Dagens frågaTips

Status på håret

I slutet av oktober gjorde jag något jag lääänge velat göra men inte vågat. Jag klippte av längden på mitt hår och lät det bli axelkort!

Oktober:

Ett av de bästa besluten jag har gjort, för mitt hårs skull. Längderna bestod av år av hormonella förändringar i samband med graviditeter, amning och att sluta att amma. Längderna var långa men slitna.

November:

Nu har jag beslutat mig för att spara ut igen. Jag vill se om mitt hår kan bli längre än förut. Förut blev det aldrig längre än till brösten. Mina toppar känns friska och tjocka så jag är hoppfull. Visserligen har jag trivs väldigt bra i kortare hår men som alltid tycker jag att det är roligt med förändringar.

Januari:

Såhär ser det ut just nu. Färgen har förändrats men det finns inte speciellt mycket att göra åt. Jag har bokat en tid till frisören i mars. Jag hoppas att läget kommer att se annorlunda ut då men om inte får jag bara göra en annorlunda plan.

Mina åtgärder för att spara längre hår:

Jag käkar kosttillskott (sedan håret klipptes har jag lagt till kapslar med omega 3)

Jag tvättar inte håret mer än två gånger i veckan

Jag använder bra produkter och lägger gärna en extra slant på Schampo, balsam, hårinpackning och värmeskydd

Någon annan som också sparar ut sitt hår just nu och har några tips? =)

13 Kommentarer

 1. Nadia

  Har haft samma problem men mitt hår är sååå friskt nu, väldigt glansigt o mjukt. Försöker få det långt nu, har inte haft håret till svanken på mååååånga år.

  Bra produkter, gärna ett som balanserar hårbotten.
  Jag har inte färgat håret nu på 1,5 år. Inga blonda bayalage för mig än.
  Och hårborste! Det är nästan det viktigaste efter produkter än att tvätta håret för ofta. Mason Pearson 🙌 väldigt dyra men lovar att håret kommer tacka dig! 😍 kolla även deras recensioner på deras borstar så det är inte bara jag som höjer deras borstar till skyarna. Jag har deras ”Popular”

 2. Lisa

  RISVATTEN!

  Detta är dock känsligt för folk med protein känsligt hår men eftersom du har rakt hår (vilket betyder att du har mer protein i håret än folk med lockigt hår) så borde det funka finfint för dig! Gör håret super glasigt och enkelt att kamma igenom. Ett PLUS är ju även att de är naturligt och inga konstigheter i.
  Googla risvatten för hår så hittar du recept 🙂

 3. Eleonor

  Rekomenderar att prova Maria Åkersbergs hårserie ”Nettle”. Mitt hår känns mycket friskare och starkare sen jag började använda det för ett tag sen. Bästa schampot jag nånsin använt.

 4. Maria

  Mycket har med hårets kvalitet att göra och anlag, gener. Jag har levt min mammas tunna och nordiska hår. Ju äldre jag blivit (är idag 28) kan jag inte ha längre än till axeln. Det är bara tunt, glest och slits fort hur mycket jag än tar hand om det. Min man och hans mamma har fantastiskt hår trots att de vanvårdar det med att tvätta varje dag etc men ändå växer det tjockt och fint.

  1. Sarah

   Precis samma för mig. Jag har ärvt min pappas hår, tunt, glest och frissigt. Lagt flera tusen på produkter och behandlingar genom åren. Kan bara ha axellångt om jag vill slippa tunna stripor. Är 32 år idag och har väl accepterat mina gener 🤷🏼‍♀️

 5. Madelene

  Tona bara haret med skonsamma toningar, ingen blekning!!, eller inte farga alls. Biotin kosttillskott. Funkar for mig 🙂

 6. Amanda

  När jag studerade till att bli frisör fick vi lära oss att man inte kan påverka varken hur snabbt håret växer eller hur långt håret kan bli, med hjälp av yttre produkter. T.ex. schampo, olja, balsam eller hårinpackning.
  Det enda sättet att påverka hur håret växer ut (inte längden), hur glansigt, hur snabbt osv. är genom att påverka vad du stoppar i din kropp!
  För att förstå varför får man se för vad ett hårstrå är!
  Till en början är ett hårstrå ”dött” och består bara av slaggprodukter, precis som ens naglar.
  Hårstråt bildas under huden i din hårsäck – vilket gör att produkterna du sätter på hårets längder inte kommer påverka hur snabbt strået bildas inne i hårsäcken.

  Fokusera på att dricka bra med vatten, äta en nyttig kost, undvik nikotin och tobak då det påverkar kapillärerna som livnär hårsäckarna.
  Kosttillskottet MSM har fått goda rekommendationer från mina kunder. Även kosttillskottet SilicaPlus (inte silicea)!

  Men fortsätt att använda dina yttre produkter för att se till så att det håret som redan har växt ut håller sig så fint som möjligt, såklart!
  Lycka till!

 7. Pauline

  Hur lyckas du med att bara tvätta håret två gånger i veckan trots att du tränar?? Måste tvätta minst varannan dag när jag tränar 🙁 hoppas du har ett hemligt supertips

  1. Sofia

   Det går att ”träna upp” håret. Jag tvättade också håret varannan dag förut men efter lite träning tvättar jag nu bara två gånger i veckan.

Visa alla 13 kommentarer
×

Paula Rosas

Hej på dig och välkommen till min blogg. Mitt namn är Paula Andrea Rosas och här kommer några korta meningar om mig. Jag är en 27årig tjej som lever mitt liv genom att göra det bästa av dagarna. Mitt liv kretsar kring mina fantastiska döttrar Molly-Elise och Leonore och min underbara man Hugo Rosas, familj och vänner. Jag är en glad, familjekär och envis tjej som älskar att skratta. I min blogg kommer ni få följa med mig i min vardag. Träning, äventyr, dilemman och utveckling i mammarollen, resor, giftermål, vänskap och utbildning. Samarbetsförfrågningar: paularosas.media@gmail.com

Powered by Cure - Influencer hosting