ReceptTipsTräning

Proteinrikt vaniljfluff med blåbär

Jag har blandat ner proteinpulver i gröt förut, det är ingen nyhet. Men en nyhet för mig är proteinrikt kaseinfluff!

Det var på firandet av The Healthy box som många av tjejerna berättade att dom gjorde detta GODA fluff. Man kan äta det som det är, men jag tänker att jag kommer att toppa min gröt med det proteinrika fluffet.

Mitt kasein med smak av vaniljdröm kommer från Tyngre

Vad är kasein?

Kasein är det dominerande proteinet i mjölk och utgör ungefär 80 % av mjölkens protein, där resterande del består av vassle. I magen bildar kaseinet en gel som gör proteinet mer komplext för kroppen att bryta ner. Upptaget i tarmen blir därför långsammare och frisättningen av aminosyror i blodet blir fördröjd. Om du äter eller dricker kasein, kan du alltså förse musklerna med protein flera timmar efter att du intagit det.

Såhär gör du proteinrikt fluff:

Häll en skopa med kasein i en bunke.

Häll ned liiiiite vatten i taget samtidigt som du blandar med elvisp.

Addera liiiiite vatten i taget tills att ett fluff skapas.

Vänd ner blåbär och ställ bunken i kylskåpet i 5-10 minuter innan du äter fluffet.

5 Kommentarer

  1. Maria

    Mums! Tipsar om att frysa in mindre bitar av en banan. Ta ut dem ur frysen när de är frusna. Mosa dem lätt lätt tinade. Tillsätt proteinpulver vaniljsmak och ca 1 msk mjölk. Vispa med elvisp ca 5 min och se fluffet växa. Häll upp i skål med en klick jordnötssmör. Ät och njut!

Visa alla 5 kommentarer
×

Paula Rosas

Hej på dig och välkommen till min blogg. Mitt namn är Paula Andrea Rosas och här kommer några korta meningar om mig. Jag är en 27årig tjej som lever mitt liv genom att göra det bästa av dagarna. Mitt liv kretsar kring mina fantastiska döttrar Molly-Elise och Leonore och min underbara man Hugo Rosas, familj och vänner. Jag är en glad, familjekär och envis tjej som älskar att skratta. I min blogg kommer ni få följa med mig i min vardag. Träning, äventyr, dilemman och utveckling i mammarollen, resor, giftermål, vänskap och utbildning. Samarbetsförfrågningar: paularosas.media@gmail.com

Powered by Cure - Influencer hosting