Dagens frågaTräning

”Om du fortsätter att träna sådär kommer du att se maskulin ut”.

 

Ursäkta? VEM är du som kommer och säger till mig hur JAG ska eller inte ska träna? Är inte det mitt val?

 

Det känns som att man som tjej inte får ha muskler. Jag kör mycket funktionell träning. Mitt mål är inte muskler, det är mer något som man får på köpet. JAG vill träna för att JAG tycker att det är roligt. Jag tränar mycket med mina vänner. Jag tränar för att komma hemifrån. Jag tränar för att jag från det att jag vaknar till det att jag går och lägger mig har tusen bollar i luften. Träningen blir lite som för mig mental vila. Där slipper jag tänka i en timme. Amen på den känslan!

Antingen är man tjock, för smal eller har för mycket muskler. Varför ska det tyckas så himla mycket från andra om en själv? Då menar jag generellt, vi alla stöter på detta. Det finns ett ideal som tyvärr är normen. Jag skiter i normen, screw you!

Pink hade världens tal på MTV galan. Blev rörd och tagen. Hennes dotter sa att hon är den fulaste flickan hon känner. Pink hade frågat varför hon kände så. ”Jag ser ut som en pojke”. Pink gjorde en powerpoint där hon fick din dotter på bättre tankar. Om att hon är vacker som hon är. Det finns så himla många variationer av vacker, och det är precis det jag tycker att enskild person är! Vacker- som du är. Oavsett form på kroppen, färg på kroppen, sexuell läggning eller värderingar.

Låt mig träna som jag vill fifan. Jag bryr mig inte om maskulint eller feminint. Dagsformen:

21209088_10155329162911273_1029869183_n 21245523_10155329163161273_2102541110_n Untitledddrtt

14 Kommentarer

 1. Jas

  Fast du har väll skrivit förr att vill ha magrutor, vill bli stark och orka hänga med k barnens tempo och skulle sluta äta chips för å se hur kroppen förändras, låter motsägelsefullt.

 2. Maline

  Tycker att det är så konstigt att musklad är = maskulin. Det är något som kan störa mig. Du är inte mindre kvinna för att du har muskler. Det är liksom inte i muskler, rumpa, bröst, hår, vikt, längd, kläder eller intressen som avgör. Tröttsamt som fan. Du gör som du vill och du är inte mindre kvinna för att du har muskler. Heja dig!
  ps. Livepodden var SÅÅ rolig att lyssna på! Vore kul med fler såna! Eller kanske bjuda in en tredje part ibland? 🙂

 3. Maline

  Tycker att det är så konstigt att musklad är = maskulin. Det är något som kan störa mig. Du är inte mindre kvinna för att du har muskler. Det är liksom inte i muskler, rumpa, bröst, hår, vikt, längd, kläder eller intressen som avgör. Tröttsamt som fan. Du gör som du vill och du är inte mindre kvinna för att du har muskler. Heja dig!

  ps. Livepodden var SÅÅ rolig att lyssna på! Vore kul med fler såna! Eller kanske bjuda in en tredje part ibland? 🙂

 4. iris

  Lägg av. Du menar inte ens hälften av det du skriver.
  Men man måste ju ta tillfället i akt och slänga upp lite selfies.
  Och du bryr dig inte om normen men ska ändå skaffa sillisar?
  Seriöst, lägg ner.

  1. Mathilda

   Men hallå. Hon vill enbart påpeka kraven som ställs av läsare/normen/människor. Såna krav som DU skapar när du skriver kommentarer som denna och tror dig veta vad hennes ”baktanke” är. Hon är den hon är, lägger upp bilder för att visa att hon är stolt över det men säger INGENSTANS att någon annan kroppsform är fel? Snarare ursäktar hon sin, vilket hon verkligen inte behöver. Och nej, jag tolkade det inte som att hon ville ha sillisar. Snarare en lyftning vilket inte påverkar storleken, enbart placeringen av brösten. Vill hon det får hon det, det är lagligt så ingen kan stoppa henne och hon klankar inte ner på folk som inte gör det och behåller sin naturliga form. Så lägg ner själv.

  2. Johanna

   Iris, anser du att ett bröstlyft är sillisar? Paula skrev ett inlägg om detta hon ska inte göra implantat hon ska göra ett lyft. Vad vet du om att hon inte menar hälften av vad hon säger? Kom ihåg man pekar med ett finger på någon annan men med fyra på sig själv!

  3. Lotta

   Fast vi kan ju inte säga att alla som gör sillisar, botox, fillers mm enbart gör det pga normen?! Har själv aldrig gjort något av dessa, och kommer heller inte att göra. Skulle jag få bröstcancer, ja då skulle jag göra sillisar för att få tillbaka mitt bröst. Men tror ärligt att dom flesta gör det för sig själva. Hade man tidigare en viss storlek på brösten, så är det ju självklart att det förändras efter graviditet, amning mm. Och vad säger att det är fel att man kanske vill se ut som sitt gamla jag, som man tidigare var nöjd och trygg med? Kan inte alla bara få göra som dom vill? Jag tycker inte det är snygg med dessa ”ankläppar” som blivit modernt. Men vad ger mig rätten till att klanka ner på dom som väljer att göra det? Om vi alla lät alla vara dom som dom själva vill va, så kommer den här världen att bli bra mycket bättre

 5. Diana

  Det är ändå så skönt att du är så stark och säker att du vet mycket väl hur fin du är, hur stark du är och vad du vill i livet. Klart att du ska träna om du vill, med eller utan muskler, smal eller tjock så ska du göra det du mår bra av och vill göra. Punkt. <3

 6. Julia

  Varför kan inte folk som inte har något trevligt att säga inte säga något alls.. Håller helt med dig!! Undrar verkligen hur personen som uttalat sig tänkt, bara för att man tränar styrka blir man väl förfan inte maskulin och som om det skulle ha någon betydelse! Det osar avundsjuka! Du är så snygg och smart Paula! Hejja dig!

Visa alla 14 kommentarer
×

Paula Rosas

Hej på dig och välkommen till min blogg. Mitt namn är Paula Andrea Rosas och här kommer några korta meningar om mig. Jag är en 27årig tjej som lever mitt liv genom att göra det bästa av dagarna. Mitt liv kretsar kring mina fantastiska döttrar Molly-Elise och Leonore och min underbara man Hugo Rosas, familj och vänner. Jag är en glad, familjekär och envis tjej som älskar att skratta. I min blogg kommer ni få följa med mig i min vardag. Träning, äventyr, dilemman och utveckling i mammarollen, resor, giftermål, vänskap och utbildning. Samarbetsförfrågningar: paularosas.media@gmail.com

Powered by Cure - Influencer hosting