Tips

Så överlever du Vabruari

 

En kompis utan barn frågade mig om Vabruari var en skröna. Svar NEJ! Hur kommer det sig att både influensa och magsjuka oftast kommer i just februari? Vi har vabbat nästan alla dagar och idag är inget undantag. Såhär kommer mina bästa tips för att förebygga/överleva Vabruari:

– Boosta kosten! Nu viktigare än någonsin. En näringsrik kost som innehåller vitaminer, mineraler och antioxidanter. Tänk fisk, nötter, ägg och bär.
– Tänk på att komma ut varje dag. Ta en promenad på lunchen och kolla med föris att kidsen kommer ut under verksamheten.
– Ladda upp med pyssel hemma. Man vet aldrig vilken dag det vänder. Filmer och vila är bra om man hade tänkt Vobba (jobba hemifrån). Idag ska jag och Molly baka chokladsemlor.
– Hostmedicin, febernedsättande, nässpray, värmedynor och näsdukar går åt. Se till att alltid fylla på sjuknecessären.
– Är kidsen hemma och är sjuka är det tillåtet att äta hur många glassar man vill. Hellre att man äter NÅGOT än inget.
– En vattenflaska med vatten eller saft är obligatorisk.
– Är man två kan man dela på vabben. Jag och Hugo tar dag för dag. ”Vad är viktigt för dig idag. Vad prioriteras. Vad kan man skjuta på”. Hugo tog förmiddagen igår och jag eftermiddagen. Idag tar jag vabben till eftermiddag och när Hugo kommer hem sticker jag.
Det är lite mysigt att vårda sjukt barn. Molly vill ligga nära och hålla handen. Hon slumrar till och vill sen läsa en saga. Hoppas alla era små blir friska snart, men ett tag till får vi nog befinna oss i Vabruari klubben!

Vad är ditt bästa tips på hur man undviker/överlever vabruari? =)

28000048_10155774029691273_1336589900_o 28080913_10155774029716273_1697673992_o 28125418_10155774029666273_445063580_o

 

Kommentarer

 1. Johanna

  Ha barnen hemma om man kan! Dvs inte förskola för storasyskon när en är hemma med småsyskon t.ex. (Vi har haft vabruari-lov hela februari sen stora barnet började förskolan och inte fått en enda sjukdag) Skivad lök i en skål med kokande vatten i botten under natten får hostan att försvinna – myclet effektivare än hostmedicin. Undvika plockgodis/plocksallad i affären. Tvätta händerna innan mat och direkt när man kommer in utifrån . Undvika öppna förskolan, Lekland, badhus osv. 🙂

 2. Malin

  Hostmedicin? De läkare jag har varit hos med barnen får inte skriva ut hostmedicin längre för det trycker ner bakterier i lungorna och kan tydligen vara livsfarligt. Barn ska hosta. Hosta hela natten och hålla hela familjen vaken. Någon annan som fått hostmedicin utskriven senste tre åren? Varmt vatten och honung är annars en riktig hostdämpare har jag upptäckt.

 3. Anna

  Min bästa tips (jobbar på förskola) är att låta barnen vara hemma en extra dag! Det är så många som kommer tillbaka till förskolan innan de blivit friska vilket gör att smittan bara går runt. Kram!

 4. Malin

  Det finns en tydlig koppling med brist på d vitamin och alla sjukdomar som kommer den här perioden. För vuxna som små. Ät en stark dos d-vitamin med näringsrik kost (frukt och grönt) är mitt råd!:)

×

Paula Rosas

Hej på dig och välkommen till min blogg. Mitt namn är Paula Andrea Rosas och här kommer några korta meningar om mig. Jag är en 27årig tjej som lever mitt liv genom att göra det bästa av dagarna. Mitt liv kretsar kring mina fantastiska döttrar Molly-Elise och Leonore och min underbara man Hugo Rosas, familj och vänner. Jag är en glad, familjekär och envis tjej som älskar att skratta. I min blogg kommer ni få följa med mig i min vardag. Träning, äventyr, dilemman och utveckling i mammarollen, resor, giftermål, vänskap och utbildning. Samarbetsförfrågningar: paularosas.media@gmail.com