Allmänt

Socialen ringde igår

Handläggaren på socialtjänsten ringde upp mig igår efter att ha pratat med Hugo under förra veckan.

-Hon ville nog bara få det bekräftat från mig att Hugo/vi hade samma uppfattning om situationen. Om du har missat vad som har hänt så fick vi en orosanmälan gällande Molly i förra veckan, läs HÄR.

Handläggaren förstod också att vi hade blivit indragna i en karusell som inte gällde oss. Hon tyckte att ett eventuellt möte kändes onödigt och vi var påväg att lägga på kom ytterligare frågor:

-Hur mår Molly överlag?
-Hur ser Mollys nätverk ut?
-Aktiviteter, vardag?

Jag var inte alls beredd på dom följdfrågorna och svarade trots att jag tyckte att det kändes förnedrande. Kände att vi inte har något att stå till svars för eller ”försvara”. Vi är bara glada att detta förhoppningsvis ligger bakom oss nu och att socialen arkiverar denna orosanmälan på oss.

Jag skrev faktiskt ett meddelande till Anna, där jag sakligt skrev att hon har sårat både Hugo och mig. Satt oss i en lustig sits och att jag tyckte att hon var skyldig oss en FET ursäkt. Skrev också att jag hoppades att detta är sista gången som hon är i kontakt med min familj.

Vet ni vad hon svarade? Hon kände sig påhoppad… HON kände sig påhoppad, inser hon inte själv ironin i det?

En annat lustigt sammanträffande var att produktionen som gör ”Trolljägarna” ringde mig i förra veckan. Dom frågade om det någongång har hänt något lustigt via nätet/vårt arbete/sociala medier. Hon höll på att tappa andan när jag sa”ja vi fick en kallelse av socialtjänsten just idag”. Vi kommer inte vilja gå vidare med det här och medverka på Trolljägarna.

Annas handling var ytterst märklig, och hon kunde aldrig hänvisa till källan. Hon ändrade sig från ”att ha fått tips i en Facebook grupp” till ”fick ett privat meddelande som jag tyvärr inte har kvar”. Hmm…

4 Kommentarer

 1. Jessi

  Där begick hon lite övertramp. Enligt förvaltningsrätten och socialtjänstlagen få vi ej utreda mer än vad som krävs. Har man sagt att ett möte inte behövs och att ärendet ej kommer leda till någon åtgärd så har hon ingen anledning till att ställa dem frågorna.

 2. Malin

  Jag som varit i kontakt mycket med socialtjänsten ang. Min dotter blir jätte ledsen av att läsa detta. Min dotters pappa är en högst olämplig förälder som fått anmälningar från sjukhus/skolpersonal. I ett desperatförsök att smutskasta mig också gjorde han en anonym anmälan på mig. Jag fick komma in och prata om vad jag tyckte om alla anklagelser, men inte en sekund frågade dom mig misstroende frågor eller misstrodde mig på något sätt. Dom har absolut ingenting att göra med hur era barns liv ser ut, så länge dom inte är i fara. Och den a situationen skrev dom ju bort väldigt snabbt. Så där skulle dom lämna det.

  Jag tycker faktiskt att du ska googla fram enhetschefen och skriva ett mail om din upplevelse. Det är faktiskt inte ok att ställa sånna frågor eller få dig att känna dig olustig. Denna situation skulle aldrig uppstått.

  Anna kan på riktigt skita ner sig. Det är sånna som hon som skapar problem för oss som har RIKTIGA JÄVLA PROBLEM. Usch va irriterande.

 3. Alicia

  Vilken jävla idiot denna Anna verkar vara?? Man blir ju galen helt ärligt..

  Skönt att ni inte behövde gå dit iallafall!
  Kramis

Visa alla 4 kommentarer
×

Paula Rosas

Hej på dig och välkommen till min blogg. Mitt namn är Paula Andrea Rosas och här kommer några korta meningar om mig. Jag är en 27årig tjej som lever mitt liv genom att göra det bästa av dagarna. Mitt liv kretsar kring mina fantastiska döttrar Molly-Elise och Leonore och min underbara man Hugo Rosas, familj och vänner. Jag är en glad, familjekär och envis tjej som älskar att skratta. I min blogg kommer ni få följa med mig i min vardag. Träning, äventyr, dilemman och utveckling i mammarollen, resor, giftermål, vänskap och utbildning. Samarbetsförfrågningar: paularosas.media@gmail.com

Powered by Cure - Influencer hosting