Dagens fråga

Pest eller kolera

Hittade en rolig ”pest eller kolera” lista som jag tänkte besvara denna fredag:

Skulle du hellre välja att aldrig mer få vistas ute eller inne? 

Oh vilken klurig! Jag är oerhört tacksam för att inför val av förskola inte gick på det första vi var inne på, nämligen ur och skur. Det är eländigt med små kottar i stora ytterkläder och inte ens jag vill gå ut i parken när det regnar.

Samtidigt så är utomhusvistelse en av mina bästa mediciner när rastlöshet kickar in efter att ha suttit still för länge. Om jag måste välja skulle jag nog ändå välja att aldrig mer få vistas ute?

Skulle du hellre alltid ha fettigt hår eller fläckiga kläder? 

Fläckiga kläder alla dagar i veckan! Det är redan min verklighet med två små barn hemma? Har ingen vit tröja som någonsin har klarat sig från t.ex. snor eller ketchupstänk

Saharaöknen utan vatten eller nordpolen utan jacka?

Saharaöknen utan vatten. Alla dagar i veckan. Jag tycker att det är psykiskt jobbigt att frysa. Bränn hellre ihjäl mig än att låta mig förfrysa!

Alltid ha ett bi som följer efter dig eller äta fem bin?

Oh tror ni att biets tagg skulle stickas om man åt ett bi? Pga stressen när man får sällskap av ett bi hade jag valt att äta fem stycken.

Trampa på lego eller slå stor tån i tröskeln?

Innan barn hade jag nog valt ”trampa på lego” för då hade jag ingen erfarenhet av det. Hur ont det än gör att slå tån i tröskeln är det INGENTING mot att trampa på lego!

använda sexybitch1994@hotmail.com eller för alltid ha ett telefonnummer på 50 siffror?

Blev så full i skratt igår när jag skickade ut summeringen av skolans föräldraråd till vårdnadshavarna i Mollys klass. Skickade ett mail till ”Djurgarden4life”.

Tänkte på min egna gamla mailadress, ”pinglan_149@hotmail.com” och kände en sådan tacksamhet för att den idag är ändrad till paularosas.media@gmail.com

-Hade valt ett telefonnummer på 50 siffror

Pinglan_149

Ingen dyker upp på dina födelsedagar eller ingen dyker upp på din begravning?

Gud vilken hemsk fråga? Båda förslagen är en antydan på att man inte är älskad? Men hade nog föredragit att ingen kom på min begravning (?) än att ingen kom på min födelsedag.

Åka ner i en rutschkana med rakbladsvassa rivjärn som underlag eller dyka ner i en pool fylld med nålar?

Jag bara ryser i hela kroppen av tanken på dessa situationer! Minns när jag var liten och badade på Vanadisbadet i Stockholm. Då hade en idiot satt rakblad på rutschkanan. Vem gör så?

Tanken av att skära upp ryggen är värre än att dyka ned i en pool fylld med nålar så väljer det.

Alltid gå med högklackade skor eller vara tvungen att bära 3D glasögon för att kunna se?

Alltid gå i högklackade skor (hade investerat i sköna ankelboots och pumps).

Aldrig använda sociala medier eller aldrig få se solen skina igen?

Instinktivt vill jag svara ”självklart att aldrig mer använda sociala medier” men mitt mobilberoende säger att det skulle bli tufft!

Skulle du vilja födas som en helt ny person eller födas på nytt som samma gamla dig men med dina gamla erfarenheter och kunskaper?

Samma gamla mig så jag får återuppleva mina barn❣️

Hitta en 100-lapp varje dag i resten av ditt liv eller varje dag minnas något nytt av ditt förflutna?

Hitta en 100-lapp varje dag?

Alltid ha lågt batteri eller alltid ha segt WiFi?

Båda situationerna är psykisk stress! FRUSTRATIONEN när jag befunnit mig på oliks platser i världen och försökt att ladda upp blogginlägg och det inte går pga segt WiFi!!!!!

Men lågt batteri på telefonen är mer tufft privat. Man vill inte att den ska dö om något skulle hända. Så hellre segt wi-fi än lågt batteri.

Disken sköter jobbet själv eller rummet sköter städningen på egen hand?

Rummet sköter städningen på egen hand, vilken dröm?? Det är just plocket hemma som dränerar mig. Att fixa med disken är bara mental vila.

Alltid snö eller alltid regn?

Alltid snö! I detta nu kollar tjejerna ut genom fönstret det första dom gör när dom vaknar. Dom väntar ivrigt på den första snön och har storslagna planer om pulkaåkning, snölyktor, snögubbar och snöbollskrig mot oss?

Regn kan jag tycka är mysigt, men INTE i kombination med vind.

-Den allra, allra värsta ”pest eller kolera” frågan måste ändå vara den som ställer ens barn mot varandra. Ex:

”Om du bara kunde rädda ett barn, vem hade du valt?”. Det går liksom inte att på något sätt få ut någon logik i ett sådant hemskt scenario.

Vi kollade på en film för ett tag sedan som handlade om en lavin. När lavinen kom hade pappan i familjen instinktivt dragit och lämnat fru och barn. Alla överlevde, men sveket blev för stort.

Jag kan relatera till det sveket, samtidigt som man inte har en aning om hur man reagerar i en laddad situation. Man kanske fryser till is eller agerar.

-Kommer du på fler pest eller kolera frågor som du vill att jag samlar in och svarar på? =)

17 Kommentarer

 1. Anna

  Jag o min vän har som hobby att dela dina instagram stories till varandra när du pratar bebis språk med dina barn, varför göra du det?? Låter så töntigt

  1. Agnes

   Jag och min vän har som hobby att dela dina värdelösa kommentarer till varandra när du skriver så onödiga kommentarer, varför gör du det? Låter så töntigt. (Vi har kommit fram till att ni har ett väldigt tråkigt liv och inga större bekymmer än hur Paula pratar med sina barn. ?)

   1. Emilia

    Det är väldigt få som får svar av Paula, men ändå ställer hon frågor till oss i sina inlägg och förväntar sig att vi ska svara. Tycker faktiskt att man kan ta sig tid att svara på frågorna man får när det är så få kommentarer. Men hon kanske inte bryr sig om sina läsare, vad vet jag. Vi kanske ska sluta kommentera helt??‍♀️

 2. Maria

  Haha vi tänker välja ur och skur förskola just för att resten av livet är man inne så så så mycket. Små barn älskar att vara ute och frisk luft är så hälsosamt jämfört med inomhus bakteriehärden på förskolor ? men kanske tänker annorlunda sen vem vet

  1. Amanda

   Kan inte hålla med dig där ? HATADE att leka ute när det regnade/snöade/var kallt. Om man inte skulle åka pulka då ?‍♀️ Men spelade ingen roll om man så hade ”kläder efter väder”, ville ändå bara leka inne när det var skitväder ute. Så jag hade åtminstonde inte blivit skitlycklig om mina föräldrar satt mig på en sån förskola ?

Visa alla 17 kommentarer
×

Paula Rosas

Hej på dig och välkommen till min blogg. Mitt namn är Paula Andrea Rosas och här kommer några korta meningar om mig. Jag är en 27årig tjej som lever mitt liv genom att göra det bästa av dagarna. Mitt liv kretsar kring mina fantastiska döttrar Molly-Elise och Leonore och min underbara man Hugo Rosas, familj och vänner. Jag är en glad, familjekär och envis tjej som älskar att skratta. I min blogg kommer ni få följa med mig i min vardag. Träning, äventyr, dilemman och utveckling i mammarollen, resor, giftermål, vänskap och utbildning. Samarbetsförfrågningar: paularosas.media@gmail.com

Powered by Cure - Influencer hosting