Dagens frågaTips

Ovanan som ledde mig till en ny upptäckt

Jag har en ovana som jag inte blir av med, och det är känslan av att bära något nytt inför speciella tillfällen. Har kommit runt min ovans genom att låna mycket kläder inför speciella tillfällen. I november firar vi Hugo med en stor 30 årsfest och kikar i detta nu på vackra klänningar. Men lånar hellre.

Denna ovana har jag tyvärr fört vidare till tjejerna. För har vi varit på jakt efter ”kryssnings-kläder”.

Jag är uppvuxen med att inför resor klär vi upp oss. Jag njöt som liten av att själv få välja min finaste klänning som jag ville bära när jag och mormor skulle ta oss över Östersjön till Finland. Delvis är jag en kameleont i mitt föräldraskap och tar efter traditioner från min egna barndom till tjejerna. Jag har introducerat dom till en massa böcker som jag läste, och vi har bland annat tittat på julkalendern med Pelle Svanslös som var en av mina favoriter som liten.

Dagens ovana blev dock en upptäckt för mig. Förstår inte hur jag kan ha missat barnkläderna från Minimarket!!! Dom är ljuvliga och barnen gillade massor när vi var inne på Åhléns och kikade runt. Läckra tryck, rimliga priser och bra kvalité. Kommer definitivt att handla mer barnkläder från Minimarket.

Tjejernas egenvalda kläder inför helgens kryssning från Minimarket:

-Tar du efter saker i ditt föräldraskap från din egna barndom?

10 Kommentarer

 1. Jennifer

  Gud ja, kommer på mig själv med att låta precis som min mamma emellanåt… Både positivt och negativt, man får sig ju en tankeställare över vad det är man vill föra vidare liksom 😉
  Ska göra en tradera sökning på minimarket med en gång det där såg ju jättefint ut!

 2. Malin

  Jag köper nästan aldrig kläder till mina barn. På min arbetsplats är vi ca 30 anställda i samma ålder och nästan alla har småbarn i olika åldrar, så där cirkulerar vi med barnens urvuxna kläder. Vi skänker till varandra och hör oss för vem som behöver vad. Så himla smidigt och bra. Bra för miljön och bra för våra plånböcker. Händer såklart att man köper lite nytt, men oftast har man så det räcker.

 3. Johanna

  Visst är det så att vi för över saker från vår egen ”norm”, dvs så som vi är vana från vår uppväxt att göra.
  Men – som vuxen måste vi börja se över vad vi gör och hur vi gör det.
  Ni lever ett liv med en extrem klimatpåverkan, åt fel håll. Reser mycket, nyttjar hotell ofta, äter ute minst en gång per vecka, köper enorma mängder nya kläder…
  Som influencer förstår jag att det ligger nära till hands, men jag önskar så att du kunde hitta nya vägar.
  Kanske tjejerna tex själva kan få välja vad de vill ha på sig av sådant som redan finns i garderoben?! Kanske väljer de att inte alltid se lika ut då? (Även om det ör supergulligt). Är det kanske dax att de får välja vad de som individer faktiskt tycker är fint och får skapa sig sin egen stil och identitet?
  Och självklart behövs nya kläder då barn snabbt växer ut, men köp klimatsmart, välj bort nyproducerat, och om du ändå köper det, välj bort fluorkarboner och andra giftiga ämnen. Kanske kan du tipsa om bra secondhand butiker?!
  Vi bär alla ett ansvar för miljön.
  Och jag förstår inte riktigt när du skriver att det är en ovana som du ”tyvärr” fört över till tjejerna, och så fortsätter du att shoppa till dem?!??‍♀️
  Så kom igen, du kan göra mycket bättre – om du bara vill…
  Heja dig??? Let’s get better??

 4. V

  Tycker att det kan vara fint att vilja klä upp sig inför att resa men tycker att det kanske går till överdrift om man som familj reser väldigt mkt och då varje gång ska ha nya kläder bara för att. Då blir det inte samma sak anser jag.
  Jag tycker att man ska klä upp sig inför kalas och sådant så det tar jag gärna vidare till mina barn. Dock får de inte nya kläder inför varje gång utan de har sina kalaskläder som de får ha tills de vuxit ur dom.
  Tror att det skiljer sig mkt och beror helt på hur en ser på konsumtion. Viktigast är väl att fråga sig vad det är man vill föra över till barnen och vad de ska lära sig. Så får man göra det som passar ens egen familj ?

  En fråga, brukar du köpa begagnade saker till barnen? Om inte så tycker jag definitivt att du ska ta dig en titt, finns alltid sååå mkt och det går lätt att hitta saker som knappt går att se att de använts ??

 5. Cornelia

  Ja det känns rätt sjukt att köpa saker inför varje ny grej, skillnad om man gör saker ganska sällan – då kan det få bli speciellt och roligt att köpa något nytt. Men både du och barnen gör ju saker/åker iväg vääldigt ofta och då gör ni nog både er själva och miljön en otjänst genom att köpa nya kläder varje gång. Nog måste ni ha tillräckligt?

  1. M

   En idé är att du kan låta barnen välja det finaste dom tycker de har i deras garderob? De har säkert redan jättefina klänningar och ser som kanske inte används till vardags och skola/förskola. Då kommer de ju tycka det är roligt att ta på sig den fina klänningen igen.

   1. Jessica

    Svår balans. Är ju jättekul att köpa fina kläder till barnen o ha sig. Dock blir det ofta väldigt mycket av allt framförallt från influencers. Jag vet inte heller vad som är rimligt, men försöker inte köpa så mycket till ungarna, vissa saker ärvs sen köper jag lite nytt ibland. Jag vill inte skämma bort dem för mycket även om jag kan, men det är så svår balans. För konsumtionssamhället är man ju verkligen en del av hur ellerhur. Svårt.

Visa alla 10 kommentarer
×

Paula Rosas

Hej på dig och välkommen till min blogg. Mitt namn är Paula Andrea Rosas och här kommer några korta meningar om mig. Jag är en 27årig tjej som lever mitt liv genom att göra det bästa av dagarna. Mitt liv kretsar kring mina fantastiska döttrar Molly-Elise och Leonore och min underbara man Hugo Rosas, familj och vänner. Jag är en glad, familjekär och envis tjej som älskar att skratta. I min blogg kommer ni få följa med mig i min vardag. Träning, äventyr, dilemman och utveckling i mammarollen, resor, giftermål, vänskap och utbildning. Samarbetsförfrågningar: paularosas.media@gmail.com

Powered by Cure - Influencer hosting