Tips

Tips på en inspirerande bok

Något som inspirerar mig väldigt just nu är denna bok, ”Svemester-så reser du smart och hållbart i Sverige” av Niklas Kämpargård.

Vi har tittat och tittat på alternativa resvägar till Lofoten men känner att det är liiiiite för långt för en trip denna sommar. Vi har en lucka på sex nätter i Augusti där vi skulle vilja hitta på något och varför ska man åka långt när nästan allting finns nära?

I denna bok finns den kompletta guiden till Sveriges unika sevärdheter. Efter att ha bläddrat i denna har jag insett hur mycket jag personligen har missat

Jag känner ett stort intresse kring att uppleva Sverige. Både vår natur, sevärdheter, upplevelser, utmaningar, härliga hotell, nya boendeformer och spännande restauranger.

Det här lät spännande- att bo på en fyr!

Hugo har också bläddrat i denna bok för att hitta inspiration. Vi båda tycker att Norrland känns lockade. Här kommer vår topplista över vad vi vill göra under vår lucka i augusti:

-Tågsemester till Norrland

-Cykelsemester på Öland

-Eventuellt hyra en husbil och hälsa på Västkusten

-Glampa

Glampa fastande vi verkligen för! Molly har länge uttryckt en längtan efter att vi ska campa men jag och Hugo har varit skeptiska. Vi är bra på mycket, men är osäker på om vi ens skulle få upp ett tält?

Att glampa innebär att man checkar in och låter campingvärden sköta markservicen. Man behöver inte ta med sig någonting, allt från lakan till morgonrock finns! Här behöver man varken städa eller bädda och frukost går att beställa till tältet. Även grillar går att hyra. Tälten är utrustade med sköna sängar och madrasser.

Vi kanske uppfyller tjejernas dröm om att campa, fast att vi då glampar! Hur semestrar du helst i Sverige? =)

6 Kommentarer

 1. Sofia

  Något som ni nog skulle uppskatta i Norrland är Höga Kusten! Otroligt vackra vandringssträckor (både enklare och tuffare) fint kuperat landskap, nära kusten och vackra, gamla skogar. Man kan både gå och klättra i skuleberget osv.
  Googla på det så får ni se!

 2. Matilda

  Ni kan börja lite smått och tälta på gården hemma! Super mysigt och nära till vanlig toalett och andra bekvämligheter.
  Sen så kan jag rekommendera Leksand Sommarland! Där finns något för hela familjen och ett stort vattenland, ni som gillar att bada mycket

 3. Karin

  Jag skulle rekommendera att åka till Öland. Så fin natur, jättefina sandstränder och ett perfekt resemål för familjen! Finns aktiviteter för barnen och så fin natur. Åkt dit med min familj sen ja var liten och det är verkligen ett så fint ställe i Sverige!

 4. Isabelle

  Jag kan verkligen rekommendera att åka till Sund Nergården som har så mysiga glampingtält! Det ligger utanför Trosa söder om Stockholm men är bara för vuxna. Jag och min sambo var där förra sommaren och det är den bästa övernattningen vi har gjort! Rekommenderar starkt om ni vill ha en stund för er själva.

Visa alla 6 kommentarer
×

Paula Rosas

Hej på dig och välkommen till min blogg. Mitt namn är Paula Andrea Rosas och här kommer några korta meningar om mig. Jag är en 27årig tjej som lever mitt liv genom att göra det bästa av dagarna. Mitt liv kretsar kring mina fantastiska döttrar Molly-Elise och Leonore och min underbara man Hugo Rosas, familj och vänner. Jag är en glad, familjekär och envis tjej som älskar att skratta. I min blogg kommer ni få följa med mig i min vardag. Träning, äventyr, dilemman och utveckling i mammarollen, resor, giftermål, vänskap och utbildning. Samarbetsförfrågningar: paularosas.media@gmail.com

Powered by Cure - Influencer hosting