Dagens fråga

Vad våra tjejer egentligen skulle heta

 

….Om vi hade gått på denna namngenerator som ger namn efter vad föräldrarna heter:

Jonna och Ally. Det är inte alls namn som faller mig i smaken🙈 Det pratas mycket om namntrender och just nu känns det som att vi är inne i en period där vi vill ge våra barn namn som sticker ut.

Vi är otroligt nöjda över tjejernas namn. Hugo bestämde Molly och jag bestämde Leonore. Jag ville att Molly skulle heta Elise och Hugo ville att Leonore skulle heta Lily. Så det blev:

Molly-Elise Vida Rosas
Leonore Lily Alma Rosas

Både Vida och Alma har fina betydelser på spanska. ”Vida” betyder liv och ”Alma” själ. Vi vill gärna ha ett till barn i framtiden och blir det en pojke är namnet redan klart:

Nicco💗

Vi skulle aldrig skaffa fler än tre barn, så om vi får en till blir det vår sista. Eftersom att vi är så pass förtjusta i Nicco skulle då en lillasyster få heta Nicoline.

-Vilka namn har du sparat till framtida barn? Vad heter era kids? Blev det namn som sticker ut eller klassiska?

97 Kommentarer

 1. Veronica

  Våra barn har fått förnamn som vi (jag🙈) tycker är fina och inte så vanliga, och 2 mellannamn som är släktnamn. Åsa Nellie Vivi-Anne (Nellie är tilltalsnamn) Lova Ottilia Paulina (Lova tilltalsnamn) och Alva Frida Carolin (Alva tilltalsnamn). Har inget sparat namn då det mest troligt inte blir fler barn😭 lite ledsamt men tycker det känns ganska nog med 3😛

 2. emma

  Jag har inga barn men drömmer om att en dag få. Har bara två tjejnamn som jag förälskat mig i. Så skulle jag en dag få två små flickor skulle den äldsta heta ALEXIA och lillasyster LEXI. Kanske konstiga döpa sina barn så lika, men jag tycker det är fint (lite som det hör ihop ännu mer på något sätt)

 3. Moa

  Våra barn heter Svea och Sigge. Jag gillar korta, vanliga, svenska namn. 🙂 Får vi fler barn så hoppas vi på en Selma eller en Svante. (Lite insnöade på S ja, vet inte varför men har alltid gillat bokstaven S)

 4. Emma

  Mina barn heter Jayden och Hailey. Om vi får fler barn i framtiden vill vi att dom också har y i sitt namn. Än har vi bara ett namn vi är överens om och det är Riley, men jag vill ha det på en flicka och min sambo på en pojke 🙂

 5. Jenny

  Födde min dotter för nästan exakt 12 veckor sedan. Vi valde namnet Iris efter hennes pappas farmor och i mellannamn blev det Kajsa och Marie. Jag var såå skeptisk till namnet i början men vi ville ha något lite ovanligt. Vill gärna ha em till och blir det en pojke så gillar jag Valter men blir det en tjej så gillar jag Ilse. Sambon gillar inte namnet Ilse dock..

 6. Cassandra

  Haha Jonna gillade jag när jah väntade min son. Vi gillar klassiska gamla namn. Men de får inte vara för vanliga vill inte ha ngt från 10-topplistan. Våran son heter August. Älskar det namnet. Väntar lillasyster med bf februari 2019 och hon kommer med största sannolikhet få heta Agnes alternativt Edith.. Skulle vi mot förmodan få en trea skulle jag rösta på Alfred eller Amelia… Mellannamn på barnen blir alltid släktnamn här.

 7. Melinda Tveit

  Jag har två tjejer födda 2015 och 2018, vi har gått på namn som sticker ut lite.
  Min äldsta tjej ville jag skulle heta Lilly-Rose men det ville inte mannen. Så hon var namnlös tills hon kom och mannen så Lionelle. Vi båda förälskade oss i de, men efter tre timmar fick vi kommentaren att Leonel är ju en killnamn. Men eftersom vi gillade det så mycket fick det bli en liten mer feminin stavning på det, alltså Lionelle.
  Så hon heter idag Jinnica Lilly Lionelle, Jinnica efter mig, Lilly för att jag så gärna ville att hon skulle heta Lilly-rose och för att hennes farmor har det.
  Min yngsta dotter fick namnet Adelle för att hon är så lik sin storasyster. Vi ser ingen skillnad på dem i samma åldrar så det var som att få Lionelle på nytt och där av Adelle för att dem klingar så bra ihop.
  Hon heter Vanny Enid Adelle, Vanny efter mormor som har samma födelsedag som henne och Enid efter gammelfarmor som gick bort en vecka innan hon kom.

  Då vi vill ha en till och gärna en pojke, har vi alltid haft namnet Theodor men då det blivit vanligt har jag fastnat för Timothy men inte riktigt fått med mannen på det. Blir det en tjej till blir det nog Lovelia då det stod mellan det och Adelle på min minsta tjej.

  Jag tycker det är så roligt med namn 😍

 8. My

  Älskar verkligen namn!
  Min son heter Oliver och skulle egentligen fått namnet Elliot men det blev inte så!
  Nu jobbar vi på barn nummer två och vi gillar namnen Viggo på kille och Vida på tjej. Men vi vill inte hugga något i sten för det kan ändras 😂Killnamn finns det inte många jag gillar men tjejnamn finns det för många av och svårt att välja.
  Jag gillar enkla namn, vanliga. Inga annorlunda stavningar och inte några krussiduller 😂😍

 9. Johanna

  Våra barn heter Skrållan och Freddie. Får fortfarande åsikter slängda i ansiktet om hur ”konstigt” det är att vår 5-åring heter Skrållan 🤷🏻‍♀️

 10. Kajsa

  Mina namn på mina framtida barn är; Tjej- Raven (från X-men filmerna) eller Tindra.
  Pojke- Logan (Också från X-men filmerna) eller Constantine. <3
  Detta kan ju alltid ändras så klart. Men jag älskar dessa namn 🙂

 11. Karin

  Har läst varenda kommentar. Vad fina namn alla barn har!
  Våra barn heter Ludwig och Elwira.
  Ludwig heter Erik i mellannamn och Elwira heter Maria Hermine i mellannamn. ❤

 12. Isabelle

  MATHEO Lucas (5år) och MILIAN Vincent (7,5månad) OM det skulle bli fler barn så skulle jag försöka få igenom Noah om det blev en lillebror och om det skulle bli en lillasyster så skulle hon få namnet Nathalie Vera Ingrid (Vera efter svärmor och Ingrid efter min mamma❤️)… (gillar även Nova, Stella, Luna, Benjamin, Enya, Nellie, Charlie)

 13. Andrea

  Mina döttrar heter Leticia Nicole Salinas & Melina Madeleine Salinas 😍 chilenare hära (men vi föräldrar födda i Sverige) och vi ville endå ha lite mer spanska namn men det blev såhära, super nöjd 😊 🙏 väntar tredje nu och blir det flicka så snor vi namnet Leonore 😉 och om det passar bebis när hon kommer ut men blir det pojke så har jag inget pojknamn sparad förutom Alejandro som mellannamn då deras pappa heter det 😍 alltid tyckt om det namnet 😊

 14. Hanna

  Min änglason heter Liam 👼🏻❤️ Kan vi bli gravida igen så vill vi ha en liten Leia om vi får en flicka, och blir det en pojke kommer han antingen heta Nils eller Henry 🌸

 15. Hanna

  Min änglason heter Liam 👼🏻❤️ Kan vi bli gravida igen så vill vi ha en liten Leia om vi får en flicka, och blir det en pojke kommer han antingen heta Nils eller Henry ❤️

 16. Mallan

  Mina barn heter Amira (arabiska för prinsessa) och Ilias.
  Båda barnen har pappor från ett annat land, med dottern ville jag ha ett utländskt tjejnamn men inte nåt som är vanligt bland utländska tjejer, det var dotterns farmor som föreslog namnet Amira och betydelsen av namnet gjorde det lite extra speciellt.
  Sonen Ilias namn hade jag eg velat stava Ilyas men dottern ville vi skulle stava Elias så vi kompromissade vi fick ett I i början av namnet men stavade då med ett ”i” istället för y. Jag hade hört namnet o gillade det och nä jag blev gravid (innan vi visste kön) var Ilias det enda namn vi kunde komma överens om. ☺️

 17. Madde

  Jag gillar också Nicco fast jag vill isåfall döpa min framtida pojk till Nicolas. Då kommer han bli kallad Nico men ändå ha ett namn som jag tycker passar även när han är gammal o grå. Bara NIcco känns rätt ungdomligt tycker jag.

  Annars älskar jag Eleah/Leah, Isabella, Antonia, Jasmin

  Pojke: Nicolas, Noah, Anthony, Maxmiliam,

 18. Jessicaaaa

  Min son heter Philip. Jag och min man ville ha ett klassiskt namn som är internationellt.
  Älskar namnet Philip. Min fina Philip ♥️😍

  Skulle vi få en dotter i framtiden kmr hon troligtvis att få heta Alice. Det namnet är jättefint och också internationellt.

  Blir det en till son kmr han nog då heta Ludwig eller Lorentz, alternativt Gustav! 🌟

 19. Emelie

  Min dotter heter Joline Lilly Teorina, de va inte lätt att komma fram till joline vi hade en lista med namn och va nästan hundra på att se va en Belle vi kallade henne för Belle på bb men jag va inte helt nöjd med de hon va ingen Belle, hon är en solklar Joline 😍 vill ha ett till barn om de blir en pojke så gillar jag Oliver,Charlie Sebastian och Nickolas flicka är lite svårare, har en bonusdotter som heter Alicia.

 20. Lee

  Min son heter Milian för att de var de enda namnet vi båda sa ok till. Ingen av oas gillar det egentligen särskilt mycket. Hade jag fått välja hade han hetat Nicky. Hade min sambo valt hDe det blivit Anthony 🤮🤮🤢

 21. Diana

  Har en dotter på 3,5 år som heter Luana Céline och väntar lillebror som beräknas i februari 🙂 Tycker att det är mycket svårare med pojknamn men vi är lite inne på Kian/Kiyan, Leandro eller Tiago. Hoppas på att hitta fler som faller oss i smaken så vi har lite att välja mellan när han väl kommer!

 22. Emelie

  Min 3-åring heter Ophelia. Det bestämde jag fem år innan hon ens blev till och inte ens hade träffat hennes framtida pappa. Väldig tur att hennes pappa också gillade det. Hennes hela namn är Ophelia Inger Leonore. Inger efter min farmor och Leonore bara för att det är fint.

 23. Sofia

  Min dotter heter Dalia Eliina Viola
  Dalia efter min gammelmormor Eliina efter min sambos gammelmormor och Viola efter min mormor.
  Lillasyster i magen beräknad om 2 dagar ska heta Vida Elsa Natalia
  Så roligt att Molly heter det också, visste inte!! 😍 Vida alltså

 24. TC

  Min son heter Louie George😊
  Om det skulle blivit en dotter som nu får vara Framtida flicknamn skulle hon hetat Harley Alma eller Harley Elsa 😊

 25. Caroline

  Jag har inga barn men har några namn som jag gillar men min partner håller inte med om de flesta 😅
  Flicka:
  Valentina
  Claudia
  Ellie
  Saoirse (bor på Irland så är influerad av namnen här)
  Freya

  Pojknamn har jag bara ett och det är Killian!

 26. Missmartini

  Mina barn heter Malva och Vide . Jag älskar blommor så botanisna namn fick det bli , så måste namnen även vara mjuka 😊

 27. Martina

  Mina barn heter Maximilian o Amadeuz
  Maximilian hade jag som Lukaz först men de blev en Maximilian o ha heter Jens ( efter morfar) Maximilian Lukaz.
  Amadeuz hade jag tre namn på de va Benjamin, Samuel o Amadeuz frågade då storebror om vilket namn han ville att hans lillebror skulle heter så då blev de Amadeuz o Amadeuz heter Jens ( efter morfar ) Amadeuz Ulf ( efter min farbror som inte lever längre ) 🥰

  1. Jennie

   Hehe vad fina namn😉 Mina söner heter också Maximilian och Amadeus (inte samma stavning som din son dock) 😃👌🏼

 28. Paulina

  Älskar namn med bokstaven L i sig . Min pojke heter Alexandros efter Alexander den store och min flicka heter Melina för hon är söt som honung och meli betyder honung på grekiska ♥️

 29. Emelie

  Våra söner heter Leon och Noel 😀 kalla oss fantasilösa eller att vi har helt grym fantasi😏 vi är klara med barn då det är svårt att vända på andra namn så det blir bra 😉 älskar dock alla namn som har ett X i sig tycker det klingar så fint 😍

 30. Malin

  Mina barn heter Léonard, Eléonore och Théodore. Min gammelmorfar hette Léonard och min gammelfarmor Eleonora. Mellannamnen har de också fått från släkten. Jag önskar mig en fyra av hela mitt hjärta men min man vill verkligen inte…
  Flicknamn jag gillar är Linnéa, Olivia o Aurora.
  Pojknamn är Edvard och Hector.
  Jag var nära på att bli en Nikolina själv men jag blev en Malin 😊

 31. Nikoline

  Mitt namn! Fast jag heter Nikoline med K:) min syster heter Jakobine, också ovanligt. Mina döttrar heter Sol och Liv 🙂

 32. J

  I mellannamn heter våra barn det som vi skulle hetat om det inte blev just våra namn. Idén kom då jag ville att vår son skulle heta något arabiskt i mellannamn eftersom min man är irakier. Allt gott så långt.. tills vi en dag berättade för min mans mamma varför vi döpt barnen som vi gjort, Då säger hon till min man” men du skulle inte hetat Sami, du skulle hetat Rami!” Alltså….. hela våran tanke med namnen föll där och då.. min man i ett nötskal!!😂

 33. J

  Nico! Det kallar vi lillasyster hemma😁 hon är döpt till Nicole men hennes smeknamn blev Nico… hon kallas även Nikki men storebror Alexander ropar Niiiccco!!🥰

 34. Therese

  Våra söner heter Charlie och Isak ❤️
  Flera namn på listan,
  Pojke: Clinton, Nicolas, Philip
  Flicka: Lykke, Saga, Sally, Isabelle
  Vi är dock klara med barn nu men det är alltid kul att prata namn 😀

 35. Emma

  Min sambo är engelsman och vi väntar nu vår första, blir det en tjej så gillat vi det skotska namnet Ayla (stavas också Isla), i andranamn blir det Mei (betyder vacker på kinesiska). Pojknamn diskuteras fortfarande, men vi gillar Leon och Oliver.

 36. Sabina

  Mina barn heter
  Emilia, Joel och Felicia.
  Sen har de fått mellannamn från viktiga/nära familjemedlemmar. Mary heter äldsta efter min mormor, sonen heter Bertil efter pappans farfar och minstingen heter Stina efter min mamma.
  Vi har alltid använt mellannamnen som smeknamn så ett tag trodde nog sonen att han hette Bertil. Vi pratar också ofta om vilka de fått sina namn efter. 🙂

 37. Caroline

  Min son heter Wilton och mellannamnen är Albert efter min morfar som gick bort året innan min son föddes. Och Mattias efter min storebror. Min lillebror fick äran att bli gudfar så min storebror fick äran att ge min son sitt mellannamn. ❤ gillar namnen Livia, Million, Milja och Wince. Har några till men de håller jag för mig själv att tag till 😉 Gillar lite ovanliga tilltalsnamn ❤

 38. mrshultqvist

  Våra döttrar heter Edda, Signe och Hilda. För oss blir det inga fler barn men hade vi fått en pojke hade det blivit en Harry.

 39. Sanna

  Det är SÅ roligt med namn! Jag och min sambo är ganska överens om vad vi gillar, vilket är väldigt roligt 🥰 Vi har två tjejer, Malva (3år) och Lykke (7 mån).

  Malva kom jag på halvvägs in i graviditeten och kunde inte släppa det, fast Signe var också en stark kandidat. Med lillasyster var det väääldigt mycket svårare. Om hon hade varit pojke hade vi spikat Ebbe, men vi hade enorm torka på tjejnamn. Majken och Liv gillade vi, men jag ville inte ha två namn på M och Liv kändes lite för kort. Till slut stod det mellan Bianca och Lykke.

  Om vi får en trea, så känns Love eller Valdemar (skulle nog kallas Valle) som fina namn till en lillebror. En lillasyster skulle kanske få heta Blanka eller Freja.

  Andranamn: Båda har fått namn som finns i släkten, ett från min sida och ett från sambons sida.

 40. Riten

  Jag har två döttrar – Rio som fyller 2 år i mars och Lou som är 5 månader. Rio heter Elise i mellannamn efter min farmor och Lou heter Riten som är mitt smeknamn sedan tidiga tonåren som vi ville ”föra vidare” och bevara 😊

 41. Jennifer

  Chelsea Faith
  Kelvin Hope
  Lionel Love

  Och där var vi klara! Mannen har steliriserat sig men skulle det komma en fjärde stjärna trots det är den välkommen!

 42. Polly3

  De har så fina namn. Mina pojkar heter Alrik och Herman.
  Tjejnamn som är fina är Agnes, Freja, Selma och Idun.
  Tycker trenden är mycket gammal namn också, mor-och farföräldrer namn.

 43. Ida

  Alva o Viggo heter mina barn. Trean vill jag ska heta Lo oavsett kön men sambon tycker bara det passar till en flicka….

 44. Jenny

  Vi kunde aldrig komma överens om namn. Så en dag sökte jag på typ ”svenska tjejnamn 2017”. Gick igenom listan och sa ”men vad tycker du om Freja?” Han svarade ”ja men det gillar jag”. ”Bra! Då väljer vi det” sa jag 😂

  I mellannamn har hon dock ett mer annorlunda namn. Hon heter Liselle i andranamn 🙂

  Skulle vi skaffa fler barn i framtiden har vi kommit överens om Linnea i tilltalsnamn och Ronja i andranamn. Dock inte kommit på något pojknamn så det får vi se isåfall 😅

 45. Rebecca

  Mina barn heter Ella och Luna. Skulle vi får ett tredje barn tycker jag om Nora, Belle och Molly. Killnamn är svårare tycker jag.

 46. Emelie

  Polly (10år) och Flora (6år). Blir big ingen 3a här men jag gillar Juno och Uma. Pojke är svårare! Men gillar mjuka namn på pojkar så kanske Frans.

 47. Therese

  Vår son heter Loke och skulle vi en dag få en lillasyster så kommer hon få heta Tyra och skulle vi få en lillebror så kommer han få heta Lewi. Jag var så inställd på en tjej när jag var gravid och mina favoritnamn då var Tyra, Lily, Molly, Stella, Olivia, Luna, Lova, Towa.

 48. Madeleine-mamma till två

  Våra killar heter Elton OCH Leon. Har ett killnamn sparat och två tjejnamn om det blir en trea 🙂 jag är bombis på att nästa blir en pojke om det blir fler barn 🙂 Det är så svårt med namn, finns så många fina. Vi vill gärna att namnen passar ihop oxå.

 49. Madde

  Filip och Freja – gillar klassiska enkla namn 🙂 jobbigt om vi får en trea dock känns som att det borde vara något på F men har inte kommit på något passande 😛

 50. Charlotta

  Har fyra barn. Alla börjar med The…
  Theodore 3,5 år
  Thea 2,5 år
  Thelma snart 1 år
  Thelius snart 5 dagar gammal. 🙂
  Två pojkar och två flickor i täta ålder får räcka denna gång 🙂

 51. Camila Munoz

  Min dotter heter Luna Amanda och vi väntar en till men nästa vecka får vi veta könet. Är det en pojke så kommer han heta Vincent Romeo, om det är flicka så ska hon heta Philippa Amelia 🤗

 52. Erica

  Har två pojkar. Äldsta, som fyller fem snart heter Cassian & var först i Sverige att ha det som tilltalsnamn, han heter Elian i mellannamn & han fick de två absolut finaste namnen jag vet. Lillebror heter Cornelis Eliel och det Var barnens pappas förstaval. Får vi ett tredje barn blir det en Constantin/Constantine.

 53. Marie

  Mina barn har korta, enkla namn. Namn som passar både barn och vuxna, klassiska och fina enlig oss då vi gillar enkla namn :). Det är inga knasiga namn eller superpopulära, nåt mittemellan skulle jag tro 🙂 Kan bli en tredje sista och blir det då en pojke blir det nog Max eller Oliver. En flicka blir Bella, Ella, Livia eller Henny från min farmor ❤️.

 54. Mia

  Älskar namn! Så spännande på något vis. Killnamn är så mycket svårare tycker jag.. Skulle vi fått en tös så hade hon troligen hetat Freja – Elsie, Freja – Li eller Silje. Våra pojkar heter Fride (de va självklart) och Findus.

 55. Nina

  När vi var gravida tog vi inte reda på kön så vi fick fundera ut både tjej å kill namn. Killnamn va chockerande nog väldigt lätt att enas om. De blev Arvid. Tjejnamn va svårare. Jag gillade Ellen å Julia, sambon gillade Linn åh vi gillade inte varandras förslag 😅 Jag heter Isabell i andra nman å de hade vi mer eller mindre bestämt att de skulle de bli i andranamn på en tjej, men när de sen tittade ut en liten tjej så passade Isabell så bra, så de blev det som tilltalsnamn 😅

 56. Isabelle

  Fina namn. Mina tjejer som är lika gamla som era heter Telma och Ofelia! Jag är så otroligt nöjd med namnvalen, mellan namn har båda tjejerna fått ett släktnamn var sen heter båda tjejerna Linnéa, ett namn som ligger varmt om hjärtat men som jag inte ville ha som tilltalsnamn. (Även det ett släktnamn både på min o min mans sida omedvetet) trevlig resa! Kram till er

 57. Josefine

  Vi har en Thea på snart 3 år och en liten Noel på 2 månader.
  Gillar även namnen Othilia (men det heter barnens kusin) och Milo.

Visa alla 97 kommentarer
×

Paula Rosas

Hej på dig och välkommen till min blogg. Mitt namn är Paula Andrea Rosas och här kommer några korta meningar om mig. Jag är en 27årig tjej som lever mitt liv genom att göra det bästa av dagarna. Mitt liv kretsar kring mina fantastiska döttrar Molly-Elise och Leonore och min underbara man Hugo Rosas, familj och vänner. Jag är en glad, familjekär och envis tjej som älskar att skratta. I min blogg kommer ni få följa med mig i min vardag. Träning, äventyr, dilemman och utveckling i mammarollen, resor, giftermål, vänskap och utbildning. Samarbetsförfrågningar: paularosas.media@gmail.com