TankarTips

Under behandling mot bättre hudhälsa

I annonssamarbete med Flora Kliniken

Idag var det återigen dags för ett besök hos Flora Kliniken för att genomgå veckans behandling. Jag kör som sagt ett race just nu och är under en pågående behandling. Hur länge den kommer att pågå bestämmer min hy.

Mina noteringar hittills:

Jag får inte längre några nya utbrott i form av finnar eller orenheter

Jag känner återigen ett lyster

Mina tråkiga ärr pga att jag har klämt på finnar har börjat blekna

Mitt självförtroende har ökat

Min hy känns generellt mycket gladare och friskare 🙌🏼

Ett glatt yttre börjar med ett glatt & lugnt inre♥️

Usch, det har varit jobbigt det här. Tänk att en sådan ”värdslig sak” som oren hy kan påverka ens inre så pass negativt. Mina besvär kom smygandes under hösten efter en tuff tid där jag mentalt befann mig i en svacka. Så man kan indirekt se den negativa påverkan på min hy som en orsak av psykisk ohälsa- Så var rädda om er! Okej?

Jag är tacksam för den oerhörda kompetensen som Flora Kliniken besitter, och att dom hjälpt mig mot en bättre hudhälsa. Känner mig väldigt, väldigt trygg i deras händer och glad för att vi successivt faktiskt tar bort ärr som fått mig att må dåligt.

Under dessa veckor hos Flora har vi hunnit med:

En djuprengörande och förberedande ansiktsbehandling

IPL (läs mer om vad det är HÄR)

& idag var det dags för Microneedling, och vad är då det?

Man använder ett speciellt munstycke med små, vibrerande nålar över huden. Man skapar ”mikrokanaler” i huden tack vare nålarna som gör att man sedan kan slussa ned uppbyggande och näringsrikt serum djupt ner i huden. Detta hjälper huden till att bland annat återbilda kollagenbildningen.

Med Microneedling kan man bland annat behandla:

Huduppstramning

Fina linjer och rynkor

Stora porer

Keratosis Pilaris

Pigmenteringar

Acneärr

Mitt allra bästa tips till dig som kanske också har problem med huden som resulterat till sämre självförtroende är att boka en tid för en konsultation. Gänget på Flora har tagit fram en individuell behandlingsplan just för mig och mina besvär, där jag veckovis kör olika typer av behandlingar för att återigen skapa harmoni i huden och ta bort ärr.

-Just nu får du hela 50% rabatt hos Flora Kliniken🙌🏼 På behandlingar som IPL, laser, microneedling och plasma. Dessutom har dom just nu rabatterade priser på olika typer av ansiktsbehandlingar samt botox & fillers.

Vill du spana in dom aktuella erbjudandena eller boka tid gör du det lättast HÄR

Nu efter behandlingen känns det som att det händer MASSOR! Meva som gjorde behandlingen på mig förklarade att hon tog bort det yttersta lagret. Så nu är det viktigt att jag inte exponerar min hy för solen så att de öppna ärren drar till sig pigment!

 

15 Kommentarer

 1. A

  Jag har sett några ärr men dessa läker ju. För du har inte acne utan du har fått utslag en period, pillat på dem , släta märken som
  Kommer läka utan dyra behandlingar. Så länge man inte har acne Så bleknar märkena bort.

 2. Clara

  förstår dig sååå mycket i detta, finns inget som påverkar ens egen känsla för sitt utseende så mycket som dålig hy! då spelar liksom fint hår och kläder ingen roll, man känner sig inte lika fin även om det såklart främst är man själv som tänker på det. har själv haft exakt samma problem under vintern pga hormoner, dermapen är jättebra mot ärren. vill också tipsa om produkter som innehåller c-vitamin och arbutin som fungerar uppljusande på ärr, det har hjälpt mig mycket. finns mycket bra serum med c-vitamin på marknaden i olika prisklass och the ordinary har ett bra serum med arbutin och hyaluronsyra som är billigt om man vill se hur det funkar på en själv utan att lägga massa pengar på det 🙂 perfekt i kombination med behandlingen och samtidigt väldigt återfuktande

 3. Hanna

  Hur menar du när du skriver oren hy? Att du inte tvättar dig ordentligt? Jag hade själv problem med acne i flera år när jag var tonåring, hade både finnar, röda blemmor och ärr efter. Mådde verkligen skit över det och förstår att du också gör det osv pga vårt utseendefixerade samhälle. Frågan är om jag hade mått bättre som 16-åring av att läsa det här inlägget. Antagligen inte… jag hade säkert inte haft råd heller att betala för den behandlingen du gör nu, även om det 50% rabatt. Jag är mer övertygad om att jag hade blivit sänkt och tänkt att det var nåt fel på mig som hade acne. Däremot om du hade vågat visa dig utan smink och inte gjort nån grej av dina märken kanske jag hade känt mig stärkt av det, vem vet? Men du gör såklart som du vill, detta var bara min tanke jag fick av det här inlägget…

 4. Emma

  Ska försöka få fram detta på ett bra sätt.. Att ha akne stämplas som något som måste behandlas och som gör att man blir ful. Varför promota att man ska få bort aknen till varje pris istället för att prata om skönhetsideal och att man duger som man är. Det finns så många som under flera års tid har kämpat för att få bort sin akne utan resultat. Tänk att de här personerna fortfarande känner att de inte passar in eller inte vågar visa sig utomhus osv. Varför? Jo för att akne anses vara fult och något som man ska dölja. Men akne kan faktiskt vara något som en person kommer leva med resten av livet, mer eller mindre, och ska då den personen må dåligt över det hela livet? Varför säger samhället att man ska må dåligt av akne????
  Såklart finns det folk som menar att akne kan behandlas bort, och ja det går! Men man måste inte. Man är fin ändå. Synen på akne måste ändras.
  Följ skinwithlea på Instagram. Finns en hel community där med skin positivity.
  Sen är det såklart helt ok att vilja behandla sin akne. Men det ska inte vara det ända rätta.

  1. Stina

   Nu är det ju så att en svår och obehandlad acne kan leda till infektioner och i värsta fall sepsis. Därför behandlar man. Det ärver en hormonsjukdom så det behöver inte handla om enbart det yttre

   1. Jennifer

    Haha, sepsis av akne? Måste vara en på miljonen i så fall!
    Man ska inte förringa psykiskt och fysiskt lidande vid akne men sepsis är väl ändå lite att ta i från tårna 😉

  2. Krista

   Håller verkligen med. Jag förstår helt att vissa vill göra behandlingar. Men det vore jättebra om inte det enda raka är att boka en konsultation. Det går faktiskt jättebra att jobba på att acceptera att huden strular i perioder eller beroende på menscykeln etc. Dvs vara medveten om att acceptans är ett bättre alternativ. Men såklart ok om man inte känner sig stark nog och hellre vill göra en behandling, tycker självklart inte man ska ha negativa känslor kring om man gör det. Men det går faktiskt att ha strulig hud och må bra ändå.

 5. Sandra

  Dermapen / microneedling gör verkligen under för huden. Och till er trötta människor (antagligen samma person) SKIT BARA I ATT KOMMENTERA. Hur jäkla svårt ska de vara? Förstår inte hur man kan sitta och kommentera och klaga på precis allting.

 6. Sanna

  Som trogen läsare av sin block där jag älskar innehållet för det mesta så känner jag mig faktiskt redan otroligt trött på dessa tätt återkommande inlägg om Flora kliniken. Varför gör du så otroligt mycket matande reklam med dom? Får du behandlingarna sponsrade? Så trött på utseendehets och allt som prackas på överlag i influencervärlden.
  Har alltid tyckt att du känts vettig i dina samarbeten och uppmuntrat till en hälsosam livsstil i huvudsak. Men dessa inlägg får en läsare som mig att bara bli matt och trött på utseendehetsen som redan finns så mycket utav. Dessutom så vänder sig själva reklamen EGENTLIGEN endast till en pytteliten skara av dina läsare som då kanske har problemhy. Får därför känslan av att du och Flora kliniken vill övertyga ALLA om att man bör gå dit för att få fin hy. Man lurar folk att tro att det är något nödvändigt för att vara fin. Gillar det inte 😕

  1. Julia

   Håller med dig. Det Är inte ens något problem med paulas hy. Detta inlägg får ju läsarna att leta fel på sin hy, bara onödigt.

   1. Madde

    Men lägg av. ”Läsarna att leta fel på sin hy”? Vuxna människor som ska klaga och gnälla på precis allt och hitta fel.

 7. S

  ”Ett glatt yttre börjar med ett glatt & lugnt inre” … och så använder du precis samma bild där du kände dig våldtagen inombords?

Visa alla 15 kommentarer
×

Paula Rosas

Hej på dig och välkommen till min blogg. Mitt namn är Paula Andrea Rosas och här kommer några korta meningar om mig. Jag är en 27årig tjej som lever mitt liv genom att göra det bästa av dagarna. Mitt liv kretsar kring mina fantastiska döttrar Molly-Elise och Leonore och min underbara man Hugo Rosas, familj och vänner. Jag är en glad, familjekär och envis tjej som älskar att skratta. I min blogg kommer ni få följa med mig i min vardag. Träning, äventyr, dilemman och utveckling i mammarollen, resor, giftermål, vänskap och utbildning. Samarbetsförfrågningar: paularosas.media@gmail.com

Powered by Cure - Influencer hosting