TankarTips

Smarrig smoothie bowl & aktiva livsval

I annonssamarbete med Lindahls kvarg

Att ha en burk med kvarg hemma i kylskåpet är en självklarhet och en av de återkommande produkterna vi handlar, vecka efter vecka!

Kvargen äts inte bara utav mig utan även utav barnen och utav Hugo. Vi äter kvarg på flera olika sätt. Recept på min smarriga smoothie bowl:

För ca två portioner:

2 frusna bananer

1 kopp frusna hallon

4 dl naturell kvarg

2 msk chiafrön

2 tsk äkta vaniljpulver

Gör såhär:

Häll alla ingredienser i en mixer, häll smoothin i en skål och toppa med goda tillbehör (jag tycker att det blir smarrigt med knaprig müsli, kokos, mer bär och frön. Det man äter måste ju också vara fint, det är viktigt!).

Jag brukar personligen föredra just den naturella smaken av kvarg för att jag själv vill smaksätta det jag äter, medan barnen föredrar kvargen med smak av vanilj. Denna smoothie passar perfekt som frukost eller mellis. För ett par år sedan var jag inte alls den som prioriterade frukost utan valde snoozen. Antar att jag befann mig i ett stadie i livet då jag kanske behövde mer sömn men idag skulle jag aldrig kunna tänka mig att starta en dag utan frukost.

Du kanske befinner dig mitt uppe i en nystart med tanke på att vi befinner oss i början av året? Du kanske faktiskt vill börja ta fler, aktiva val för att främja din hälsa? Då är mitt bästa tips att just starta dagen med en ordentlig frukost.

Just kvarg är ett superlivsmedel som innehåller mycket protein. Kolhydraterna kommer ifrån mjölksockret som finns i mjölken som kvargen är gjord av. Lindhals kvarg finns också som laktosfri, & dessutom fri från tillsatt socker och kommer i flera olika smaker- så det är lätt att hitta sin favorit/lätt att variera!

I mitt liv är jag ofta ute på språng och upptäckte Lindhals mindre förpackningar om 150 gram. En sådan här packar jag alltid med mig hemifrån, eller köper under min arbetsdag.

Under en optimal matdag får jag i mig minst två mellanmål och dessa förpackningar är tacksamma att ha nära till hands både innan och efter träning. Jag väljer att ta aktiva val för att främja min hälsa genom att inte tumma på just mellanmål, och ser till att det oftast finns med mig när jag åker hemifrån. Dessa förpackningar har också räddat mellanmål ihop med barnen vid flera tillfällen.

Under de senaste åren har ett intresse för matlagning verkligen växt fram, och jag ser fram emot att få experimentera mer under 2020. Och av någon anledning har jag fått en förkärlek för just frukost och mellanmål- så förbered er på fler recept baserat på just kvarg!

-Vilken smak på kvarg är din favorit? Har du något kul recept som du vill dela med dig av? =)

10 Kommentarer

 1. Sophie

  Kvarg är nog det äckligaste som finns, strävt och konstig eftersmak efter all aspartam. Jag äter inga produkter som har aspartam, tycker det är konstgjort och sötsliskigt.

  1. Josefin

   Mkt möjligt att du reagerar på processade mjölkprodukter (99% av alla mejeriprodukter som säljs är processade) vilket då skapar en sk. låggradig inflammation i kroppen som visar sig genom t.ex finnar, eksem, viktuppgång, ångest mm.

 2. Sofie

  Jag som inte tycker om sötningsmedel (otäck bismak och äter hellre vanligt socker fast mindre ofta) tycker det är så tråkigt att det knappt finns någon ”vanlig” smaksatt kvarg längre. Naturell tycker jag inte om tyvärr. Så det är en produkt jag i princip slutat köpa som ett lyxigt mellanmål eftersom produkterna ändrats.

 3. Sandra Augustinson

  Jag testade kvarg idag med smaken strawberry/lime paj, den var så god! Och jag har också en i kylen med lime pie, min kompis äter de hela tiden och tipsade mig. Så bra som mellis 🙂 men Willys hade inte så många smaker tråkigt nog.

 4. Lenni

  Frusna bananer och hallon? Behöver de mössa och vantar kanske, även i den här varma vintern? Hade för mig att det heter frysta (bär, grönsaker m.m.)

Visa alla 10 kommentarer
×

Paula Rosas

Hej på dig och välkommen till min blogg. Mitt namn är Paula Andrea Rosas och här kommer några korta meningar om mig. Jag är en 27årig tjej som lever mitt liv genom att göra det bästa av dagarna. Mitt liv kretsar kring mina fantastiska döttrar Molly-Elise och Leonore och min underbara man Hugo Rosas, familj och vänner. Jag är en glad, familjekär och envis tjej som älskar att skratta. I min blogg kommer ni få följa med mig i min vardag. Träning, äventyr, dilemman och utveckling i mammarollen, resor, giftermål, vänskap och utbildning. Samarbetsförfrågningar: paularosas.media@gmail.com

Powered by Cure - Influencer hosting