Dagens matRecept

Somrig sallad med mathavre, ugnsbakade tomater, halloumi och jordgubbar- med smak av tahini

Vi äter en somrig sallad såhär på sommarens sista dag. Vi hoppas på en mild höst, men det känns verkligen som att sommaren är förbi nu.

För fyra portioner behöver du:

4 kvistar körsbärstomater

Mathavre för fyra

140 gram machésallad

500 g jordgubbar

50 g solroskärnor

300 g halloumi

1 citron

Olivolja

Havssalt

Svartpeppar

Tahinidressing:

2 dl yoghurt

1 tsk tahini

1 msk citronsaft

Havssalt

Svartpeppar

Gör såhär:

Sätt på ugnen på 225 grader. Pensla körsbärstomaterna med olivolja och salta och peppra. Baka tomaterna i ugnen i ca 12 minuter.

Koka mathavren enligt anvisningarna. Skär jordgubbarna i kvarter. Dela halloumi och stek antingen i panna eller grilla på grillen. Rosta solrosfrön. Blanda den kokta mathavren med machésallad som du blandat med citronsaft, olivolja och salt.

Dressing: Blanda yoghurten med tahini och citronsaft. Smaka av med salt och peppar.

Vi stekte också på lite kyckling för att verkligen se till att bli mätta sommar på en tallrik

0 Kommentarer

×

Paula Rosas

Hej på dig och välkommen till min blogg. Mitt namn är Paula Andrea Rosas och här kommer några korta meningar om mig. Jag är en 27årig tjej som lever mitt liv genom att göra det bästa av dagarna. Mitt liv kretsar kring mina fantastiska döttrar Molly-Elise och Leonore och min underbara man Hugo Rosas, familj och vänner. Jag är en glad, familjekär och envis tjej som älskar att skratta. I min blogg kommer ni få följa med mig i min vardag. Träning, äventyr, dilemman och utveckling i mammarollen, resor, giftermål, vänskap och utbildning. Samarbetsförfrågningar: paularosas.media@gmail.com

Powered by Cure - Influencer hosting