Bilder

Nu startar vi husesynen

Godmorgon fredag!

Vi har kommit i ordning! Med mycket iallafall. I onsdags gick lasset vid på 16. Då hade vi packat ned allt från parhuset och var redo att inta villan. Vi samarbetade med grabbarnaflytt.se så i onsdagsmorse kom det hem fem finska grabbar som var redo att kavla upp armarna och sätta igång med att hjälpa oss. Det gick jättesmidigt och det är tack vare deras hjälp som vi har hunnit så pass långt. För en gång skull behövde vi inte fråga varenda kotte som vi känner om dom möjligtvis har lust att hjälpa oss med flytten, nu rodnade vi det så att barnen har sovit borta i två dagar istället.

Grabbarna var så roliga att ha här. Vi fick på stauts mycket gemensamt eftersom att vi kommer ifrån samma land. Vi pratade mycket om Finland och jag höll på att sätta i halsen när jag frågade hur gamla dom var. ”Födda 95 och 96”. Waow, för en gångs skull fick jag vara äldst och jag kände mig helt plötsligt som en tant i grabbarnas närvaro. Tack Impe, Eddie, Rico, Bamse och Vincent för er flytthjälp. Tack för att ni packade ned allt, fraktade allt, packade upp allt och slängde allt skräp efteråt. <3

P3301595

Status då?

-Jag har fruktansvärt ont i ryggen och jag har åkt på hostan från helvetet. Det känns i kroppen att vi har utfört mycket arbete med kroppen dom här två senaste dagarna. Alldeles för lite sömn och en hosta som stör mig. Usch i helgen ska vi kurera och bara njuta av vårt nya hus.

-Hugo. Jag älskar Hugo. Shit vilket flyttteam vi är. Vid varje flytt har det gått fort för oss att komma i ordning. Vi har gjort bra förberedelser och har delat upp arbetet bra. Jag kör en high five med Hugo och tackar för detta flyttsamarbete. Nu klagar han på att han inte har tränat under veckan så jag tror att han kommer åka till gymmet och rasta sig själv. Jag skulle också vilja träna men det funkar inte med min hosta just nu.

-Barnen. Molly är sjuk och är hemma. Samma bakterier som Leonore hade förra veckan. Snart ska vi samla skaran och jag ser fram emot att se reaktionerna på barnen när dom ser sitt lekrum. Det är lite som saknas i lekrummet, vi tänkte sätta in en heltäckningsmatta i kojan så det blir ett mysigt underlag. Vi har köpt en liten smarttv som ska komma upp också. När jag packade upp en massa barn dvdfilmer blev jag så otroligt kluven. ”Dessa kommer aldrig att användas”. Vi äger inte ens en DVD med tanke på att allt sköts med smartfunktioner. Ändå så kunde jag inte förgå mig att göra mig av med dvd:erna.

-Flytt-tjafset: Det har faktiskt gått bra. Förra helgen när vi hade världens snack så tummade vi på att inte bråka på en månad. Så när någon har eldat upp påminner vi varandra om vår deal. Kl 03 på natten blev jag irriterad på Hugo när han stod och sorterade badrumsprylar. Han hade placerat rakhyvlar i tre olika lådor, och jag frågade varför han inte samlade alla i en. Vi kände att nu har vi hållt på för länge om vi ska bli stå och dividera om rakhylar så vi gick och la oss istället. En annan sak som vi har dividerat om är larm. Jag tycker inte att man ska vara dumsnål på sådana saker och att man ska tänka på att säkra huset. Vi kom överens till slut och larmade med lite extra finesser.

-Helgen? Idag är det tacosfredag och jag har köpt glass. Låta barnen lära känna vårt nya hem så vi har faktiskt inga planer på att göra annat än att vara hemma. Imorgon kommer en vän till oss som ska hjälpa med att få upp tavlor och grindar för trapp. Vi har några lampor som är svåra att få upp, så det ska pulas lite med sånt som vi väntat med.

Det är underbart att ta sitt morgonkaffe i arbetsrummet. Som jag har längtat efter ett sånt här rum där man kan arbeta. Det bästa med hela rummet är hyllan där vi förvarar alla våra viktiga pärmar och andra viktiga prylar. Den organiserade Paula är i ett klimax när hon får se det är ordning och reda.

P3311601 P3311603

P3311605

P3311606 P3311607

18 Kommentarer

 1. Johanna

  Hej!

  Tack för världens underbaraste blogg, blir lika glad varje gång jag kikar in här:)
  Tänkte bara höra var den vita ”tyg” lampan på ert kontor kommer ifrån/storlek på den? Skulle man kunna få se en bild på hela rummet så man får se hur lampan ser ut storleksmässigt osv. Tycker den är så himla fin!!

  Kramis

 2. Victoria

  Bra jobbat! Är så imponerad över hur du fått upp massa ”lulllull” på så kort tid, jag är kass på inredning och det tar mig evigheter innan jag landat i något som funkar haha 🙂

 3. Line

  Hej Paula. Först vill jag bara berömma dig för en underbar blogg. Blir alltid glad av kolla in här.

  Jag har en fråga som jag hade tyckt vara intressant om du hade något bra svar på då du är tillsammans med Hugo som tränar mycket. Min kille tränar också och har styrketräningen som sin störta hobby. Han har startat ett instagramkonto i smyg där han följer 2000 fitnesstjejer och nakenmodeller. Han är inne varje dag en snabbis på mobilen och skrollar igenom och följer nya tjejer. Han gör det dock inte framför mig.

  Fråga mig inte hur jag har stenkoll på honom….

  Min fråga är hur du hanterar att Hugo umgås med massa fitnesstjejer osv? Jag är så fruktansvärt svartsjuk då jag inte är i närheten av att se ut som dem…

  Snälla vill du skriva om detta i bloggen eller mejla mig?

  Hälsningar,
  Line

 4. Karin

  Så fint! Gillar särskilt arbetsrummet-vilken dröm!
  Varifrån kommer den grå stolen?
  Grattis till ert fina hus!

 5. Veronica

  Lite pinsamt att ”ni kommer från samma land” och så kallar du grabbarna för ”finska”. De är väl ändå finlandssvenskar? Om inte ens du fattar skillnaden mellan finlandssvenskar och finnar är det inte så konstigt att resten av Sverige inte heller gör det. Jag är själv finlandssvensk och det är ganska irriterande att ständigt få höra från svenskar: ”men oj vad du pratar bra svenska”. Det är ju för sjutton mitt modersmål!!

  1. Finlandssvensken

   Haha! Jag tänkte precis samma sak när jag läste. Sen tänkte jag att de ju faktiskt kan vara så att dom är finska..?

Visa alla 18 kommentarer
×

Paula Rosas

Hej på dig och välkommen till min blogg. Mitt namn är Paula Andrea Rosas och här kommer några korta meningar om mig. Jag är en 27årig tjej som lever mitt liv genom att göra det bästa av dagarna. Mitt liv kretsar kring mina fantastiska döttrar Molly-Elise och Leonore och min underbara man Hugo Rosas, familj och vänner. Jag är en glad, familjekär och envis tjej som älskar att skratta. I min blogg kommer ni få följa med mig i min vardag. Träning, äventyr, dilemman och utveckling i mammarollen, resor, giftermål, vänskap och utbildning. Samarbetsförfrågningar: paularosas.media@gmail.com

Powered by Cure - Influencer hosting