Allmänt

Sista dagen i juli

Godmorgon alla fina! Har ni sovit gott? Vi har faktiskt haft en ganska lugn natt som är rätt så sällsynt nu för tiden. Min vän Kattis sov här inatt och hon var så gullig och gullade, bar och bytte till och med blöja på Molly under morgonkvisten. Jag och Kattis är uppväxta med varandra. Våra mammor är bästa kompisar och våra småsyskon umgås också med varandra. Kattis är som en storasyster för mig, hon är en som jag vet alltid kommer ställa upp och som kommer finnas kvar i hela mitt liv. Det är såna man ska vara rädd om och det glädjer mig att se vilket intresse många av mina vänner har för min dotter trots att dom själva inte har planer på att skaffa barn än.

Annars så saknar jag Hugo. Han åkte bort i söndags och kommer hem idag. Vi har haft det bra dessa dagar men jag märker hur tomt det blir utan honom. Jag tycker det är så viktigt att han också ska få komma bort och göra annat än att vara Mollys pappa så jag förstår inte riktigt när vissa frågar ”hur kan du tycka att det är okej att han drar iväg”. Det är väl min sak att känna om det känns okej? Jag har inga problem med att sköta Molly själv och unna honom egentid för han gör likadant för mig. Det som saknas nu är att kanske få göra något på tu man hand i några timmar. Vi åker till Spanien nästa vecka men när vi kommer hem skulle jag tycka att det skulle vara kul att kanske gå på bio. Det är verkligen guldvärt att ha familj som också avgudar Molly och som gärna umgås med henne, det är skönt att kunna komma hem till mamma och ta ett steg tillbaka och titta på när mamma skämmer bort Molly med kärlek. Att bara ta en kopp kaffe och ladda om batterierna, det gör så mycket! Tack till alla som visar Molly kärlek, det gör mycket för mig att se att hon är så välkommen in i familjen.

Nu ska jag snart dra iväg för att hämta min lillebror och mormor. Vi ska till Ikea för att köpa några praktiska platslådor. Mollys leksaker, babygym, bumbo, gunga och böcker ligger huller om buller på hela golvet. Gud vad jag längtar tills vi flyttar till vår stora lägenhet. Nu när vi är tre här hemma känns det som att väggarna kväver oss! Den 10e december är det dags för oss att kliva in i vår nya lägenhet som förmodligen kommer bli Mollys barnsdomshem =)

En del av vårt vardagsrumsgolv

20130731-094507.jpg

Jag och Kattis

20130731-094524.jpg

Mollys coola jeanstrosor från Levis

20130731-094638.jpg

13 Kommentarer

 1. Ida

  Men Cilla, är det inte lite konstigt att din partner åker iväg och är borta i 9 dagar och du får endast lite sovmorgon när han är hemma? Det jag menar är ju att det ändå låter lite orättvist, är han borta i 9 dagar borde väl du också få vara det? Hoppas du förstår vad jag menar. Och självklart om du vill ha det så och funkar för er båda så fine, men det jag allmänt stör mig på är att det verkar som att alla mammor liksom får nöja sig med ”en liten åktur i bilen” som egentid medan pappan liksom åker hej vilt omkring?

 2. Malin - Collins mamma

  Guld värt att ha sin familj nära! Jag bor i Sthlm med min sambo och son som är 10 dagar äldre än er Molly, också i en liten tvåa, men vi flyttar inte till större för än 1,5 år! Gah, så förstår vad du menar med att väggarna kväver en ;D Och grejer precis överallt!

  Hehe! Och egentid håller jag också med om. Det är viktigt för både mamman å pappan! 😀

  Tack för en bra blogg, läser den dagligen!
  Ha det fint du och din fina familj!

 3. Tuva

  Hej Paula! Hur reagerade dina föräldrar och din familj när de fick reda på att du var gravid?
  Jag måste också säga att Molly är så otroligt söt och jag är säker på att du och Hugo gör ett jättebra jobb att ta hand om henne, man kan verkligen se eran kärlek för henne! Kram

 4. Alexandra

  Det är jäkligt märkligt att alla ska lägga sig i vad andra människor gör! Bara för att man får barn ska man väl inte sitta hemma och ruttna? Man behöver ett break ibland, och det är inte för att man inte älskar sitt barn utan för att man behöver ladda batterierna för att SJÄLV kunna bli en bättre förälder.. Man behöver det sociala, man behöver jobba, man behöver göra så mycket mer för att vara lyckligt, vetenskapligt bevisat är det också för den delen. Kan alla bara sköta sig själva någongång! Måste oxå säga att alla dessa som skriver dessa kommentarer har förmodligen inga barn själva för hade dom haft det hade inga sådana kommentarer existerat! ALLA föräldrar behöver egentid, alla olika mycket men alla behöver det, thats it! Lägg energi på att försöka växa upp själva istället

 5. Cilla

  ”Egentid” är super viktigt! För båda parter!
  Min sambo var iväg och fiskade i 9 dagar, jag var hemma med vår dotter, inga konstigheter!
  Nu när han är hemma får jag lite sovmorgon och min egentid spenderar jag på hästryggen, oftast när lillan lagt sig, men de kvittar ju 🙂

  Er Molly är verkligen fin 🙂

 6. Robyn

  Hej! Angående din prestationsångest som du skrev om så vill jag bara säga att du måste släppa tron på att DU ska lära henne allt som står under varje fas. Barn kommer lära sig ändå vet du! Det är så en naturlig utveckling går till! Sen kan man ju absolut ge henne förutsättningarna för att lära sig nya saker så som gåstol och allt de där som finns men ditt barn kommer lära sig massor även om DU/NI inte kommer lära henne det. Att hon ska lära sig namn å så kommer hon göra ändå för barn ser och lyssnar och listar ut som själva, dem är inte dumma dem små liven! Sedan finns det forskning på att barn förstår så mycket mer än vad man tror! Sedan kan jag berätta (som jag har läst om i min utbildning om barns utveckling, jag är klar beteendevetare) att barn härmar. Så bara hon är omkring människor, dig och Hugo, så kommer hon lära sig bli en människa. Det är ju så också att barn gör inte som man säger..de gör som man gör! Försök slappna av, Molly klarar det här!

 7. Josephine

  Så länge Hugo ger dig lika mkt egentid som du ger honom så är det väl lugnt! Tror folk blir lite förvånade över hur ofta han är borta med tanke på att Molly fortfarande är så liten! Due så fin Paula, ha de bra!

 8. Lovisa

  Hej Paula!
  Tack för en härlig blogg! du gör ett superbra jobb! Jag undrar lite hur ni bor, hur stor är er lgh och hur funkar det med en liten bebis i en tvåa?

  Med vänlig hälsningar
  Lovisa

Visa alla 13 kommentarer
×

Paula Rosas

Hej på dig och välkommen till min blogg. Mitt namn är Paula Andrea Rosas och här kommer några korta meningar om mig. Jag är en 27årig tjej som lever mitt liv genom att göra det bästa av dagarna. Mitt liv kretsar kring mina fantastiska döttrar Molly-Elise och Leonore och min underbara man Hugo Rosas, familj och vänner. Jag är en glad, familjekär och envis tjej som älskar att skratta. I min blogg kommer ni få följa med mig i min vardag. Träning, äventyr, dilemman och utveckling i mammarollen, resor, giftermål, vänskap och utbildning. Samarbetsförfrågningar: paularosas.media@gmail.com

Powered by Cure - Influencer hosting