Tips

Så undviker du torr hud

I annonssamarbete med ACO

Vet du vad hemligheten är för att få brännan att hålla längre? Ta hand om den gamla huden! Innan jag ska ut och resa till ett varmt land brukar jag skrubba mig. Hugo började att fjälla redan på Maldiverna medan jag började känna att huden sprack när vi kommit hem. Det nordiska klimatet är inte optimalt för huden och torkar lätt ut oss- därför tycker jag att det är viktigt att man smörjer sig själv och sina barn för att hjälpa till med återfuktningen.

När du tvättar dig/badar försvinner en del av hudens skyddande fett. Det är därför viktigt att återfukta huden genom att smörja in den med bra kräm. Och inte enbart efter bad utan om man får till en kontinuerlig smörjning av kroppen hjälper man huden att stärka upp barriärfunktionen.

Så om du upplever att du har torr hud:

-Smörj regelbundet!

På Maldiverna var smörjningen lika naturlig som hemma. Jag hade tagit med mig barnens Minicare-produkter och den tillhörande smörjkalandern (den perfekta mutan för att få dom att sitta still) som dom pulade med medan jag smörjde deras små brunbrända kroppar efter en dag ute i solen. Upp med en hand om du också passar på att snusa kidsen i håret medan de sitter nära och still för en gångs skull =)

IMG_8841-kopia

 

Vad är ditt bästa tips för att få brännan att hålla längre? Mina är att jag skrubbar mig innan resan, smörjer mig med MASSOR av solkräm under de heta dagarna och ser till att ÅTERFUKTA när sol och bad är avklarat för dagen med bra produkter!

P1239693 P1239695 P1239697Vill du veta mer om torr hud och eksem hos barn och hur du kan den behandla den? Gå in på Hudkollen där de samlat allt du behöver veta. Där kan du också läsa mer om hur du gör för att få tag i en smörjkalender.

2 Kommentarer

  1. Elin

    Har aldrig smörjt mina barn förutom röda stjärtar. Ingen har torr hud eller eksem. Men alla är vi olika och bra med en kalendern om man måste smörja. 👍🏻

×

Paula Rosas

Hej på dig och välkommen till min blogg. Mitt namn är Paula Andrea Rosas och här kommer några korta meningar om mig. Jag är en 27årig tjej som lever mitt liv genom att göra det bästa av dagarna. Mitt liv kretsar kring mina fantastiska döttrar Molly-Elise och Leonore och min underbara man Hugo Rosas, familj och vänner. Jag är en glad, familjekär och envis tjej som älskar att skratta. I min blogg kommer ni få följa med mig i min vardag. Träning, äventyr, dilemman och utveckling i mammarollen, resor, giftermål, vänskap och utbildning. Samarbetsförfrågningar: paularosas.media@gmail.com