negativt…

  Min erfarenhet är att när träning har blivit en del av ens vardag då VILL man träna. Jag och min pojkvän tittar alltid att hotellet har ett gym när vi reser och startar oftast vår morgon med ett träningspass. Därför att vi vill och tycker det är kul. Förstår inte vad som är konstigt med det överhuvudtaget. Alla gillar olika och vissa människor gillar helt enkelt att träna. ??‍♀️

 14. Anna

  Nej provecerande var det inte! Bara en undran att varför tränar du på din semester? Menmår du bra av det så klart! Du skriver ju om hela ditt liv på bloggen då är det väl inte konstigt om man undrar något om det heller! Inte sant??

 15. F

  Jag tränar också på semestern, och anledningen är för att jag är beroende av träning haha, jag älskar träning och det är en så stor del av mitt liv. Tränar på gym, men om jag inte har tillgång till gym där jag är så brukar jag köra mycket övningar med kroppsvikt och typ vattendunkar haha, har även med mig gummiband så man får lite motstånd också! Är kille också vill jag tillägga, kanske inte spelar någon roll.. Men jag är en av killarna som läser din blogg och tycker du är grym!

 16. Jennifer

  Tycker inte att du ska känna något behov av att behöva förklara dig! Du tränar för att du vill träna, punkt, det är bra så liksom! Tack för go pepp och härlig energi! ?? Låt den härliga energin verka istället för negativa kommentarer! ??

 17. Jenny

  Inte ett dugg provocerande men inte heller så intressant att läsa om tycker jag. Träna på och käka vad du vill men förstår inte riktigt behovet alla har att skylta om det på sociala medier. Hur som helst verkar ni ha en fantastisk resa!
  Kram och tack för en bra blogg ❤

 18. Jessica

  Folk tror att träning är ett straff..jag hade också tränat på semestern om jag hade råd att resa men är man en student så är man ??

 19. Martina

  Provocerande… det är ju sjukt om man känner så. Jag skulle tro att många (inkl mig själv) som tränar gör det för att man mår bra av det, både i kropp o huvud. Om man har flera veckors semester o inte tränar under den tiden blir det ju dessutom jobbigt att komma tillbaka igen. Heja dig som kör på! ??

 20. Kerstin

  Hej, först och främst vill jag tacka för en inspirerande blogg som jag med glädje går in och läser varje dag! För det andra är jag inge typen som kommenterar eller lägger mig i men med tanke på hur mycket hat du har fått under den senaste tiden känner jag att jag nu måste skriva denna kommentar!
  Jag har precis som du gjort en förändring kroppsmässigt under det senaste året, för mig handlar det om 15 kg varav jag numera väger 64kg till mina 165cm. Jag trivs bättre med mig själv, jag är mycket piggare och gladare och orkar numera av min vardag som består av universitetsstudier. Vad folk inte förstår är att jag nu har gjort träning och kost till en livsstil som jag trivs utmärkt med! Jag kör precis som Hugo periodisk fasta och det är nu folk börjar ifrågasätta mig och mina vanor att jag snart måste stoppa med träning och kost innan jag blir alldeles för mager där folk säger att jag nästan ser sjuk ut för att man numera ser mer konturer på min kropp som innan var täckta med några kilos övervikt! Jag blir ledsen när folk säger åt mig att jag minsann inte borde träna så ofta som jag gör eller att jag borde sluta med periodisk fasta och att räkna kalorier då folk verkar tro att jag blivit manisk med att inte äta onyttigt och att ständigt förbränna mer än vad jag äter vilket inte stämmer! Jag unnar mig med glädje saker på helger men i veckorna vill jag äta och träna som jag vill då det är det som jag mår bra av för att jag ska klara av en stressig vardag!
  Ber om ursäkt för långt inlägg men jag vill bara tacka för att du delat med dig av din resa inom träning och kost då du har påverkat mig på ett positivt sätt för ett bättre välmående!
  Jag förstår inte folk som ständigt ska klanka ner på folk som är tillfredsställda med saker som de trivs bäst med för deras välmående!
  Kram

 21. Nathalie

  Personer som känner sig tvunga att kommentera din träning hela tiden har aldrig någonsin i sitt liv känt glädje i sitt liv vid träning, då hade de aldrig ifrågasatt din träning . Jag är precis som du, älskar att träna och under semestern har man ännu mer tid till det man tycker är roligt?? Du är en grym förebild och är i sjukt bra form ????

 22. Sara Wernersson

  Jag älskar själv att träna, men kan tro att folk som inte tränar själva eller tränar men tycker det är tråkigt finner det provocerande när någon tränar och faktiskt tycker och det. Jag tränar för att jag älskar det inte för att jag måste. Tycker ni ska njuta och göra det ni vill på er semester. Det ser underbart ut!!! ❤

 23. Nikolina

  Nu är vi ju alla så himla olika, men jag kan verkligen inte tycka att du är provocerande (typ någonsin haha) i träningen. Själv blir jag grymt inspirerad av dig! Jag är själv mamma till två små pojkar, och jag vill också bli stark och inspirera dem till en aktiv vardag. Älskar din blogg :*

 24. Anna

  Jag tränar alltid på semestern. För det första för att man har mer tid, för att jag älskar att kliva upp tidigt utomlands och starta dagen med träning och för att det är härligt att röra på sig i värme så här års. Träning är semester och avkoppling för mig, någon annan föredrar sena nattklubbskvällar eller kulturella besök. Visst är det härligt att man får välja själv! ?

Visa alla 27 kommentarer
×

Paula Rosas

Hej på dig och välkommen till min blogg. Mitt namn är Paula Andrea Rosas och här kommer några korta meningar om mig. Jag är en 27årig tjej som lever mitt liv genom att göra det bästa av dagarna. Mitt liv kretsar kring mina fantastiska döttrar Molly-Elise och Leonore och min underbara man Hugo Rosas, familj och vänner. Jag är en glad, familjekär och envis tjej som älskar att skratta. I min blogg kommer ni få följa med mig i min vardag. Träning, äventyr, dilemman och utveckling i mammarollen, resor, giftermål, vänskap och utbildning. Samarbetsförfrågningar: paularosas.media@gmail.com

Powered by Cure - Influencer hosting