Dagens matReceptTips

Ugnsbakad sötpotatis & fetaostpuré med gräddstuvad spenat och valfritt protein

Vilken DUNDERMIDDAG jag och Molly levererade igår. Det är mysigt att man hemma kan sno åt sig lite egentid utan att göra en större grej utav det hela. Medan vi lagade mat berättade hon om skolan och kände mig tacksam för min verbala unge. Det känns som att jag via henne hänger med❣️

Här kommer recepten, potatisen tog lite tid men tänker att den sköter sig själv i ugnen i ett par timmar medan ni kör vardagsaktiviteter eller annat. Passar också som en smarrig helgmåltid!

Ugnsbakad sötpotatis & fetaostpuré med gräddstuvad spenat och valfritt protein

-För ca fyra portioner behöver du:

2 sötpotatisar (stora)

1 paket fetaost

250 gram spenat

1 dl matlagningsgrädde

Vitlök

Muskot

Salt

Vitpeppar

Gör såhär:

Sötpotatis & fetaostpure:

Sätt på ugnen på 175 grader. Lägg sötpotatisen hela på en plåt och låt stå i ugn i ca två timmar. Ta sedan ut sötpotatisen och halvera dom, ställ tillbaka i ugnen i 30 minuter.

Dra av skalet från potatisen och lägg i en djup skål. Häll i en skvätt grädde, smula ned fetaosten och krydda med salt och vitpeppar. Vi använde en stavmixer men går bra att mosa i en mixer eller för hand.

Gräddstuvad spenat:

Stek spenaten i en stekpanna. Salta och hacka ned vitlök. När spenaten stekts, häll över i en kastrull. Häll i en dl matlagningsgrädde och krydda med salt och muskot. Låt koka i ca fem minuter på medelhög temperatur med ständig omrörning

-Servera med kyckling, fisk, kött eller ja vad du vill! ?

11 Kommentarer

 1. Johanna

  Det går snabbare om man kokar potatisen i små bitar, funkar lika bra att göra pure så. Eller om du delar potatisen i mindre bitar i ugnen, då blir den klar på ca 20 min i ugn på hög värme. Sötpotatis är ju så gott! ?

 2. Anna

  Ingen snabb middag för arbetande föräldrsr. 2,5 Tim för att potatisen ska bli mjuk?
  Koka en kvart
  Mikro 8 min
  En 3 timmars tillagning av denna rätt som kan ta 20 min.

   1. H

    Men gud. Grina lite då? Paula jobbar mycket hemifrån och har flexibla arbetstider. Så din kommentar var jäkligt onödigt också??‍♀️

 3. Johanna

  Hej Paula!
  Det skulle vara så intressant att höra lite hur era barn klarar/tycker om att vara ifrån er. Vet att dom har en väldigt fin relation till båda era familjer och är helt övertygad om att dom älskar att var med dom men jag tänker att inget slår att vara med mamma och pappa. Våra barn älskar sina mor- och farföräldrar och känner sig supertrygga med dom men skulle aldrig gå med på att var ifrån oss så mycket som ni och era barn är. Don’t get me wrong, det är verkligen ingen kritik, tycker du och Hugo verkar vara toppenföräldrar! Men är nyfiken på om dom klagar eller nån gång har invändningar på att ni ska bort och hur ni i så fall tacklar det. Vi har barnvakt MAX en dag eller kväll i månaden och det tycker min son räcker gott och väl. ? Tack för en superbra blogg, du är en stor inspiration! ❤️

  1. Maria

   När jag och min syster var små älskade vi att vara med vår mormor och morfar. Vi ville gärna sova där på helgen och längtade massor över att få bo med dem om mamma och pappa skulle bort. Hos mormor och morfar fick man pringles och kexchoklad och allt var s mycket roligare på något vis än hemma 😛 Man behöver ju partid som föräldrar med 😛

 4. Emelie

  Ser gott ut! Men varför sötpotatisen i ugnen? ? vrf inte koka den? Om den ändå ska mosas tänker jag, aldrig lagat sötpotatis själv så har ingen aning hur den ska tillagas ?

Visa alla 11 kommentarer
×

Paula Rosas

Hej på dig och välkommen till min blogg. Mitt namn är Paula Andrea Rosas och här kommer några korta meningar om mig. Jag är en 27årig tjej som lever mitt liv genom att göra det bästa av dagarna. Mitt liv kretsar kring mina fantastiska döttrar Molly-Elise och Leonore och min underbara man Hugo Rosas, familj och vänner. Jag är en glad, familjekär och envis tjej som älskar att skratta. I min blogg kommer ni få följa med mig i min vardag. Träning, äventyr, dilemman och utveckling i mammarollen, resor, giftermål, vänskap och utbildning. Samarbetsförfrågningar: paularosas.media@gmail.com

Powered by Cure - Influencer hosting