Dagens fråga

Svar på 10 av era frågor

Skrollade igenom bland kommentarerna och DM:s på instagram och fångade upp 10 frågor. Här kommer svaren:

Vad händer med allt gott du lagar?

Den här kommentaren kom efter förra veckans gottiga buffé. Jag och Mikaela fikade och tog det vi ville ha. Resten packade vi in i förpackningarna igen. Sköljde av frukten, la tillbaka choklad och gjorde om gottebrickan på fredagen när vi firade alla hjärtans dag med familjen. Mikaela tog också med sig av det goda hem.

När vi lagar maträtter lagar vi efter två personer och äter det som lunch och när vi bakar fikar vi och det som blir kvar brukar jag skicka med Hugo till Clean kontoret (gissa om dom blir glada när det vankas bak!).

Vi delar helt enkelt upp allt det goda vi gör för att ingenting ska slängas =)

Vart kommer helgens outfit från?

Helgens outfit kommer från Twist and Tango. Både toppen och de döläckra skinnbyxorna med hög midja.

Bästa kosttillskottet?

Jag har precis beställt ett kosttillskott för nästan 1000 kr… 😂. I höstas gjorde jag en stor blodkollen för att med en läkare ta reda på hur jag mår på insidan. Alla mina värden var normala men läkaren ordinerade ändå D-vitamin och Omega 3.

Jag förespråkar en allsidig och varierad kost och trots att jag själv tycker att jag är bra på att äta fisk fick läkaren mig att tänka om kring just omega 3. Det är ett tillskott som jag sedan besöket hos läkaren äter dagligen.

Jag äter kapslar som innehåller fiskleverolja från torsk för att:

Det är en naturlig källa till vitamin A, D och omega 3, EPA och DHA

EPA och DHA bidrar till hjärtats normala funktion, bibehålla hjärnans normala funktion och den normala synförmågan

Mättat fett bibehåller normala kolesterolvärden

Omega 3 och D vitamin ger oss bättre mental hälsa och skyddar oss mot depression

Skyddar kroppen mot inflammation

Hälsofördelarna med fiskleverolja är många och jag äter detta i kosttillskott som något slags förebyggande. Jag vill hålla länge. Jag vill leva så länge som möjligt utan några hälsorelaterade besvär. Förutom detta och D vitamin har jag brukar med B-12, Zink, Järn och Magnesium hemma.

Hur mår Viola?

Tackar som frågar♥️. Igår kväll hade hon det jobbigt och ont 💔.

Viola opererade ena benet igår. Vi tänkte hälsa på henne idag och lämna tillbaka gosedjur som hon har glömt hemma hos oss. Nu väntar rehabilitering och sen ytterligare en operation av det andra korsbandet i bakbenet.

Jag har bett min mamma att kolla med veterinären om man kan ge något kosttillskott även till hundar. Om man kan lägga om hundens kost för att stärka på insidan. Jag är ingen hundägare så detta är helt nytt för mig men när jag googlat verkar det finnas en massa produkter. Någon som har erfarenhet av det här?

Vart kommer Leonores krämvita gardiner ifrån?

Jag beställde gardinerna via min vän på MW design. Tyget är från Trapiche & Co.

När kommer nästa poddavsnitt med dig och Pischa?

Trust me we are on it! Vi släppte en pilot för att kunna ha med det i säljbladet vi gått ut med till kunder. Vi vill ha bra samarbetspartners med oss så att vi kan finansiera avsnitten. Varje poddavsnitt kostar både pengar och tid. Vi börjar närma oss ett slut i dialogen med säljet så inom kort kan vi starta upp♥️.

Vilken är din absoluta favoritövning i träning?

Frivändningar, backhandslag i padel, goblet squat med kettlebells, krokar i thaiboxning, en rask promenad i vacker natur, korta och snabba intervaller på löpband och slams med slamball.

Jag tycker om mycket i träningen. Jag tycker om variationen, känslan, friheten och den mentala pausen som träningen ger. Jag tycker om att känna mig stark, vara stark i vardagen och att känna mig snabb och smidig.

Varför besvara negativa kommentarer?

Det är lättare att bemöta negativa/frågande kommentarer för att skapa debatt. Det är sällan jag på ett personligt plan tar åt mig för den tragiska sanningen är att jag har blivit van vid dåligt klimat. Min känsla är däremot att Klintsten har blivit betydligt bättre och det vill jag säga TACK till.

Jag läser alla era kommentarer och blir glad och varm i hjärtat av positiv feedback. Däremot skulle det kännas lustigt att höja en positiv kommentar till debatt. Det känns alldeles för självgott och inget jag skulle känna mig bekväm med, då är det lättare med de negativa. Men jag läser det ni skriver och tar med mig feedbacken. Och bara för att klargöra så tar jag sällan åt mig på ett personligt plan utan den negativa får det att rycka i fingrarna för att jag då vill skriva min point of view.

Vilka hörlurar använder du?

Jag har ett par ”DeFunc Bluetooth Headphone Plus Gold”.

Hörlurarna funkar hur bra som helst och är trådlösa, justerbara, har grymt ljud och en batteritid på 15 timmar 🌟.

Något otippat som har hänt den senaste tiden?

Faktiskt senast igår! Fick en sjukt rolig förfrågan om att medverka i ett tv program där det handlar om att vara bäst på att gömma sig i en läskig miljö. Dessvärre matchade inte mitt schema inspelningsdagarna så var tvungen att tacka nej. RACKARNS OCKSÅ!

11 Kommentarer

 1. Helena

  Åh, var det Hide and Seek? Jag skrev till Joakim Lundell när han sökte deltagare till säsong 1 att du och Hugo skulle vara kul att se. Vad tråkigt om det är det programmet, och att du inte kan!

 2. JENNY

  barf mat är inte vetenskapligt bevisat att hjälpa till men många hundar får bättre energi och hud/päls.

  i övrigt så håller jag med nedanstående kommentarer o olika tillskott.

 3. Sofie

  Svenska djurapotekets ledsupport vet har gjort underverk för min hund! Så kontakta deras kundtjänst och se vilka kosttillskott de tror kan hjälpa. Färskfoder är även bättre, finns en bok ”min hund vill ha riktig mat” som är superbra!

 4. Jenny

  Hoppas lilla Viola mår bättre snart!
  Måste bara få passa på att skriva att du passar urbra i det där håret, både längden och färgen 👌❤️ Kram och tack för en grym blogg ❤️

 5. Zandy

  Kolla med Svenska Djurapoteket! 👏
  Min 9 år gamla hund har tidigare behövt kortisonsprutor för trötta leder, men sedan vi började med deras kosttillskott för Senior studsar hon fram som en valp igen. Finns att köpa hos de flesta apotek och djuraffärer. Kan varmt rekommendera deras produkter!

  1. Agnes

   Kan också rekommendera produkter från Svenska djurapoteket- de är hur bra som helst! Ledsupport Vet och Omega-3 skulle jag rekommendera!!

  2. Liza

   Min hund är 12,5 och äter också Senior från Svenska Djurapoteket. Vi ger henne även, Dr Baddaky omega-3.
   Vi har märkt en enorm skillnad, hon skuttar också fram och är en otroligt pigg senior. Det är vi glada enormt glada över.

 6. Emilia

  Du behöver ju inte skapa debatt av positiva kommentarer, men du kanske skulle kunna svara direkt på kommentaren under inlägget? Tror att flera håller med mig. Du svarar ofta på negativa saker men väldigt sällan när någon skriver något positivt eller ställer en enkel fråga. Det är något du kan förbättra om du känner för det.

 7. Emma W

  Det finns massor av olika tillskott som är bra för hundarnas leder till exempel. Till Viola hade det nog varit bra med svenska djurapotekets vet support, läs om det på deras hemsida.

 8. Therese

  Hej Paula,

  Angående kosttillskott till hundar så är Multiflex ifrån Svenska Djurapoteket väldigt bra för att förstärka hundar med ledproblem. Men tror nästan Ledsupport VET är ett ännu bättre alternativ för Viola eftersom hon har opererats. Står såhär om LedSupport: Används med fördel som tillskott i samband med rehabilitering efter operation. Kan främja återhämtningen i samband med skador i rörelseapparaten, t. ex. korsbandsskada, senskador och olika frakturer, kan motverka stelhet i samband med bland annat osteochondros, artros, patellaluxation, diskbråck och L7/S1 syndrom.

  Hoppas allting går bra med henne! 🙂

Visa alla 11 kommentarer
×

Paula Rosas

Hej på dig och välkommen till min blogg. Mitt namn är Paula Andrea Rosas och här kommer några korta meningar om mig. Jag är en 27årig tjej som lever mitt liv genom att göra det bästa av dagarna. Mitt liv kretsar kring mina fantastiska döttrar Molly-Elise och Leonore och min underbara man Hugo Rosas, familj och vänner. Jag är en glad, familjekär och envis tjej som älskar att skratta. I min blogg kommer ni få följa med mig i min vardag. Träning, äventyr, dilemman och utveckling i mammarollen, resor, giftermål, vänskap och utbildning. Samarbetsförfrågningar: paularosas.media@gmail.com

Powered by Cure - Influencer hosting