Recept

Tomat och linssoppa

Som jag har cravat efter goda och varma soppor! Nu är vardagen igång igen och matsedlar likaså. Jag har faktiskt saknat att ha en plan för veckans alla måltider och tänker att jag kommer att göra soppa en gång i veckan medan det fortfarande är kallt och mörkt ute.

För fyra portioner tomat och linssoppa behöver du:

1 gul lök

2 vitlöksklyftor

2 Grönsaksbuljongstärningar

2 dl linser

1 burk krossade tomater

2 lagerblad

2 tsk paprikapulver

1 tsk timjan

1 tsk basilika

1 tsk salt

1/2 msk rödvinsvinäger

10 dl vatten

Gör såhär:

Koka upp 10 dl vatten med två grönsaksbuljongstärningar. Hacka löken och fräs den i en annan rymlig kastrull. Tillsätt vattnet, sköljda linser, kryddor och krossade tomater.

Låt soppan koka i ca 15 minuter under ett lock. Tillsätt pressad vitlök, rödvinsvinäger och smaka av om soppan eventuellt behöver lite mer kryddor.

Servera med gott bröd 😋

2 Kommentarer

×

Paula Rosas

Hej på dig och välkommen till min blogg. Mitt namn är Paula Andrea Rosas och här kommer några korta meningar om mig. Jag är en 27årig tjej som lever mitt liv genom att göra det bästa av dagarna. Mitt liv kretsar kring mina fantastiska döttrar Molly-Elise och Leonore och min underbara man Hugo Rosas, familj och vänner. Jag är en glad, familjekär och envis tjej som älskar att skratta. I min blogg kommer ni få följa med mig i min vardag. Träning, äventyr, dilemman och utveckling i mammarollen, resor, giftermål, vänskap och utbildning. Samarbetsförfrågningar: paularosas.media@gmail.com

Powered by Cure - Influencer hosting