Tankar

Ska jag behöva uppleva oönskade närmanden?

”Du får aldrig åka till badhus ensam med tjejerna”.

Så sa Hugo till mig efter dagens utflykt till badhuset. Vad hände? Jag och Leonore gick in i grottan i förväg. Efter första kurvan står en ensam man med en underlig blick och ett obehagligt leende. Jag drar till mig Leonore och söker med blicken efter någon annan ”han är väl inte här ensam i grottan?”.

På just det här badhuset har det hänt mycket i just grottan. Våldtäkter och sexuellt ofredande. Det har installerats in övervakningskameror och det var tre badvakter i badhuset.

”Jag måste ut”. Du vet när man bara får en känsla av att något är riktigt fel. När jag passerar honom i forsen tar han ett kliv ut så att han åker efter mig. Med munnen i vattnet så jag bara ser den här märkliga blicken i periferin. För några sekunder greps jag av lite smått panik. ”Han fattar bara inte dom sociala koderna. Jag har ju en bebis i famnen. Han vill inte mig något ont”.

Precis vid in och utgången till grottan dök Hugo och Molly upp. Hugo känner av stämningen och frågar vad det är som har hänt utan att släppa mannen med blicken. Han bara glider förbi oss, precis som att han tänkte ”aha hon hade med sig sällskap”. Hugos första meningen: Det där var en våldtäktsman. Sedan såg vi inte honom mer, han var borta men känslan av obehag satt kvar i mig.

 

-Ska jag som mamma till två barn ens behöva känna obehag i badhuset? Ska jag bli ett potentiellt offer för att jag har en bikini på mig? Ska pappan till mina behöva känna att han inte vill att jag återkommer själv med kidsen? Ska jag som kvinna behöva uppleva ett oönskat närmande?

Jag tycker inte det, jag tycker att det är en självklarhet att varje individ ska känna sig trygg oavsett vart man befinner sig. Tyvärr blir kvinnor attackerade i spåret, i sina hem, på vägen hem efter nattklubben och på badhus.

Förutom det- 10 poäng med kidsen på badhuset idag
IMG_9964

31 Kommentarer

 1. Olivia

  Vidrigt beteende av den där mannen… men till en annan fråga, vart är mössorna och jackorn ifrån på tjejerna. Älskar dem

 2. Sara

  Usch!!! Sånt gör mig så förbannad och tyvärr har jag varit med om liknande saker i skolan, i rulltrappor, på stan osv osv. Ska man inte få känna sig trygg någonstans längre??! 🙁

 3. Rebecka

  Måste bara fråga överlag, är båda barnen på förskolan nu? Isåfall behöver du inte jobba eller fortsätta utbildning ? Eller ni har det så bra ställt att du inte behöver jobba? 🙂 nyfiken bara.

 4. E

  Fy fan för att det ska finnas såna män överallt. Och så tycker folk att det är konstigt med mamshat medan många män går omkring med ett accepterat kvinnohat. Vilket är egentligen mest förståeligt? Jo, manshat. För det här problemet finns överallt. På alla badhus, på alla skolor, på många arbetsplatser osv…

 5. Erika

  Jobbar själv på badhus och kan bara bekräfta det du säger. Hos oss har vi sågat av alla dörrar till toaletterna för bättre koll våldtäckt. Pedofili inne på herr är såpass problematisk att vi märker barn och föräldrars band med en färg och vuxna som kommer själva med en annan. Allt för att undvika att barn förs bort med obehöriga till bastu och annat. Sjukt hemskt och vill inte skrämma upp. Endast informera och understryka vikten av att ha koll på barnen på badhus.

 6. Jannicke-Mamma Till 3 Skatter.

  Fy vad läskigt!
  Män som den du mötte idag som tror dem har rätt till våra kroppar och att vi är ett jävla objekt.
  Vidriga odjur är dem?
  Som kvinna vill man känna sig trygg över allt utan att vara orolig för att bli överfallen när man går ut om kvällen eller tar en ensam promenad i skogen eller när man är sjölv i tvättstugan.
  Som mamma vill man även slippa att oroa sig för att ens barn sks bli överfallen eller bli antastad av en pedofil när dem är ute och leker ?
  Vilken tur att allt gick bra ändå.

 7. Elle

  Fy vad vidrigt!!!

  Lyssnar precis på podden! Att hyra sin brudklänning är jättevanligt- men utbudet är så där men det vlir vanligare och vanligare.:)

 8. Enmorsa

  Fy så vidrigt. Även om de nu inte hann hända något så känner man ju av om/när något är fel i stämningen. I personers beteende och blickar, vilken tur att du hann reagera. Men fy så hemskt att man ska behöva va på sin vakt sådär på ett sånt ställe som ett badhus där man åker med sina barn, för inte åker man som ensam kvinna till ett lekställe o simmar in i grottor osv.. läskigt. Ryser!
  Vem vet va han va ute efter! huuhhaa

 9. Paola

  Alla som blivit utsatta för detta bör anmäla!. Anmäl anmäl anmäl säger jag bara oavsett om det inte blir rättsak av det eller om gärningsmannen blir åttalad är de så viktigt att vi anmäler, det är vårat ansvar för att det ska kunna bli någon förändring gällande muntlighetsprincipen (som oftast gäller i dessa brott) i praxis och rättsystemet. Har själv blivit utsatt och ser mannen som blivit åttalad 26 gånger och som är skyldig mig och fler kvinnor samt barn skadestånd ett flertal gånger. Oavsett om han går fri kmr det följa med han hela livet pga att vi anmält. Kan bara tänka mig hur många som inte anmäler. Det är inte vi som är offer det är dem som väljer att utföra handlingarna som är dumma och är offer.

  1. Amanda

   Muntlighetsprincipen innebär att så mycket som möjligt på en förhandling ska ske muntligt, således inte i skrift. Hur menar du? Du kanske tänker på en annan princip?

 10. Paola

  Alla som blir utsatta för detta bör anmäla!. Anmäl anmäl anmäl säger jag oavsett om det inte blir rättsak utav det eller om gärningsmannen blir åttalad är de så viktigt att vi anmäler det är vårat ansvar för att det ska kunna bli någon förändring med muntlighetsprincipen (som gäller i dessa brott) i praxis och rättsystemet. Har sjäöv blivit utsatt och ser mannen som blivit ågalad 26 gånger och som är skyldig mig och fler kvinnor samt barn skadestånd. De kmr att följa med han hela livet pga att vi anmält. Läskigt hur många mörker tal det är. ??

 11. Linda

  ”Du får aldrig åka till badhus ensam med tjejerna”. Alltså det är så synd hur vi tjejer/kvinnor måste begränsa oss på grund av männens dåliga beteende. Jag är så TRÖTT! Skulle snarare säga att du faktiskt ska åka till badhuset med tjejerna och anmäla kräket om liknande händer igen!

 12. J

  Usch så obehagligt. Så hemskt att behöva vara rädd. Var med om en mycket obehaglig man när jag var liten. Ska inte berätta hela historien men det som hände var att jag fick en puss på kinden (för att jag i sista stund vred bort munnen). Det var en gammal gubbe och han tvingade mig. Känner fortfarande mycket starkt obehag från denna händelse även i vuxen ålder. Jag vill inte ens tänka på hur det är för dom som varit med om värre än en puss på kinden. Måste vara så hemskt!

 13. Emelie

  Så sjukt att man som kvinna inte ska kunna göra i stort sett någonting utan att känna obehag av olika män. Vet flera ggr man vart på badhus och suttit i bubbelpoolen och mannen/gubben mitt emot sitter och glor ögonen ur sig på en. Och man tydligt visar att man inte är intresserad och man ser hur han tittar ner på brösten och stirrar en i ögonen. Sa en gång högt att: gud vad han glor. För att han verkligen skulle förstå att jag inte var intresserad men nej, han fattade inte, Usch!

 14. Jen

  Usch! Vet hur du känner! Man återhämtar sig nog aldrig riktigt från en våldtäkt! Jag blev våldtagen som tonåring vid två tillfällen med en Månad emellan. Var 14 år. Fy fan för äckliga våldtäksmänn!

  1. M

   Det är bara patetiskt vad du skriver. Vart i texten står det att denna man är ”svartskalle”? Jag tycker det är sorgligt att du vuxit upp i en sådan kultur, tragiskt. Att du inte lärt dig annat.. Men stämpla inte ”svartskallar” utifrån egna erfarenheter. Tänk om & tänk rätt. Sprid inte onödigt hat och falsk information. Idiotiskt. Män som han är vidriga och äckliga varelser oavsett nation, religion och kultur.

  2. Mile

   Det är bara patetiskt vad du skriver. Vart i texten står det att denna man är ”svartskalle”? Jag tycker det är sorgligt att du vuxit upp i en sådan kultur, tragiskt. Att du inte lärt dig annat.. Men stämpla inte ”svartskallar” utifrån egna erfarenheter.. Sprid inte onödigt hat och falsk information. Idiotiskt. Män som han är vidriga och äckliga varelser oavsett nation, religion och kultur. Tänk om & tänk rätt ?

 15. J

  Jag växte upp i Husby och Kista och var alltid på Husbybadet som liten. Jag och min bror och våra kompisar gick alltid dit själva så fort vi fick chansen. En dag gick jag och min bästa kompis dit själva. Efter att ha sprungit omkring i äventyrsdelen ett tag satte vi oss i varma bubbeln. Vi var dom enda tjejerna där omringade bland massa äldre män. Helt plötsligt säger min kompis att vi måste gå.. När jag tittar över på henne har hon blivit alldeles likblek i ansiktet. Efter att ha sprungit in i omklädningsrummet berättat hon att en av männen som suttit framför henne hade börjat tafsa på henne med hans fötter! Han hade liksom smekt henne med hans fot och rört sig uppåt mot hennes underliv. Usch, det var så obehagligt!! Vi var kanske 12-13 år! Vi gick aldrig tillbaka dit igen efter det..

 16. Erica

  Men fyfan va arg man blir!!! Har en dotter på snart 9 månader och jag bara längtar tills hon blir tillräckligt stor för att kunna tas med till ett badhus. Jävla idiot som tar sig friheten att förstöra för andra och få en att känna obehag. Man blir så ledsen och arg!

  Många kramar till dig

 17. Maria

  Så hemskt! Man känner sig tyvärr inte trygg längre som tjej.. Så tragiskt.. Måste känts så obehagligt och läskigt just i den situationen och speciellt med din dotter i famnen ..

 18. Emelie

  jag blir så otroligt ledsen att höra sånt här. Att vi kvinnor alltid blir utsatta !
  Man ska hela tiden vakta och kolla bakom ryggen .

  Jag har själv börjat träna på fitness 24 tjej gym och idag var jah och min dotter på kvinno sim alltså badhus med tider för endast kvinnor just utifall sånt här skulle ske som drabbade dig.

  Alla försöker hela tiden få det til att tex kvinno gym är för förtrycka oftast muslimska kvinnor så dom kan träna.

  Men i själva verket nyttjas gymmet av kvinnor i alla åldrar oavsett etnicitet eller religion . På mitt 24 gym är det tex bara svenska kvinnor och unga tjejer .
  Men det kan man så klart inte skriva att svenska kvinnor som lever i ett fritt jämställt land ska behöva träna i ett låst rum för att slippa bli uttitad eller antastat av män.

  1. Dona

   Hur kom ”förtryckta” in i ditt inlägg??? Om muslimska tjejer vill gymma ifred handlar det inte om förtryck!!! Finns många beslöjade tjejer som gymmar där män också gymmar, och så finns det de som vill gymma ifred! Bort med dina fördomar tack…

 19. Maria

  Så jävla hemskt! Jag var alltid på Husbybadet når jag var liten och det var alltid obehagliga män som taffsade på en när de fick möjlighet i grottor eller rutschkanor man hamnad el vattnet på slutet. Man önskar att det är de människorna som kan försvinna inte alla andra som vill bada

Visa alla 31 kommentarer
×

Paula Rosas

Hej på dig och välkommen till min blogg. Mitt namn är Paula Andrea Rosas och här kommer några korta meningar om mig. Jag är en 27årig tjej som lever mitt liv genom att göra det bästa av dagarna. Mitt liv kretsar kring mina fantastiska döttrar Molly-Elise och Leonore och min underbara man Hugo Rosas, familj och vänner. Jag är en glad, familjekär och envis tjej som älskar att skratta. I min blogg kommer ni få följa med mig i min vardag. Träning, äventyr, dilemman och utveckling i mammarollen, resor, giftermål, vänskap och utbildning. Samarbetsförfrågningar: paularosas.media@gmail.com

Powered by Cure - Influencer hosting