Dagens frågaTankar

Om jag inte hade arbetat som en influencer

Jag har reflekterat över hur mycket jag har lärt mig under de senaste åren. Jag är tacksam för all arbetserfarenhet jag har fått, och ser dessa år som en skola som jag inte på samma sätt hade kunnat läsa mig till. Att arbeta praktiskt har gett mig kunskap och erfarenhet.

Det finns många yrken som jag beundrar. Framförallt omsorg. Alla ni som jobbar med omsorg av olika slag är vardagens och livets hjältar♥️ Jag hade mer än gärna arbetat med barn och ungdomar.

Min arbetsresa har bara börjat. Allt jag har gjort kommer jag att ta med mig. Jag har drömmar inom min bransch och jag vill fortsätta att bygga ett eget varumärke

Typiska ”influenciska” saker som även jag drömmer om:

-Släppa bok med olika inriktningar

-Göra en egen kollektion med matchande pyjamasar för barn och föräldrar

Sedan har jag en dröm, som inte på något sätt skulle vara vinstdrivande utan bara tillfredställande:

-Jag skulle vilja ha ett eget litet earth café som serverar all den mat som jag älskar. Jag går igång på frukost, så fokuset skulle ligga på det?

Men om jag skulle byta bransch imorgon…

…Så skulle jag vilja nyttja allting jag har lärt mig. Jag dras till nöjes, evenemang, hotell och restaurangbranschen! Jag tycker om när det händer mycket och att man får arbeta fritt och i projekt. Jag ser mig själv i en tjänst där man både koordinerar och vårdar relationer. Där ser jag mig själv.

Jag skulle vilja arbeta med att arrangera olika typer av event, där det ges fria tyglar till att skapa och arbeta kreativt. Ett jobb med många olika bollar i luften skulle passa mig och jag ser min egna skola och mina arbetserfarenheter som en bonus in i detta.

En vän till mig byter jobb nu i höst. Hon är fyllda 30, har två barn och har ett nytt kapitel framför sig. ”Förstår du hur rik du är som ska få byta bransch och uppleva något nytt?” sa jag när vi satt och pratade om hennes höst. Jag nästan avundas er som har nya jobb denna höst ???

Det kanske blir event för mig i framtiden. Idag är vårt stora fokus hos Clean. Vi som familj gör allt vi kan för att hinna med expanderingen i företaget. Jag som fru, partner och förälder tar ett större lass hemma och det är jag fine med. Vi är ett team och vi ser till att vardagen funkar. Det ligger ju i bådas intresse men det utesluter inte mina drömmar och mina mål. Vi får bara göra en sak i taget ♥️

-Om du inte jobbade med det du jobbade med. Vad hade du velat göra då? Har du varit med om ett branschbyte?

46 Kommentarer

 1. Fanny S

  Then fight for it! Det är aldrig försent för att följa sina drömmar. Och detta med egen kollektion – du har många fördelar så ”utnyttja” det och kör hårt. Är lika tokig i pyjamaser till barn som du 🙂

 2. Frida Andersson

  Jag har jobbat som polis i fem år, men ska nu starta eget ! Skall jobba som hemtextilagent och jobba med mitt stora intresse! Inredning och hemtextil till hemmet! ?

 3. My

  Jag arbetade i tio år med funktionshindrade vuxna på gruppboende och även som assistent. Men efter tio år kände jag att det var dags för andra utmaningar. Så nu arbetar jag som säljare på Elon och ångrar mig inte alls att jag bytade 🙂

 4. Jossan

  Vilken förändring ändå, tänkte på att du pluggade sjuksköterska ?. Såklart kan man ändra sig så det var ju en himla tur du avbröt studierna ?

 5. J

  Är nyfiken på om du tror att du kommer återvända till dina studier någon dag eller om det är ett stängt kapitel nu? ? jag pluggade vidare till civilekonom direkt efter gymnasiet och har bara jobbat med ekonomi sedan dess. Drömmer också om att en dag jobba med att koordinera event, helst bröllop! Vore drömjobbet enligt mig ?

 6. Marie Karlsson

  Jag tycker sällan du håller dina mål och planer som du tar dig för, ofta skriver du mål och drömmar men håller dom sällan. Först var det studera till barnmorska, du hoppade på för att sedan hoppa av, sedan var målet gladiatorerna målsättning hösten-2018 och med det blev inte heller något av. Det känns som att det är mkt drömmar men lite uppfyllt! Jag blir förvirrad av dig att du ändrar dig ofta och håller inte dina mål som du skriver.

  1. Rebecca

   Fast nu är du lite orättvis. Man är bara människa och vissa saker måste man prova innan men egentligen vet, tex att plugga till barnmorska.
   En annan sak som visar på att vi bara är människor, är att livet kommer ganska ofta imellan vilket gör att våra mål ändrar riktningar ibland. Och drömmar och mål är inte alltid något som man MÅSTE uppnå, tänk vilken press vi skulle ha på oss då? Och hur dåligt man skulle må varje gång vid årsskiftet?

  2. Cecilia Gustafsson

   Marie, Utan drömmar kan man inte komma någonstans. Och ibland ändras drömmar under vägen. Själv personligen älskar jag drömmar? och människor som har modet att våga testa på dem? du är så fantastisk Paula!! En riktig glädjespridare. Så inspirerande att få följa din blogg????

  3. Jennifer

   Gladiatorerna valde ju att inte fortsätta sända så väldigt svårt att fortsätta sin dröm där eller hur?
   Så sällan är väl ändå att ta i ? du räknar upp en grej. Mål och drömmar kan ändras om de händer något i livet, samt mål och drömmar behöver inte genomföras direkt. Sur kommentar verkligen.

  4. Mikaela

   Paula har ju förklarat varför hon inte fortsatte med barnmorskeatudierna.Med småbarn passade det bättre med det hon arbetar med i dag.Angående Gladiatorerna är det ju knappast hennes fel att det inte blev något mer program.Inget att bli förvirrad över.

  5. Chris

   Men alltså URSÄKTA? Vad är ens detta för kommentar.. Det är väl inget fel med att drömma, testa sig fram, byta håll, hoppa av och hoppa på olika drömmar. Det är väl ändå så man hittar sin väg och vad som passar en? Det är väl helt underbart att man vågar drömma, vågar testa och det är väl än mer fantastiskt att man faktiskt kan ändra sina drömmar också. Det är väl en stor del att utvecklas som person? Vissa drömmar hänger med en hela livet medan andra bleknar bort, så är det ju och det är inga konstigheter med det.

   PS. You go, Paula. Har följt dig sen start och du INSPIRERAR! <3

 7. Caroline

  Jag ska faktiskt byta yrke efter 15 år. Jag är 34 år och ska sätta mig i skolbänken för att läsa till förskollärare. Jobbar idag som personlig assistent till en ungdom inom LSS. Har jobbat med henne i 7,5 år både hemma och inom skolans värld. Jag ser fram emot hösten. Dessutom är jag ensamstående på heltid så för att få i hop allt känns detta bäst.

 8. isabel espinosa

  Det där har ju du sagt ganska många gånger nu: en sak i taget (hans sak). ni är partners. men när blir det din tur?

 9. B

  Å vad jag vill byta bana helt o hållet. Jobbar inom finansbranschen har gjort det i 10år har sökt lite andra jobb men de leder ingenstans. Vill bara skrika av frustration när jag tvingas gå till jobbet. Men gör inte heller helhjärtat in i jobbsökandet är samtidigt rädd har 3 barn måste vara lite tryggt också ?

  1. Elis

   Så tråkigt att höra. Jag har 2 barn och är trygghetsnarkoman men jag tog tjänstledigt från mitt jobb som jag varit på i 13år för att prova något helt annat. Kanske något som är möjligt på din arbetsplats?

 10. Mikaela

  Jag arbetar som undersköterska inom äldreomsorgen.Tidigare va min dröm att jobba på förlossningen.Inte som barnmorska utan som undersköterska men det är ingen dröm jag har i dag.Älskar blommor men vet inte om florist skulle vara något för mig.Någon som jag brinner för numera är reumatologi och det vore roligt att få arbeta med yngre personer som drabbats på ett eller annat sätt.

 11. Elin

  Har jobbat i klädbutik (var skitkul!) jobbar nu som förskollärare sedan 4 år tillbaka. Tycker mycket om mitt jobb, men pga arbetsmiljön tänker jag ofta på hur jag kan ta mig vidare från den. Om jag skulle byta helt och drömma skulle jag säga journalist!

 12. Cornelia

  Blev klar och jobbar med IT sen i våras. Ett helt okej jobb, men framförallt bra betalt, kort utbildning och möjlighet till ökning av lön och klättra karriär etc. Men drömmer om att vara förskolelärare ♥️ Men hade svårt att ha råd att plugga 3 år…

    1. Kris

     Måste man ha erfarenhet inom IT för att klara av den utbildningen? Min man är UX-designer och jag lockas av IT-branschen men jag har inte så mycket erfarenhet eller kunskap

 13. Cornelia

  Tack för att du väldigt ofta tar upp intressanta ämnen som du reflekterar kring!:)
  Jag är utbildad ingenjör inom arbetsmiljö vilket inte var självklart från början men kom att bli ett fantastiskt yrke för mig. Ingen arbetsdag är den andra lik och huvudsyftet med mitt jobb är att arbeta preventivt för att arbetsplatsolyckor ska inträffa samt arbeta med faktorer som främjar arbetstagares hälsa.

  När mina tre barn blir äldre och kommit upp i skolåldern är mitt mål att utveckla mitt brinnande träningsintresse och utbilda mig till gruppträningsinstruktör av något slag och på fritiden hålla klasser. Men just nu nöjer jag mig med åtskilliga löprundor runt Långsjön samt styrketräning på mornar och luncher(livspussel deluxe):D

 14. Ida

  Hade jobbat som butikschef i 7 år när jag fick ett infall och tröttnade och började jobba som vårdbiträde och senare undersköterska. Älskade vården så valde att plugga upp mina betyg och vidareutbilda mig till sjuksköterska. Blev färdig i januari -18 och har inte ångrat mig en sekund!

 15. Elin

  Jag jobbar som undersköterska på en ortopedisk vårdavdelning. Det är underbart att kunna hjälpa personer. Det känns som man gör något viktigt. Att t.ex. hjälpa en person som inte kan gå på toa eller duscha själv. Att byta blöta blöjor. Att stötta någon som inte kan äta själv. Att få stötta någon som är ledsen. Men det är också tungt och man känner sig många gånger otillräcklig. Jag skulle vilja jobba i ”någon slags jury” som väljer ut kandidater till tv-program eller filmer. Eller kommer på programidéer. Eller inreda rummen på ikea. Eller klä skyltdockor. Någon kreativt.

 16. D I A N A

  jag hade nog velat jobba med HR, rekryteringar, hjälpa folk att hitta jobb, men också hjälpa bolag att hitta medarbetare. Men samtidigt har jag en brinnande glöd inom mig att kunna hjälpa folk, jag vet inte hur och med vad men jag skulle verkligen vilja göra något för de som behöver eller för planeten. Göra skillnad, hjälpa till, stödja. Har inte kommit på det än bara. 🙂
  Annars hade det också funkat fint att vara större bloggare så att man kan leva på bloggen och på det sättet kunna arbeta vart ifrån man vill på jorden. 🙂 Drömmen vore att kunna bo här i Sverige och även i Colombia vissa månader… många drömmar. 😀

  Förresten, skulle du inte plugga vidare? Till barnmorska eller vad det va?

 17. Nathalie

  När är det din tur att göra något då? Upplever att det är Hugos utmaningar som går först. Först karriären med crossfit/gladiatorerna & alla helger du fick vara själv med barnen och allt planerande kretsade kring hans schema, nu är det clean. Man blir ju inte yngre direkt?

  1. Majja

   Men din kommentar är så jävla onödig. Skaffa dig ett liv seriöst. Tror du inte det Hugo gör för tillfället gynnar familjen väldigt mycket ekonomiskt ????? Låt de göra saker i sin egen takt. Nä för äldre människor kan inte följa sina drömmar??? Hon är för faaaaan inte ens 30.

   1. Jenny

    När det gäller ålder så är ju Paula ung och har massor av år på sig, så är ju ingen stress. Men håller med om att det är ganska tydligt att hon fått stå tillbaka mycket och att hon dragit ett stort lass hemma. Det är ju väldigt vanligt att det ser ut så, männen kan satsa fullt ut på karriären eftersom kvinnorna konstant backar de och roddar allt på hemmaplan. Självklart gynnar det ekonomin att Hugo jobbar som han gör men de är ju knappast så att de skulle gå under ekonomiskt om han jobbade mindre. Det är ju ett val som han gör och därmed missar han ju också mycket tid med barnen, som så många män. Men så länge Paula och Hugo är nöjda med upplägget så är det ju inga problem.
    Kram till dig Paula och tack för en bra blogg ❤️

   2. Idq

    Hon gör väl något? Självklart får man fundera över jämställdhet, men inte nedvärdera det hon gör. Kanske är det hon gör just nu precis det hon vill göra. Kanske är det en vinst att få vara med sina barn. Kanske är det en dröm och så har man fler för framtiden. Kanske att det istället är Hugo som missar drömmiga ögonblick. Vem vet 😉

 18. N

  Jag jobbar i hälso- och träningsbranschen idag sedan 7 år tillbaka men ska till vårterminen söka in till sjuksköterskeutbildningen för att kunna bli barnmorska. Kan tillägga att jag är 35 år och har två små barn, så det är aldrig försent! 🙂

 19. Mikaela

  Jag är 34 år, gift med 2 barn (6 och 3 år). Jag bytte bransch nyligen. Tog examen i januari som lönekonsult. Läste i 1,5 med dottern hemma första halvåret. Ångrar inte en sekund att jag satsade på en utbildning för att ta mig till ett annat yrke. Ett av de bästa valen jag gjort! ?

 20. Sara

  Vad inspirerande att läsa!
  Jag ska till hösten börja studera till barnträdgårdslärare, blir lite av ett byte för nu jobbar jag som undersköterska på ett äldreboende ?

 21. Matilda

  Har inte gjort något byte, jobbat på akutmottagning som ssk sedan examen men om 2 veckor så börjar jag studera till barnmorska, vilket har varit min dröm sedan jag var 15 år 🙂

 22. Sara

  Jag är lärare i fritidshem och har behörighet att undervisa i idrott och hälsa. När jag inte är föräldraledig arbetar jag i en förskoleklass och på fritids, just nu är det mitt drömyrke ?

Visa alla 46 kommentarer
×

Paula Rosas

Hej på dig och välkommen till min blogg. Mitt namn är Paula Andrea Rosas och här kommer några korta meningar om mig. Jag är en 27årig tjej som lever mitt liv genom att göra det bästa av dagarna. Mitt liv kretsar kring mina fantastiska döttrar Molly-Elise och Leonore och min underbara man Hugo Rosas, familj och vänner. Jag är en glad, familjekär och envis tjej som älskar att skratta. I min blogg kommer ni få följa med mig i min vardag. Träning, äventyr, dilemman och utveckling i mammarollen, resor, giftermål, vänskap och utbildning. Samarbetsförfrågningar: paularosas.media@gmail.com

Powered by Cure - Influencer hosting