Allmänt

Preggolinalistan- del tre i veckans bloggtema

Den tredje listan i veckans bloggtema handlar om mina graviditeter. Tänk att jag faktiskt har varit gravid hela fyra gånger. Fast med två diamanter i världen. Två kom aldrig fram till oss men jag ser det som meningen. Leonore var vår mening. Hon var pärlan som skulle komma att bli livets dyrbaraste. Tillsammans med hennes storasyster förstås.

1. När var jag beräknad?

Molly var beräknad till den 9e maj men valde att komma den 22 april. Hon var färdigbakad men jag och Hugo var inte beredda. Ingen bb väska var packad och det vart lite panikartat där mitt i natten. Kan någon tala om för mig varför det alltid ska hända på nätterna? varför inte sisådär vid lunch så att man fått sova ordentligt? =)

Leonore var beräknad till den 30 november och kom natten till den 1 december. Båda barnen kom ”fel” månad.

2. Hur berättade jag för Hugo om graviditeterna?

Molly: På sms. I total panik. Innan jag berättade för Hugo så ringde jag mamma. Jag grät och hon ba ”Paula är du gravid?”. Hur sjutton kunde hon veta?
Missfall nummer 1: Jag la stickan i en box. Det var dagen efter farsdag och när Hugo kom hem så sa jag att jag hade en försenad farsdags present. Han skrattgrät och vi kramade om varandra
Missfall nummer två: Minns inte faktiskt.
Leonore: Jag smög upp bakom honom när han stod i köket och gav honom en kram. ”Jag är gravid” viskade jag och vi kramades under tystnad. Nu hoppas vi tänkte vi båda. Det tog hela fem dagar innan jag berättade för mamma att jag var gravid igen.

3. Hur gamla var vi när vi blev gravida? Och hur länge hade vi varit tillsammans?

Jag var 21 när vi väntade Molly. Hugo var 23. Vi hade varit tillsammans i ynka nio månader. Det var superläskigt men i slutändan så gick jag på min känsla kring Hugo. Vad skulle hända om kärleken tog slut, skulle han finnas kvar. I den frågan så tog jag ett beslut om att detta var rätt.

När Leonore kom var jag 24 år och Hugo 26.

4. Mådde jag illa?

Jag har faktiskt haft turen att ha fått slippa illamåendet. Inga besvär alls, inte ens i början.

5. Fick jag några bristningar?

Yes med Molly fick jag bristningar på höfterna. Det tyckte jag var jobbigt under graviditeten och jag smorde mig med allt. Hade någon sagt att bregott är lösningen så hade jag stått där med smör på hela kroppen. Sen skiter man i det. Det är inte viktigt och det bleknar. Det hände ingenting när Leonore låg i magen.

6. Hur många ultraljud gjorde vi?

Molly: I vecka 12 gjorde vi kubtestet. Sedan hade jag en blödning någon innan vecka 20 så vi åkte in till sjukhuset för att titta att allt var bra med bebis. RUL i vecka 20 och ett tillväxtultraljud i slutet. Hon uppskattades att väga fyra kilo redan då men sen när hon kom så vägde hon ”ynka” 3400 g.

Leonore: Vi bokade in ett tidigt ultraljud i vecka nio redan. Vi behövde få se att det faktiskt slog ett hjärta där inne. Kubtest i vecka 12 och rutinultraljud i vecka 20.

7. Visste vi om kön?

Ja på båda barnen. Med Molly höll vi det för oss själva och med Leonore gick vi ut med att vi väntade en till flicka.

8. Hade jag några cravings?

Inget som hängde med hela vägen utan det varierade. Men mer fet mat än gottis. Jag minns att jag kunde sluka ett knäckebrödspaket på tre dagar. Och cheeseburgare såklart med båda barnen. Granatäpple var gott men doftsinnet blir helt förändrat så jag var svag för allt som luktade äckligt.

 

9. Hur tänkte vi med namn?

Vi hade båda barnens namn klara innan dom kom. Hugo bara bestämde sig för att Molly skulle heta Molly. Så han började kalla magen för det, och då tog hela familjen efter. Till slut sa jag också Molly. När hon väl kom kändes det så märkligt att säga Molly. Hon såg inte ut som en Molly. ”Ska hon inte bara heta Bianca då?” sa jag men nej. Hugo hade bestämt sig. I sinom tid växte hon in i namnet. Molly är ett snällt och mjukt namn. Det blir så bra till vår lilla busiga, vilda dåre.

I och med att Hugo valde Molly bestämde vi att jag skulle få förtur till nästa barn. Leonore kom till mig när Molly bara var några månader gammal och jag blev f-r-ä-l-s-t. Jag talade om för alla att om vi får en till dotter så vill jag att hon ska heta Leonore. När vi på rutinultraljudet fick reda på att vi väntade en tjej så sa jag bara ”Hej Leonore”. Hugo försökte övertala mig till Lily men icke. Så Leonore fick heta Lily i mellannamn istället.

p7144042 p9175408

11 Kommentarer

 1. Anne

  Jag har också varit gravid 4 gånger (två missfall i vecka 13 och två döttrar varav en ligger i magen just nu, i v 30). Första dottern kom också tidigt precis som Molly, på ”fel” månad. Och vi hade precis samma dilemma med namnvalet. Vi bestämde redan i magen vad hon skulle heta, men sen när jon kom ut fick vi sådan ångest över valet. Namnet passade henne inte! Vi hade panik över detta i FYRA månader innan vi slutligen bestämde oss för att hålla fast vid det ursprungliga namnet. Vilken tur att vi gjorde det, för idag kan jag inte tänka mig något annat namn på henne.

 2. Frida

  Hej! Det finns faktiskt en logisk förklarning till att se flesta förlossningarna börjar på natten. Det beror på att sammandragningarna lättare drar igång då man är avslappnad 🙂
  Kram från Finland

 3. Tanja

  Älskar att läsa din blogg:) och era två tjejer är super söta. Gillar datumen Era fyller år på.. Den 22 april är min son också född fast år 15 och 1 december fyller jag år???

 4. Jannica

  Båda mina barn har kommit på dagen, 16:17 respektive 18:20. Men jag tror att det är vanligast på natten! Med sista barnet åkte vi in för en koll vid vattenavgång, väl på plats så startar värkarna & förlossningen! 3 timmar senare var hon ute, så praktiskt att vara på plats när det drar igång 😉

 5. Lie

  Hej, detta är bara en nyfiken fråga. Varför gör man ett kub test i din unga ålder?
  Fick själv mitt första barn vid 19 och jag tänkte aldrig i dom banorna. PS detta är inget negativt alls. Som sagt är bara nyfiken ☺️

 6. S

  Hej, hur går Kub testen till? Har hört att det finns risk för missfall när man gör det? Vad gjorde att ni valde att göra det och hur tänker ni kring kub test? Hoppas du vill svara så fort som möjligt då jag själv står inför det valet snart.

  1. J

   Jag svarar även om frågan är till Paula!

   Du tänker på fostervattensprov där det finns en liten risk för missfall. KUB är ett blodprov samt ett ultraljud och helt ofarligt, resultaten kombinerat med mammans ålder ger en risksiffra och inget säkert svar (1 på …). En risk större än 1/200 innebär att man erbjuds vidare tester!

  2. Sofie

   Hej! KUB-testet görs med ultraljud + blodprov från mamman, alltså ingen större risk för missfall! Om resultatet visar något avvikande går man vidare med andra tester. Men alltså själva inledande testet är ingen fara alls. Jag gjorde också KUB-test, i ärlighetens namn endast för att jag var så sjukt ivrig på att få se min bebis och för att min mödravård (MamaMia) erbjöd gratis test 🙂 Stort lycka till!!

  3. Sofie

   Hej! KUB-testet görs med ultraljud + blodprov från mamman, alltså ingen större risk för missfall! Om resultatet visar något avvikande går man vidare med andra tester. Men alltså själva inledande testet är ingen fara alls. Jag gjorde också KUB-test, i ärlighetens namn endast för att jag var så sjukt ivrig på att få se min bebis och för att min mödravård (MamaMia) erbjöd gratis test 🙂 Stort lycka till!!

Visa alla 11 kommentarer
×

Paula Rosas

Hej på dig och välkommen till min blogg. Mitt namn är Paula Andrea Rosas och här kommer några korta meningar om mig. Jag är en 27årig tjej som lever mitt liv genom att göra det bästa av dagarna. Mitt liv kretsar kring mina fantastiska döttrar Molly-Elise och Leonore och min underbara man Hugo Rosas, familj och vänner. Jag är en glad, familjekär och envis tjej som älskar att skratta. I min blogg kommer ni få följa med mig i min vardag. Träning, äventyr, dilemman och utveckling i mammarollen, resor, giftermål, vänskap och utbildning. Samarbetsförfrågningar: paularosas.media@gmail.com

Powered by Cure - Influencer hosting