OkategoriseradeTipsTräning

Tips på bra mellis

 

Mellis är lika viktigt för oss vuxna som för våra små. Helst mellis två gånger om dagen! Det bör inte gå mer än tre timmar mellan varje mål, det är viktigt att fylla på förrådet för att vi ska orka.

Vi undviker dippar i energi och humör
Vi minskar suget på socker med hjälp av mellis
Vi håller igång förbränningen
Undviker plötslig hunger
Vi blir piggare
Vi skapar ett jämt flöde!

”Genom att äta mellamål ger du kroppen ett jämnt flöde av energi och bränsle. När kroppen vänjer sig vid att du äter regelbundet och inte låter det gå för långt mellan måltiderna så vet kroppen att den fritt kan förbruka den energi den behöver”.

Jag vill ha en varaktig mättnadskänsla av mina mellanmål så jag väljer både feta och proteinrika livsmedel. Här kommer mina bästa tips på mättande mellanmål:

 

Rysk yoghurt med mandlar i. En av mina personliga favoriter.

Linskakor med avokado, olivolja och kalkon. Mums!

Det är inte lätt att skära upp en avokado i bilen men jag ger mig aldrig!

Ett tag hade jag alltid med kokta ägg vart jag än skulle. Skalade ett ägg på tunnelbanan en gång. Det stank verkligen prutt haha!

Naturella nötter

Frukt. Som det är eller med mumsig keso. Min favorit är keso, äpple och kanel.

En av mina al time favvo mellis eller frukost är naturell yoghurt med chiafrön, müsli och jordnötssmör. Det är också Leonores favorit!

 

5 Kommentarer

  1. Rebecca

    Tack för att du delar massor av goda mellis-tips! Har själv ätit på matschema (när jag gick i behandling för min ätstörning) och där åt vi 6 gånger om dagen, varesig man var drabbad av anorexi eller bulimi. Så viktigt för att inte få den där extremhungern som lätt kommer om det går för lång tid emellan! Efter det lärde jag mig att man ALLTID behöver det, i alla fall jag. Oavsett om jag behöver gå upp i vikt, ned i vikt eller vara viktstabil. Hoppas du får en fin dag 🙂 Du kan läsa mer om bland annat ätstörningar på min blogg om du vill!

  2. Diana

    Jag älskar mellisar, jag skulle kunna leva på mellis men mina favisar är smoothiemellisar. Gjorde på kvar, lite banan, blåbär, lättmjölk och linförolja. så bra, så god och bra frkost. Men det finns massor som är mina favisar. 😀

    Tack för nya tips.

Visa alla 5 kommentarer
×

Paula Rosas

Hej på dig och välkommen till min blogg. Mitt namn är Paula Andrea Rosas och här kommer några korta meningar om mig. Jag är en 27årig tjej som lever mitt liv genom att göra det bästa av dagarna. Mitt liv kretsar kring mina fantastiska döttrar Molly-Elise och Leonore och min underbara man Hugo Rosas, familj och vänner. Jag är en glad, familjekär och envis tjej som älskar att skratta. I min blogg kommer ni få följa med mig i min vardag. Träning, äventyr, dilemman och utveckling i mammarollen, resor, giftermål, vänskap och utbildning. Samarbetsförfrågningar: paularosas.media@gmail.com

Powered by Cure - Influencer hosting