Dagens mat

På begäran, recept på Oxfilépastan

 

Jag förstod ingenting igår när Hugo var på sin fjärde portion. Han tyckte att det var så gott så han kunde inte sluta äta. Det är roligt att se den reaktionen på mat som man lagar. Mat är den allra renaste formen på att ge kärlek.

Du behöver:

Ett paket med pasta ( jag brukar ta stora snäckor så sås liksom kan fastna i)
En gul lök
Två klyftor vitlök
Timjan
Champinjoner
Grädde
Oxfond
Oxfilé
Salt och peppar
Tryffelolja
Parmesan

Gör såhär:

Sätt på pastavatten och följ instruktionerna. Hacka lök, vitlök och halva förpackningen av timjan. Fräs någon minut innan du slänger ner dom skivade champinjonerna ( jag brukar ta skogsvarianten för att jag tycker att dom har en finare färg). Häll på grädden och buljongen, låt puttra i ca 10 minuter. Stek köttet i en egen panna, salta och peppra. När pastan har kokat klart så blanda ihop med såsen och köttet. Lägg upp på ett stort fat, riv på parmesan och avsluta med att dra över en massa god tryffelolja!

 

 

image

17 Kommentarer

      1. M

        Rätt dryg kommentar, alla kanske inte känner sig så säkra och vill veta ungefär..tror inte paula har några problem med att skriva ut ungefärliga mått:)

  1. Anonym

    Snälla slrov ut mängd på oxfile, pasta. Grädde, oxfond ocj oljan, jag är SÄMST på att ”höfta” så vore toppen om du kunde skriva ca hur mkt du tar av varje

Visa alla 17 kommentarer
×

Paula Rosas

Hej på dig och välkommen till min blogg. Mitt namn är Paula Andrea Rosas och här kommer några korta meningar om mig. Jag är en 27årig tjej som lever mitt liv genom att göra det bästa av dagarna. Mitt liv kretsar kring mina fantastiska döttrar Molly-Elise och Leonore och min underbara man Hugo Rosas, familj och vänner. Jag är en glad, familjekär och envis tjej som älskar att skratta. I min blogg kommer ni få följa med mig i min vardag. Träning, äventyr, dilemman och utveckling i mammarollen, resor, giftermål, vänskap och utbildning. Samarbetsförfrågningar: paularosas.media@gmail.com