Allmänt

ONÖDIGT VETANDE

– När jag fortfarande låg i magen så bollade mina föräldrar en massa namn. Riktigt typiska 90-tals namn. Isabella och Nicole. När jag var yngre var jag arg över mina föråldras val av mitt namn. Jag ville inte heta Paula. Min mormor heter också Paula och idag tycker jag att det är fint att jag fått mitt namn efter min älskade mormor. Jag kan inte se mig själv heta Nicole eller Isabella men jag hade nog hellre velat ha mitt andra namn som tillsatsnamn- Andrea. Undra hur våra döttrar kommer att resonera kring sina namn. Kommer Molly bli Molly R i skolan? Kommer Leonore möta andra i sitt liv som heter Leonore? Det var ovanligt fram tills att Prinsessan Madeleine gav sin dotter det namnet. Jag älskar våra barns namn. Molly-Elise Vida och Leonore Lily Alma. Jag såg att Claudia hade delat med sig av ett namn, Ru. Jag förälskade mig totalt i det namnet.

Generellt så tycker jag att flicknamn är mycket roligare än pojknamn. Får vi en son så kommer han att heta Nico. Hugo har bestämt sig och jag tycker om Nico. Skulle vi får en till dotter så har jag en rad men namn som jag vill att hon ska heta. Florence, Mathilde, Juni, Lo, Lexie men det finns ett namn som ligger på toppen men det håller jag för mig själv så får vi se om det blir aktuellt med ett tredje barn. Eller inte om utan när.

– Jag har en grej med mina syskon. Jag tittar alltid på skräckfilm tillsammans med dom. Det har blivit som en grej och det värsta med allt är att jag hatar att bli rädd. Usch vad jag är lättskrämd! Efter en riktig rysare så lider jag i flera veckor, har enorma problem med att tvätta bort sminket i handfatet för rädisan att något ska dyka upp i spegeln. Ändå så fortsätter jag att titta för deras skull, för vår gemenskaps skull. igår tittade jag och min yngsta lillebror på ”Lights out” och vi tvingade även mamma till att titta. Kan säga att jag inte kommer att sova med släckta lampor på länge.

– Här nere i Spanien så har vi officiellt förlorat vårdnaden om vår äldsta dotter. Det är bara mormor som gäller. Mormor ska göra allt och Molly har bestämt att hon ska sova med mormor hela vistelsen. Detta är helt självklart för henne och hon blir inte det minsta längtig efter oss. Det glädjer mig att Molly har den enorma kärleken som hon har till hennes mor och farföräldrar. I sommar ska vi varva vår semester. I två år så har vi åkt bort tillsammans med min mamma med familj. Nästa sommar så ska vi åka med min pappa med familj och Hugos föräldrar. Min lillasyster fyller 18 år under den planerade perioden och oj vad det ska firas! Kommer ta med henne på en festrunda här i Spanien som hon sent kommer att glömma =) Lilla lillskruttan, tänk att hon faktiskt blir vuxen nästa sommar.
– Vet du hur många inlägg jag har skrivit sedan jag startade bloggen? 3942. Wow, vad skjutton har jag skrivit om egentligen? Nu i oktober fyller bloggen fyra år. Grattis bloggen!

– Vi sitter i en liten sits inför julen. Våra föräldrar ska fira på annat håll/jobbar. Jaaahapp, ska vi sitta ensamma bara vi över jul? Dent har säkert inte ungätt någon att jag är otroligt familjekär och vill gärna vara tillsammans med älskad familj över högtider. Ändå så känns det lite mysigt om det bara skulle vara vi fyra över jul. Vi är ju varandras grundfamilj nu och då kommer vi såklart göra det bästa av det. Men hur? Fira hemma ändå? Åka bort? Kolla med vänner? Vi får se hur vår jul kommer att se ut i år. Hur firar du helst jul?

 

– Gröna grönsaker is the shit. Gurka, bladspenat, broccoli och haricoverts. Vad föredrar du?

29209730952_2b7a3b5434_k

11 Kommentarer

 1. Agnes

  Jag ska för första gången fira jul med en pojkvän i år. Jag har alltid firat med ”bara” min mamma, min pappa och min storebror, men min pojkvän har ingen kontakt med sin familj så i år får han vara med oss. Ska bli så himla mysigt! 🙂

 2. Nathalie

  Åh, jag är precis som du Paula när det kommer till familjen. Jag är otroligt familjekär och framförallt vid julen då vi har speciella traditioner vid jul. Jag är väldigt nära min mammas släkt då de bor i samma stad så varje jul kommer de, plus min mormor alltid till oss redan dagen innan för att sova över. Konstigt tycker vissa då vi bor i samma stad men det är så otroligt mysigt att vakna upp tillsammans, och liksom stänga in sig i huset och bara umgås från den 23:e till 25:e då de också sover över julaftonsnatten. Det blir en helg med fullt fokus på släkten och jag och mina kusiner samt min bror har alltid vaknat på morgonen och öppnat julstrumpa tillsammans samt jag och min ena kusin har delat säng sen vi var små. Idag är vi 20 och 21 men gör detta fortfarande. Så mysigt. Att vi sen rimmar och slår in våra paket tillsammans och gör egna julkalendrar till varandra är också bara plus i kanten. Åh, nu längtar jag till julen lite extra. Hoppas ni får till att fira julen på ett mysigt vis. Kram

 3. Jannicke-mamma till 3

  Jag tycker inte heller om att titta på skräckfilm men jag offra mig ibland för mannens skull =)
  Haha nä vem vill tvätta bort sminket sent på kvällen efter att man har sett på skräckfilm. Det känns som att någon står bakom en redo att skrämmas ?

 4. Madelen

  Jag är gravid med andra barnet. Flicknamn har vi klart! Men pojknamn är så svårt!!! Våran 1 åring heter Nils Tiger. Tanken är att bebis nr 2 ska heta Lo i andra namn. Har du nå bra förslag på tilltalsnamn till pojke som passar med Lo? ?

 5. Emma

  Måste bara skriva att din blogg är fantastisk! Har följt den sen dag ett och jag kommer nog aldrig sluta gå och läsa den. Jag har inga egna barn men när jag läser om dig och din familj längtar jag lite extra mycket. Hoppas ni har en super härlig semester!

 6. Emma

  Måste bara skriva att din blogg är fantastisk! Har följt den sen dag ett och jag kommer nog aldrig sluta gå och och läsa den. Jag har inga egna barn men när jag läser om dig och din familj längtar jag lite extra mycket. Hoppas ni har en super härlig semester!

 7. Cornelia

  Jag kommer förmodligen fira jul själv i år.. jag är ”vuxen” (25 år) men singel så firar med min familj men detta året så jobbar min mamma och min pappa har jag ingen kontakt med. Egentligen är jag okej med det, har inte haft några toppenjular någon gång egentligen men det värsta är alla som frågar. Vart ska du fira när åker du och firar jul vad brukar ni göra? Och blicken och kommentarerna man får när man måste svara inget… Usch för min del får julen gärna hoppas över det här året!

Visa alla 11 kommentarer
×

Paula Rosas

Hej på dig och välkommen till min blogg. Mitt namn är Paula Andrea Rosas och här kommer några korta meningar om mig. Jag är en 27årig tjej som lever mitt liv genom att göra det bästa av dagarna. Mitt liv kretsar kring mina fantastiska döttrar Molly-Elise och Leonore och min underbara man Hugo Rosas, familj och vänner. Jag är en glad, familjekär och envis tjej som älskar att skratta. I min blogg kommer ni få följa med mig i min vardag. Träning, äventyr, dilemman och utveckling i mammarollen, resor, giftermål, vänskap och utbildning. Samarbetsförfrågningar: paularosas.media@gmail.com

Powered by Cure - Influencer hosting