Tips

Tips på två riktigt bra böcker

 

Nästa vecka tänkte jag gå till bokaffären och titta på böcker till semestern. Jag har faktiskt laddat ner en app med ljudböcker också. På denna resa vet jag att tjejerna kommer att kunna leka lite själva med oss sittande bredvid. Jag tänker att jag måste ha stenkoll på dom, och då funkar det inte att läsa en fysisk bok. Men-jag kan ju lyssna samtidigt som jag tittar. Smart va?

Och så läser jag fysiska böcker på kvällarna eller när jag får en stund för mig själv. Så tänkte både läsa och lyssna, och kanske kombinera detta i en och samma bok.

 

-Har någon några bra lästips? Jag tycker allra bäst om svenska författare, när man kan relatera. Jag tycker om krim, spänning och däckare. Men också böcker som man skattar åt. Biografier kan också vara spännande. Hit me era bästa böcker!

Passar på att tipsa om två av mina all-time favoriter som är skrivna av samma författare. Mats Strandberg har skrivit både ”Färjan” och ”Hemmet”. Båda böckerna slukade jag på ca 24 timmar. Båda böckerna träffade mig då jag känner mig hemma i båda miljöerna.

Finlandsbåtarna är jag i princip uppväxt på, jag vet exakt hur det vibrerar i gångarna till hytten.

Min mamma arbetar på ett ålderdomshem med just dementa och jag har varit med henne på jobbet från det att jag lärde mig att gå.

 

Böckerna handlar om:

Färjan:

”I kväll ska 1 200 förväntansfulla passagerare åka på en kryssning mellan Sverige och Finland. Men det finns något ondskefullt ombord på den här resan. Mitt i natten är färjan plötsligt avskärmad från omvärlden. Det finns ingenstans att fly. Det finns inget sätt att kontakta land. Och du vet inte vem du kan lita på. Relationer sätts på prov. Vanliga människor tvingas bli hjältar. Men det som händer den här natten kan också locka fram det värsta i dem. Välkommen ombord på Baltic Charisma.”

Hemmet:

”Välkommen till Hemmet. En kuslig berättelse om kärlek, vänskap och den största skräcken av alla: att förlora kontrollen över dig själv. Joel är tillbaka i småstaden där han växte upp. Han har tvingats bli förälder till sin mamma Monika, som nu ska flytta in på demensboendet Tallskuggan. På hemmet jobbar Joels barndomsvän Nina. De har inte pratat med varandra sedan tonårens smärtsamma avsked. Monika blir snabbt sämre när hon flyttat in på avdelning D. Hennes utbrott alltmer våldsamma. Och hon tycks veta saker som hon inte borde känna till. Det är nästan som om något okänt tagit över henne. Nu förs Joel och Nina åter samman för att rädda Monika och sig själva.”

21 Kommentarer

 1. Emma

  Om du gillar kriminal eller däckar ish så läs Jens Lapidus nyare serie (författaren bakom snabba cash) VIP-Rummet, Sthlm-Delete och Top Dogg. Dessa tre böcker är så sjukt spännande och skiljer sig mycket från snabba cash på det sättet att dom är lite ”finare och prydare” fast ändå så otroligt spännande. Läste ut alla tre böcker (1500 sidor) på mindre än en vecka, kunde inte lägga ifrån mig dom.

 2. Johanna

  Camilla läckberg allihopa är riktigt bra, Jonas moström grym deckare/kriminal.
  Katarina wennstam alla hennes kriminalromaner är också riktigt bra,

  Inte svensk författare men riktigt underbara böcker att slö läsa lucy dillon – första heter ensamma hjärtan och hemlösa hundar. 😍

 3. Maria

  Sekten på Dimön av Mariette Lindstein. Författarinnan har själv varit med i scientologerna och har tagit med sina erfarenheter därifrån in i boken. Den är fantastiskt bra och jättesvår att sluta läsa

 4. Natta

  Jag ÄLSKAR Keplers böcker men en annan bok jag älskade och fastnade i är ”Sonen med Jo Nesbø”. En Norsk författare dock men ändå lätt att relatera till Oslo.
  Bokens handling:
  Sonny Lofthus är en professionell syndabock. Han erkänner andras brott och sonar deras fängelsestraff mot dagliga heroindoser. Han har suttit på Norges mest flyktsäkra fängelse i tolv år när han får höra något som förändrar allt. Sonny rymmer från fängelset. Och han har mycket att hämnas.
  För Sonny kom livet att förändras när han var sexton år och hans far en av de bästa brottsutredarna någonsin sköt sig själv till döds. Fadern efterlämnade ett brev där han erkände att han var i händerna på heroinligor och människohandlare. Sonny liv rasade samman och han blev narkoman. I Sonen skildrar Jo Nesbø än en gång ett Oslo i de mörkaste toner, där de mäktiga inom politik, näringsliv, polis och domstolar sätter sig över lagen.

  Du kommer förmodligen ÄLSKA den som jag gjorde.

 5. Natta

  Jag ÄLSKAR Keplers böcker men en annan bok jag älskade och fastnade i är ”Sonen med Jo Nesbø”. En Norsk författare dock men ändå lätt att relatera till Oslo.
  Bokens handling:
  Sonny Lofthus är en professionell syndabock. Han erkänner andras brott och sonar deras fängelsestraff mot dagliga heroindoser. Han har suttit på Norges mest flyktsäkra fängelse i tolv år när han får höra något som förändrar allt. Sonny rymmer från fängelset. Och han har mycket att hämnas.
  För Sonny kom livet att förändras när han var sexton år och hans far en av de bästa brottsutredarna någonsin sköt sig själv till döds. Fadern efterlämnade ett brev där han erkände att han var i händerna på heroinligor och människohandlare. Sonny liv rasade samman och han blev narkoman. I Sonen skildrar Jo Nesbø än en gång ett Oslo i de mörkaste toner, där de mäktiga inom politik, näringsliv, polis och domstolar sätter sig över lagen.

  Du kommer förmodligen ÄLSKA den som jag gjorde.

 6. Malin

  Jag rekommenderar böckerna om Stilton och Rönning. Den första boken heter Springfloden och är jättebra! Sedan finns det fyra till i den serien.

 7. Jennifer

  Dan öhrlund och dag buthlers böcker om chritopher silfverbeilke är helt fantastiska, finns 9 böcker. jag slukade böckerna och extremt svåra att lägga ifrån sig. utspelar sig i Stockholm så även spännande då man får upp bilder i huvudet hur det ser ut.

 8. Ida

  Har precis läst klart en bok som heter ”på egna ben”. En verklighetsbaserad bok som skildrar hur vardagen ser ut för en nyexad sjuksköterska. Kan verkligen rekommendera den!

 9. Charlotta

  Höstdåd är en bra deckare! Är på topplistorna och fått bra recensioner!
  ”En augustikväll 1990 tältar fem barndomsvänner vid ett nedlagt stenbrott på en skånsk ås. De har tagit studenten och nu väntar det riktiga livet. Men när morgonen gryr flyter det en kropp i stenbrottets vatten. En tragisk olycka fastslår polisutredningen, men alla är inte övertygade.
  I tjugosju år förblir händelsen ett sår i bygden. Och när den gamle polischefen ersätts av Anna Vesper, nyinflyttad mordutredare från Stockholm, börjar dunkla krafter sättas rörelse. Snart har Anna inget val. Hon måste öppna ärendet från hösten 1990. Hösten som få vill prata om men som ingen kan glömma”.
  Kolla gärna in lottasboktips på instagram för bra tips!

Visa alla 21 kommentarer
×

Paula Rosas

Hej på dig och välkommen till min blogg. Mitt namn är Paula Andrea Rosas och här kommer några korta meningar om mig. Jag är en 27årig tjej som lever mitt liv genom att göra det bästa av dagarna. Mitt liv kretsar kring mina fantastiska döttrar Molly-Elise och Leonore och min underbara man Hugo Rosas, familj och vänner. Jag är en glad, familjekär och envis tjej som älskar att skratta. I min blogg kommer ni få följa med mig i min vardag. Träning, äventyr, dilemman och utveckling i mammarollen, resor, giftermål, vänskap och utbildning. Samarbetsförfrågningar: paularosas.media@gmail.com