Dagens fråga

Q/A

Vilken är den finaste komplimangen som du har fått?

Att jag är en varm och omtänksam person och extra glad blir jag när jag får komplimanger för min roll som mamma.

Vad är det värsta någon har sagt till dig?

Kommer inte på det värsta någon har sagt till mig, mer det värsta någon har gjort mot mig oss. Minns ni i somras när vi blev anmälda till socialen för en händelse som hände här i korkarna där vi bor?

Läs vad som hände HÄR

Önskade du kön?

Absolut, innerst inne önskade jag mig döttrar båda gångerna. Jag hade blivit överlycklig för söner också. Önskade du kön i smyg?

3 bästa sakerna med Hugo?

-Hugo är min största trygghet. Han ger mig trygghet och värme i hur han alltid inkluderar mig, hur han älskar mig, hur han överraskar mig.

-Hugo är en av dom roligaste personerna jag känner. Vi lever mycket på vår humor.

-Vi båda två har inte tappat bort vårt barnasinne. Jag uppskattar vår lekfullhet, och hur avslappnande vi är på hur vi ser till att få vår relation att funka.

Jag älskar Hugo💗

Vad tycker du om ditt utseende?

Jag trivs i mitt utseende! Och jag gillar att hålla det enkelt. Föredrar mitt utseende med lite smink än spackel. Saker som jag fokuserar på:

-Hålla min hy ren

-Vårda mitt hår och mina bryn

-Vara noga med att smörja in mig kropp så den är mjuk och len

Jag tycker om att se lite solbränd ut, så mina två måsten i necessären är mitt solpuder från Nouba och ”get brush tan” från Crissa

-Läs mitt tidigare inlägg om enkla knep för att känna sig fräschare HÄR

Har ni städhjälp?

Yes, en gång varannan vecka!

Hur läser du med barnen?

Vi har ett åldersspann på barnen på 2,5 år. En fem åring och en tre åring. I möjligaste mån så kombinerar jag läsningen med båda barnen, men följer givetvis enskilt barn också. Leonore blev fast i Bamse ett tag så då läste vi mycket Bamse, medan Molly fastande för kartböcker.

Händer något i livet dyker vi ner i böckerna. Inland saknar jag min inre kompass och vet inte alltid hur jag ska besvara frågor om döden. Då hjälper barnböcker om döden.

Vi läser när vi vill mysa, vi läser när vi har tråkigt och vi läser för att vi tycker att det är roligt.

Nämn en bok du själv älskade som barn.  

En av mina favoritböcker som barn heter ”Hokus Pokus” och handlade om häxan Amalia och hennes svarta katt. Den boken har jag kvar, och läser nu för tjejerna. Senast igår vid nattningen!

12 Kommentarer

 1. Martina

  NEJ detta stämmer inte. Har haft grov acne hela min uppväxt men en dag fick jag Roccacutan, smörjt in mig en kräm jag fick utskrivet men för att bli fri från mina grova acne. Nu är min grova acne ett minne blott och jag äter forttfarande godis, snabbmat ibland, mejeriprodukter, choklad. Allt skit du kan tänka dig men har inga finnar idag, det som kvarstår är endast enstaka ärr. Du kan fortsätta tro att kosten bidrar men en KOMBINATION av hälsosamt levene, träning, rengör huden med bra hudvård är att föredra och gör huden fin och fri från blemmor. Har man dessutom det jag har haft – grov acne så bör man uppsöka hudläkare, få roccacutan utskrivet(obs inte alla kan hantera detta då det är väldigt starkt läkemedel!). Visst hudläkaren gav sina rekommendationer, uteslut socker, mejeriprodukter, stark mat, träna osv. Men för vem skulle det vara möjligt? Jag struntade i hennes rekommendationer och blev fri från GROV acne ändå av en kombination av detta nedan:

  Tips för att en bra hud:

  -En hälsosam kost ger huden lyser. Det är jag helt med på
  – Träna regelbundet och drick mycket vatten
  – Låt huden andas och rengör era sminkborstar
  – Investera i en bra hudvård, jag har Dermalogica. Jag har testat dom flesta på marknaden, billiga men så väl dyra men Dermalogica hjälper mig att hålla hyn fin efter denna Roccacutanbehandling för ett par år sedan. Har aldrig haft så fin hy som jag har idag.

 2. N

  Hej! Kan du inte berätta vad som ingår i er städhjälp som ni har varannan vecka? Tänker eftersom ni har just varannan vecka och ni städar en del själva lite hela tiden. Är ni nöjda och är det dyrt? Kanske man blir sugen på att själv skaffa det. Tycker Hugo om att städa? Ha det gott!

 3. Malin

  Dålig hy kommer från magen. Se till att äta en kost med mkt frukt och grönt. Undvik mjölkprotein och socker. Drick mycket vatten och försök ha en god sömn. Tvätta ansiktet med naturliga produkter och torka alltid ansiktet med en ren handduk. Allt detta hjälpte mig.

 4. Mathilda

  Hej! Du verkar vara inne med hy och att den ska vara fräsch. Jag har kämpa med min hy länge och den är jätte dålig. Har mycket pormaskar som inte försvinner. Min hy är blandad mellan fet och torr hy. Testa olika krämer som inte funkar och jag köpte en för blandad hy som inte hjälpt heller. Äter vanlig husmanskost och dricker mycket vatten och citron vatten. ska jag göra för att få bort orenheter och alla pormaskar? Mvh en tjej som är trött på ful hy.

 5. Sanna

  Ja, jag önskade kön och önskade mig en dotter. Det var inget jag gjorde i smyg direkt, utan de flesta runt omkring mig visste om det så jag var nog väldigt öppen med att jag önskade och drömde om en liten tjej. En dotter fick jag också sen och jag blev överlycklig, då min önskan bottnades en hel del i att jag själv alltid varit ensam tjej ibland tre bröder.

  Men visst hade jag blivit lika glad om jag hade fått en son. Faktum är att jag gärna skulle tänka mig en son vid nästa graviditet, även om det av rent praktiska skäl skulle vara smidigare med ytterligare en dotter. Har ju en hel del prylar kvar trots från dottern trots att hon nu hunnit fylla 11 år. Men en liten tjej till skulle inte vara fel de heller.

  Kram Sanna

 6. F

  Nämnde inte du förut att Molly drömde mycket mardrömmar? Kanske inte så bra idé att läsa om häxor och likande för henne då

 7. Therese

  Japp! Önskade också en dotter! Fick en son och idag kan jag inte tänka mig någon annan än just han. Det bästa som hänt mig <3

Visa alla 12 kommentarer
×

Paula Rosas

Hej på dig och välkommen till min blogg. Mitt namn är Paula Andrea Rosas och här kommer några korta meningar om mig. Jag är en 27årig tjej som lever mitt liv genom att göra det bästa av dagarna. Mitt liv kretsar kring mina fantastiska döttrar Molly-Elise och Leonore och min underbara man Hugo Rosas, familj och vänner. Jag är en glad, familjekär och envis tjej som älskar att skratta. I min blogg kommer ni få följa med mig i min vardag. Träning, äventyr, dilemman och utveckling i mammarollen, resor, giftermål, vänskap och utbildning. Samarbetsförfrågningar: paularosas.media@gmail.com