Dagens matRecept

Ugnsbakad pestokyckling med rostade tillbehör & pestosky

ÄLSK på god vardagsmat som tillagar till själv i ugnen! Nu är vår vardag igång med kortare, gyllene timmar mellan hämtning och läggning, då är snabblagad mat strävsamt!

-& alla i familjen Rosas är riktiga pestoälskare😋

För fyra portioner behöver du:

1 paket kycklingfilé

2 zucchini

1 förpackning körsbärstomater

Några morötter

500 gram potatis

Pesto

1 hönsbuljong

Vinäger

Salt

Peppar

Olivolja

Gör såhär:

Sätt på ugnen på 225 grader. Skär grönsaker och potatis i skivor/bitar och ställ in i ugnen.

Stek kycklingen i olja. Krydda kycklingen och bryn tills det att ytan fått färg. Skär snitt i kycklingen och pensla med pesto. Placera kycklingen på plåten, och låt stå ca 20 minuter i ugnen.

Pestosky:

Häll ca två dl vatten i stekpannan och låt vätskan koka upp. Vispa i två msk pesto, en hönsbuljong och en msk vinäger. Häll över skyn på kycklingen och de ugnsrostade tillbehören i ugnen.

YAS🙌🏼

Servera med god sallad och tzatziki!

1 Kommentar

×

Paula Rosas

Hej på dig och välkommen till min blogg. Mitt namn är Paula Andrea Rosas och här kommer några korta meningar om mig. Jag är en 27årig tjej som lever mitt liv genom att göra det bästa av dagarna. Mitt liv kretsar kring mina fantastiska döttrar Molly-Elise och Leonore och min underbara man Hugo Rosas, familj och vänner. Jag är en glad, familjekär och envis tjej som älskar att skratta. I min blogg kommer ni få följa med mig i min vardag. Träning, äventyr, dilemman och utveckling i mammarollen, resor, giftermål, vänskap och utbildning. Samarbetsförfrågningar: paularosas.media@gmail.com

Powered by Cure - Influencer hosting