Dagens frågaKärlek

”Stöttar Hugo ditt val i att resa bort från er familj?”

Fick en fråga huruvida Hugo stöttar mig i mitt val att följa med på en träningsresa till Costa Rica nästa vecka. Jag kommer att vara borta i åtta dagar.

Hade jag inte haft stöd från min partner så tror jag inte att jag hade åkt. Men där är jag och Hugo lika varandra. Vi har förståelse för att man som individ vill mer än bara vara mamma/pappa, man/fru. Visst är det viktiga roller i våra liv men vi ger utrymme till varandra för att bara vara Paula och Hugo. Vi ger varandra tid för att ägna oss till karriär, vänner och intressen.

Hugo om någon kan relatera till min glädje inför den kommande träningsresan. Lika mycket som jag brinner för min träning och den gemenskap som jag har byggt upp i min träning har Hugo känt när han tävlade i Crossfit under barnens första levnadsår. Han brinner oerhört mycket för Clean just nu och det kräver mycket jobb och mycket tid från familjen.

Vi lever idag i en äktenskap som vi vill ska hålla livet ut, och då är det nödvändigt för oss att kunna relatera till varandras behov och ge varandra frihet utanför rollarna mamma/pappa och man/fru.

Så jag frågade Hugo hur han kände inför min resa:

”Jag är glad för att du ska åka. Det visar på att du känner tillit till mig eftersom att du lämnar mig med rodret för familjen men så tycker jag också att du är värd det. För all den tid du har gett till mig och för att du alltid har tagit vår familj i första hand och sällan prioriterar dig själv”.

Hans svar var kort och gott men visar ändå det uppenbara i att han stöttar mig. Precis som jag stöttar honom. Vi ger och vi tar och gör olika typer av uppoffringar för varandra.

Den här gången är det min tur och jag är barnsligt förväntansfull inför det kommande äventyret till Costa Rica💗

17 Kommentarer

 1. Sofia jz

  Ja tycker ni lever ett hälsosamt förhållande då ni verkligen låter varandra ha egentid ibland både tillsammans och utan varandra och egentid med barnen. Så ni får mer energi. Jag och min fästman gör exakt samma. Vi har ett vi utan att förlora ett jag. Så fortsätt med de ni gör ni är grymma 🙂

 2. Mia - Mamma till Molly

  Min sambo och jag har likadant. DOCK haft det kämpigt dem först åren med småbarn men fixat det ändå. Jag åker iväg ca 7 dagar per år till Gotland och får vara mig själv och inte mamma eller flickvän och det här han alltid sagt att det förtjänar jag och har ingen problem att ta ledigt från jobbet den veckan och vara hemma med vår dotter själv. Dom får.egen tid och bygga upp deras relation och jag får egen tid för att kunna ladda batterierna och vara en bättre mamma och partner, win win 😊

 3. Sara

  Du är absolut inte barnslig!! Ett förhållande handlar ju om kärlek och att lyfta varandra, ge varandra uppskattning. Tyvärr är det allför vanligt att den ena partnern inte gör detta, och dessutom får den andra partnern att känna sig jobbig, som vill ha omtanke. Det är mänskligt att behöva bli sedd, framförallt av den person vi älskar mest av allt. Väldigt olika hur man får sin partner att förstå detta, vissa verkar förstå om man ger igen med samma mynt, dvs slutar visa uppskattning själv och vara tydlig med att man gör det för att han ska förstå. Vissa verkar förstå om man tar upp diskussionen, typ ”nu när vi ska få barn är det viktigt för mig att vi inte tappar bort varandra, så vi måste stötta, ha dialog och uppskatta varandra i att ta hand om barnet och allt runtomkring”, ”jag tycker att jag försöker stötta och lyfta dig genom att göra si eller säga så, men jag skulle så gärna vilja att du också kan stötta mig just nu, för det är tungt att vara gravid o h jag behöver dig nu” osv. För egen del tyckte jag att MVC-barngrupperna hjälpte min man, där fick han prata med andra blivande pappor och barnmorskan pratade om mannens roll och hur viktig den är. Hans stöd hjälper ju en att ta sig igenom de sista tunga gravidveckorna, förlossningen och återhämtningen efteråt. Blev en massa svammel av denna kommentar, men mitt tips är väl att ni pratar om detta, hur ni kan hjälpa och stötta varandra i vardagen nu när förlossnong och barn närmar sig. Hoppas verkligen allt löser sig för dig, och att det går bra för er med bebisen! Och kom ihåg, du är INTE löjlig som behöver omtanke!

 4. Sandra Augustinson

  Min kille gör lite samma sak, han läser också sexnoveller men jag tror det är en fantasi som killar har och han kollar även porrfilm men det gör han när jag inte är hemma eller när jag inte ser. Jag tycker inte att du överreagerar, men det viktiga är ju att du säger exakt det du känner och tycker. Jag sa åt min sambo att du får gärna titta på porrfilm så länge jag inte behöver titta, och sexnovellerna gillar jag väl inte heller men vill han läsa så får han väl göra det så länge det inte går till överdrift. Men om han runkar och bara tänker på kändisar så är det nog en fantasi han har, men som sagt – var ärlig mot honom och säg det du känner att du blir osäker och ha en öppen dialog så ska det nog ordna sig <3

 5. Jenny

  Ingen hade överhuvudtaget reagerat eller haft några frågor om det var pappan i familjen som skulle resa bort. Så skevt att mammor fortfarande alltid ska ifrågasättas! Hoppas du får en toppenresa Paula!!
  Kram ❤

 6. S

  Hej Paula, postade den här frågan hos Hugo också, skulle vara kul att höra av du har för syn på det hela. Har du lust att vara lite relationsrådgivare? 🙂
  Jag vet inte om jag bara har för höga förväntningar/är barnslig, jag vågar iallafall därför inte ta upp det med min sambo för det låter så girigt. Iallafall.. jag är gravid. Är i v 36 nu så snart har hela graviditeten gått. Min sambo visar aldrig någon uppskattning för att jag faktiskt bär vårt barn, uppskattning i form av en liten blomma, en chokladbit, vad som helst. NÅNTING. Inför alla hjärtans dag hade han höjt mina förväntningar då han frågade mig vilket datum det var idag, det var några dagar innan, varav han säger ”jag måste komma ihåg alla hjärtans dag”. Oj tänkte jag, tro vad han nu planerar. Jag planerade middag och fixade massa gott att smaska på under kvällen, vad hade han gjort? ingenting. Han låg i soffan och hade ont i huvudet när jag kom hem från jobbet. Jag fixade den där middagen, mellan varven gick jag in på toan och grät, vilket han inte vet om. Jag kände mig så barnslig som blev ledsen för att han inte ens orkat köpa en blomma. Sen dess då? ingenting. Nästa vecka har han sagt att han ska åka iväg till en annan stad pga jobb, vilket innebär att han kommer att sova borta en natt. Detta har han valt själv. Nu tror jag inte att jag kommer föda för tidigt men tänk om. Jag kommer inte att kunna nå honom under natten och han är ca 2,5 timme bort, i en annan stad. Bara att han själv inte tänker ”nä jag vill inte riskera att missa födseln/lämna henne hemma själv tänk om hon börjar föda” gör mig så jäkla ledsen. (Bör lägga till att han inte vågar åka iväg någonstans med mig över en helg sedan ca 2 veckor tillbaka för att han är rädd att jag ska föda i bilen, men att lämna mig själv går bra).
  Jag vet inte.. är jag överkänslig/har för höga förväntningar, eller vad är det? hur tar jag upp detta med min sambo på ett bra sätt? Jag känner mig så jäkla barnslig, men det är ju något som stör mig så fruktansvärt. Jag känner mig så tagen för givet.

 7. Jossan

  Tack för svar Paula! 😍 jag hade sån tur att jag hittade klänningen på sellpy! Den var verkligen jättesnygg!! 😆👌🏻 Kommer jag att använda flitigt på Mallis i sommar, tack igen ❤️☀️

 8. Lisa

  Hej! Jag har en jobbig fråga och skulle så gärna vilja höra din och också andras åsikter..
  Min kille runkar och tänker på andra tjejer. Som tex bianca ingrosso..
  Något jag tycker är väldigt jobbigt och blev riktigt sårad när vi börja prata om det. Han kollar på porr med och de stör mig inte. Men just specifika individer.. så många tankar kom upp och gjorde mig osäker nu. Är de jag som överreagera ??

Visa alla 17 kommentarer
×

Paula Rosas

Hej på dig och välkommen till min blogg. Mitt namn är Paula Andrea Rosas och här kommer några korta meningar om mig. Jag är en 27årig tjej som lever mitt liv genom att göra det bästa av dagarna. Mitt liv kretsar kring mina fantastiska döttrar Molly-Elise och Leonore och min underbara man Hugo Rosas, familj och vänner. Jag är en glad, familjekär och envis tjej som älskar att skratta. I min blogg kommer ni få följa med mig i min vardag. Träning, äventyr, dilemman och utveckling i mammarollen, resor, giftermål, vänskap och utbildning. Samarbetsförfrågningar: paularosas.media@gmail.com