Dagens fråga

Svar på frågor från bloggen

 

Är livrädd för trafiken i Thailand, hur gör ni?

Igår beställde vi en taxi. Innan jag fick barn så hyrde vi moppar eller åkte tuktuk. Det enklaste är nog om man har med sig ett babyskydd och en puff i bagaget, för jag tror inte att alla taxibolag kan erbjuda bilbarnstolar.

Hur ser ditt liv ut som bloggerska? Med tiden du verkar kunna ge din familj.

Hugo sa ett ganska bra citat för ett tag sedan. ”Jobbar aldrig, men är aldrig ledig”. Lite sanning i det faktiskt. Den finns en stor flexibilitet och ett jobb som man bara har sig själv att förhålla sig till. Visst innebär det också fysisk närvaro men då är det bara att investera i en kalender och pussla för att få ihop det.

Att blogga har lärt mig så otroligt mycket om marknadsföring. Det har väckt ett sånt intresse hos mig att jag nu i April tänkte testa på en kurs inom marknadsföring på Berhgs. Gillar jag kursen och skolan så tänkte jag gå en utbildning där med start från augusti. Sjuksköterskeutbildningen får då vänta, då jag känner att det andra ligger närmare mig just nu.

Trots att jag arbetar varje dag så ser jag som att min huvudsyssla är föräldraledigheten. Mina barn är små och det är dom bara en gång så jag prioriterar dom alla dagar i veckan. Mina kvällar uppoffrar jag. Varje sovstund ser jag som arbetstid. Därför blir helgerna heliga för att även få kvalité i mitt förhållande. Oavsett sysselsättning så tror jag att man kan öva sig på sin effektivitet. Jag hinner med mycket och det tror jag beror på att jag är just effektiv. Kombinera det med att se fram i tiden, så kan man pussla rätt bra. Jag är också bra på att säga nej till saker och jag känner att jag inte hinner, för som jag sa så ser jag barnen som min huvudsyssla just nu. När skolan drar igång kommer tiden att se annorlunda ut men jag ser fram emot att utmana mig själv för att kunna förbli en delaktig person inom min familj.

Kärnar du ur vattenmelonen som du ger till Leonore?

Svar ja. Och jag skalar hennes korv, delar på hennes pasta och ger mindre brödbitar i taget. Hon känns liten fortfarande.

Vad heter hotellet som ni bor på?

Centara resort hotell, tror man kan se det via Tui =)

När kommer barn nummer tre?

Jag var så sugen på en till när Leonore var en lugn bebis. Men nej, vi vill inte ha fler barn just nu. Vi vill njuta av dom två vi har, ge vår tid och kärlek med dom. Idag krävs det ändå lite planering att få egentid med en, och vi vill räcka till för dom vi har.

Jag vill också få tillbaka min egna vardag. Jag vill utbilda mig och bli klar, inte göra fler studieuppehåll. Så jag personligen känner mig lite egoistisk och partisk. Man ska aldrig säga aldrig heller. Om några år skulle jag vilja få fler barn, mitt hjärta rymmer mer kärlek men vill hellre då dela upp småbarnsår på två ”kullar”.

 

 

image

14 Kommentarer

 1. Sanna

  Hej Paula! ?
  Hur ofta skulle du säga att du tränar i veckan? (I snitt) och hur lägger du upp ditt träningsschema? Fokuserar du på vissa muskelgrupper åt gången eller hur/vad kör du? Likaså hur ser din/er vardagliga kost ut?

  Såg bilden Hugo la upp Instagram alldeles nyss och damn girl, those abs! ? Så avis! Väntar mitt första barn (BF i juni-17) och bara längtar efter att börja träna till hösten!

  Tack för en toppenblogg! ?

 2. Bea

  Det här känns som en superbra idé att ha med i bloggen en gång i veckan eller månaden, ser att du får maaassa frågor och och förstår att du inte kan sitta och svara på alla kommentarer! Bara lite feedback, väldigt intressant läsning 🙂

 3. Nico

  Berghs är en kanonskola utifrån ett nätverksperspektiv och praktiskt lärande 🙂 gillar man en mer djuplodande och akademiskt upplagd utbildning så bör man söka sig nån annanstans

 4. Jenn

  Hej fina Paula! Jag ville bara skriva och tipsa dig om en jättebra app som har kommit ut på AppStore. Du är alltid så duktig och snäll och tipsar om bra saker så vill göra det tillbaka. Dessutom är det en nära vän till mig som har släppt den och jag vet hur hårt hon jobbat, fastän hon pluggat, jobbat och tagit hand om sin 1,5 åriga dotter samtidigt. Är så impad av henne och jag tycker verkligen hon förtjänar att lyckas. Hon har tagit fram den med hjälp från andra erfarna mammor och även av sjukvården. Appen är gratis och den låter dig följa hela graviditeten med intressant info, massa tips och fina, härliga bilder. Sen kan man följa sitt barns utveckling och hålla koll på utvecklingsfaser, få tips när det kommer till matning, sömn och annat nyttigt. Helt enkelt en app som alla gravida och föräldrar kan ha användning utav. 🙂

  Jag tycker att vi kvinnor måste stötta varandra mer. Vara glada och supporta varandra när någon åstadkommer något sånt här, istället för att ifrågasätta och se ner på de som har barn och samtidigt vill kämpa med jobb, plugg eller något annat som man tycker är kul och givande. Är så galet stolt över min vän och vill bara säga det.

  Hoppas du söker på BabyLeaps på AppStore och laddar ner den. Vet att min vän ser upp till dig mycket och hade blivit så glad. Stor kram från Jen!

Visa alla 14 kommentarer
×

Paula Rosas

Hej på dig och välkommen till min blogg. Mitt namn är Paula Andrea Rosas och här kommer några korta meningar om mig. Jag är en 27årig tjej som lever mitt liv genom att göra det bästa av dagarna. Mitt liv kretsar kring mina fantastiska döttrar Molly-Elise och Leonore och min underbara man Hugo Rosas, familj och vänner. Jag är en glad, familjekär och envis tjej som älskar att skratta. I min blogg kommer ni få följa med mig i min vardag. Träning, äventyr, dilemman och utveckling i mammarollen, resor, giftermål, vänskap och utbildning. Samarbetsförfrågningar: paularosas.media@gmail.com

Powered by Cure - Influencer hosting