Tankar

Saker som glädjer mig

 

-Molly har så många fina kompisar här nere. Gänget med barn är just nu nio ungar. Nio ungar i ålder tre till 14 år. Barnen leker, badar, spelar fotboll och tar hand om varandra. Det är både killar och tjejer. Tjejerna är så kära i både Molly och Leonore. Ibland får jag nästan dåligt samvete för att jag kan sitta vid poolen utan något barn. Dom leker och blir ompysslade av dom andra barnen. Tänk att detta kan vi ge barnen varje sommar här nere i Spanien. Den poolen som vi leker i nu kommer vi leka i varje sommar. Dom barnen vi lär känna nu, kommer vi träffa och umgås med varje sommar. Detta är mina barns barndom och det känns toppen. Dom har så kul med varandra, och det glädjer mig något enormt.

P7120171

-Leonores aptit. Äntligen känns det som att det har vänt! Sedan hon lärde sig krypa hamnade vi i någon fas. Extra mycket närhet och extra mycket tutte. Då kände jag att det blev tufft i några dagar och vi satte igång med att försöka ändra på hennes aptit. Både jag, Hugo och våra familjer har upplevt det som att hon bara kniper igen sin lilla mun så fort mat kommer i närheten. Så kladdet blev vår räddning. Allt vi äter, får hon nu äta. Små, små bitar och hon får gegga och ha sig. Samtidigt som vi med fingrarna petar in mat. Det enda vi ger med sked är gröten morgon och kväll. Och till och med lite flaskor med välling har slunkit ner på kvällen, det sista innan hon går och lägger sig. Det har resulterat i en bättre sömn, men hon vaknar fort ca 1-2 gånger per natt. Ibland räcker det med att ta upp henne och gå lite. Ibland ammar vi. Hur som så går det i rätt riktning vilket känns jätteroligt.

P7120186

-Jag och Hugo fick komma iväg och träna tillsammans igår. Vi har delat upp vår träning och tränat ensamma. Men nu är farmor Fia här en vecka, och vi ska försöka matcha så att våra barn sover siesta samtidigt så att vi kan träna lite mer tillsammans. Det måste klaffa på hemmaplan för att det ska kännas bra för alla. Hela tiden tänka på att ge och ta. Det är viktigt. Hur som helst så var det kul att få åka till boxen. Vi var med på dagens pass. Lyfta tungt och springa, när jag var klar bara slängde jag mig ner på marken av utmattning.

P7140205

– Att mina familjer kommer så bra överens. Dessa två kvinnor delar att deras barn lever ihop. Dom delar barnbarn och umgås ofta tillsammans med båda sina barn, och deras barnbarn. Det är en fin privilegie som jag och Hugo har, som har möjlighet att ge våra barn dagar där både mormor och farmor är med.

Här gör mormor och farmor fiskpaket tillsammans

P7130220

4 Kommentarer

  1. Cecilia

    Hon kanske bara inte var hungrig, man kan ju vara så ibland att man inte har aptit och inte vill äta nånting. Tillslut blir man ju hungrig och äter igen 🙂

  2. Mattias

    Gud vad fina ni är ☺️
    Skönt att ni kunde träna tillsammans var i Espania är ni?
    Bra att alla mår bra?

Visa alla 4 kommentarer
×

Paula Rosas

Hej på dig och välkommen till min blogg. Mitt namn är Paula Andrea Rosas och här kommer några korta meningar om mig. Jag är en 27årig tjej som lever mitt liv genom att göra det bästa av dagarna. Mitt liv kretsar kring mina fantastiska döttrar Molly-Elise och Leonore och min underbara man Hugo Rosas, familj och vänner. Jag är en glad, familjekär och envis tjej som älskar att skratta. I min blogg kommer ni få följa med mig i min vardag. Träning, äventyr, dilemman och utveckling i mammarollen, resor, giftermål, vänskap och utbildning. Samarbetsförfrågningar: paularosas.media@gmail.com