Sociala medier- fantasi, kreativitet & idéer | Paula Rosas
paulas

Paula Rosas

Annons

Sociala medier- fantasi, kreativitet & idéer

 

Idag gjorde vi en rolig övning i skolan. Vi fick ett rutat papper där vi två och två skulle rita äpplen. Vi fick inte prata och vi skulle rita varannan gång (ca 20 äpplen).

Den första raden var ganska lik, lite olika former på äpplen. Sen började det hända grejer-vi fick vara kreativa. Äppelmos, äppelskivor, en apple telefon, äpplen som satt på ett svärd, äppelträd osv. Det symboliserade konsten att vara kreativ. Och visst är det så att man borde vara lika öppen för fantasi som barnen faktiskt är?

P1111605

Vuxna kan komma på en idé, sen finns det kanske inte medel att förverkliga sina idéer. Inom varje yrke och även i ens privatliv borde man testa äppelmodellen. För att utvecklas, för att bli ett med att tänka utanför boxen. Med enkla medel kan man faktiskt utöka sin kreativitet!

Jag har ofta tänkt på att just sociala medier är som en domstol. Det är enkelt att kritisera och man glömmer bort att vara källkritisk. Som avsändare har man ett ansvar men det har mottagaren också. När jag publicerar innehåll kan det ibland gå lite för snabbt, jag får inte alltid fram min poäng. Men jag ser det alltid som att jag skickar ett brev och då måste det även finnas med en adress. Att arbeta inom sociala medier handlar mycket om att analysera men det är också viktigt att man alltid utgår från ”människa till människa”. Många frågar mig vad jag är komfortabel att skriva om. Vad jag kommunicerar om. När jag fick missfall var det en sådan gång där jag bara skrev utan att tänka på skillnaden mellan privat och personlig. Och än idag får jag mail och kommentarer med ”tack för att du delade med dig”. Tyvärr är det så vanligt och en av fem får någon gång missfall.

En lycklig Paula efter rutinultraljudet med Leonore

IMG_0863

Om jag är centrat i mitt innehåll så sträcker jag mig oftast ut i den allra närmsta cirkeln runt om mig. Jag är bekväm med att kommunicera om obekväma saker. Tänket bakom det jag kommunicerar är så basic! Vad berör mig, vilka är mina rädslor, hur känner jag? För vi är likasinnade många utav oss. Och därför är det oerhört viktigt för mig, att i mitt yrke just anamma min fantasi och min kreativitet. Jag uppskattar när ni i er tur ger mig feedback för jag gör allt i min makt för att ta upp det väsentliga. Ni som följt mig länge vet vid det här laget vilka som är mina hjärtefrågor. Jag brinner för jämlikhet inom ett förhållande, konsten att vara en närvarande människa men jag upptäckte efter graviditeterna att många också blev provocerade av min träning. I grunden var jag nischad under kategorin ”föräldrablogg”. Men man förändras och då försöker jag förändra innehållet åt samma håll.

 

Det glädjer ändå mig att folk blev provocerade av just träningen efter graviditeten. Det visar på att vi inte vill ha det perfekt, att det är okej att vara mänsklig. Företaget Dove var bland dom första som bytte ut supermodellerna i reklamen till vanliga kvinnor år 2004. De första reaktionerna för 10 år sedan var ”usch”. Och idag är det vi efterfrågar. Det är en enorm skillnad i vårt synsätt som är värt att reflektera över. Vi tänker rätt, vi tänker mänskligt. Vi tänker ”människa till människa”.

JPEG-image-82494B1F36B2-1

Det har också slagit mig hur mycket psykologi som ligger bakom sociala medier. Bland annat vilken makt som vanan har. Just nu läser jag marknadsföring och pr men blir otroligt sugen på att komplettera mina studier med psykologi- för att få ännu bättre förståelse.

En sak i taget dock. Idag är jag tacksam för små medel som kan få min egen kreativitet att utvecklas. Jag har mycket att lära av mina egna barn som fortfarande som har en fantasi utöver dess like. Heja barnen! Heja fantasin!

IMG_3211

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
paulas

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Kristina

  Så jäkla bra skrivet Paula!!!!! Följer din blogg dagligen och har häng med i några år nu och det är så kul att hänga med! Kram

 2. Amanda

  Du skriver så himla bra Paula! Läser din blogg varje dag och det slår mig att jag verkligen gillar alla dina inlägg och alla olika kategorier, måste vara ditt sätt att skriva som gör allt intressant för mig. Heja dig!! <3

 3. Krisse

  Det har du helt rätt i, så väl skrivet! Man borde verkligen ta efter o anamma det krestiva och nyfikwnheten mer 👏😍

 4. Prisonbeauty - Blogg om droger, kvinnofängelse, kriminalitet och resan därifrån.

  Kreativitet är så viktigt för oss som har det i oss, flera av mina närmaste vänner förstår inte alls känslan av att få en idé i huvudet och sedan känna en eld i bröstet till dess att den kommer ut. Har jag turen på min sida så får jag läsa en två årig KY-utbildning inom marknadsföring och webbdesign (har läst grunderna 7,5p vardera) och jag håller med om att det är mycket psykologi bakom. Även fast jag inte tänkt på det förrän nu när jag läste.

  Att även läsa psykologi skulle ju kunna få dig att bli en vassare människa genom att bättre förstå människor, det är en intressant tanke. Att säga att man då lättare kan manupilera potentiella kunder låter fel men samtidigt är det ju lite så det är. Jag skulle också vilja läsa mer psykologi, har läst 1 och 2 på gymnasienivå.

  Boken ”omgiven av idioter” ligger på min läslusts nu efter att författaren va med i Framgångspodden, den handlar om att förstå medmänniskors olikheter, vilken personhot man själv är etc. Rekommenderar den!

  Intressant inlägg, ger mycket reflektioner! Vore jätte roligt om du fortsatte dela ned dig av såna här inblickar och dina reflektioner!

  Kram kram

Annons