Recept

Tips på Himmelsk helgpasta

Med hemmagjord tomatsås och krämig burrata. Ibland så är ”Less is more” godast, inte sant? Den här pastan käkade vi i onsdags och Hugo gav rätten elva poäng av 10!

Hugo: Hade det här varit en restaurang hade jag dricksat så sjukt mycket.

Jag blev varm i hjärtat. När jag pratar kärlek gör jag det ofta via mat. Jag visar att jag älskar genom mat♥️

Det kändes festligt att käka en god pasta en helt vanlig onsdag. Så pass festligt att det för en liten stund kändes som helg- den känslan gav namnet till den här rätten!

För fyra portioner himmelsk helgpasta behöver du:

800 gram körsbärstomater på burk

1 gul lök

3 vitlöksklyftor

En kruka basilika

Spagetti

4 burrata

Salt

Peppar

Olivolja

Gör såhär:

Hacka lök och vitlök fint. Hetta upp en stekpanna med olivolja och stek lök tills det fått färg. Häll i vitlök och basilika blad och fortsätt att steka i några minuter. Tillsätt tomater, salt och peppar. Rör om i påsen och låt såsen stå och puttra i 25-30 minuter.

Koka pastan aldente och spara 1 dl pastavattnen innan du silar av pastan. Häll i vattnet i tomatsåsen och blanda i pastan.

Annons

Servera den goda pastan med burrata och lite extra basilika på toppen 😋

10 Kommentarer

  1. Sandra

    Men mums, denna ska ja testa. Men vilken burrata använder du? Känns inte som om ja hittat någon som är så krämig som er verkar vara

Visa alla 10 kommentarer
×

Paula Rosas

Hej på dig och välkommen till min blogg. Mitt namn är Paula Andrea Rosas och här kommer några korta meningar om mig. Jag är en 27årig tjej som lever mitt liv genom att göra det bästa av dagarna. Mitt liv kretsar kring mina fantastiska döttrar Molly-Elise och Leonore och min underbara man Hugo Rosas, familj och vänner. Jag är en glad, familjekär och envis tjej som älskar att skratta. I min blogg kommer ni få följa med mig i min vardag. Träning, äventyr, dilemman och utveckling i mammarollen, resor, giftermål, vänskap och utbildning. Samarbetsförfrågningar: paularosas.media@gmail.com

Powered by Cure - Influencer hosting