Allmänt

Nu är första poddavnittet klart!

Hej gänget

Jag ställde klockan på 06 för att hinna träna innan Hugo drog till jobbet idag. Leonore är hemma idag också pga sjukdom så jag tänkte vara effektiv. Det var en god tanke, men jag kom verkligen inte upp. Det var en tuff natt och jag valde att sova istället. Morgonen har gott till att bada i badkaret och myst i soffan. Det har varit en fantastisk förmiddag med sol. Det fick mig att verkligen känna att jag kommer att sakna det här huset. Lite mer om det i dagens klipp av flyttserien. Jag läste igenom kommentarerna och svarade på det i vloggen, självklart vill jag möta era önskningar!

Lite tankar denna morgon:

 

 • Varje kväll har jag hört flyttfåglar. Jag har hoppat till, och typ trott att det står en älg i skogen. Nej, det är flyttfåglar med lustiga läten som flyger ovanför huset. Välkomna hem!
 • Jag gick i min telefon igår kväll genom ett parkeringsgarage. Pischa skickade en rolig video så jag var helt inne i det. Till slut tittade jag upp och bara ”Vart är jag?”. Jag tappade bort mig helt och visste inte vart jag hade ställt bilen. Tjejerna får träningen åkte förbi i sin träning och skrattade för dom såg hur förvirrad jag var och pekade åt hållet där min bil stod.
 • På tal om träning. Nu är WÖRKOUT igång. Som jag har saknat detta! Varje period är på fem veckor, och denna gång har två kompisar till mig hoppat på. Det hände grejer i min träning när jag började med Pischa och hennes WÖRKOUT. Idag är det den träningen som jag ser allra mest fram emot.

17474092_10154829333091273_368309760_o

 • När L sov lyssnade jag igenom podden. Gud vad jag skrattade av att höra mig och Hugo. Det eldades upp och vi diskuterar vilt. Det är verkligen ett snack som skulle kunna se hemma. Så jäkla bra, jag längtar tills nästa vecka när vi ska spela in avsnitt nummer två. Vi skapar en facebook sida idag, det vore jätteroligt om du ville komma med frågor eller funderingar som handlar mellan a och ö som vi kan ta upp i podden under denna termin.
 • Idag har vi en spännande eftermiddag. Jag samarbetar med Trygghansa och ikväll har jag fått chans till att HLR utbilda min familj. Vi samlas och kör, minst en gång per år vill jag göra detta. Vi ska filma utbildningen ikväll, och i samband med den färgida filmen får jag tävla ut ett ex antal HLR utbildningar. Mer om det är det är aktuellt!
 • Podden kommer upp så fort facebooksidan. Så kan alla lämna en liten kommentar på Hugos blogg om att han ska skapa denna, mina sms ignorerar han helt =)

Vår morgon

17495625_10154829333001273_264864532_n

Leonore hugger Greta så fort Molly inte är hemma17409600_10154829332956273_613107800_n

Och hennes baddräkter

17467873_10154829332996273_1321030711_n

17453323_10154829333026273_1091421377_o

17474409_10154829332976273_1802119883_o

 

 

7 Kommentarer

 1. Rebecca

  Paulas kan knappt göra ett enda inlägg utan att folk ska tillrättavisa. Hon kanske ville tråna INNAN hon skulle vara hemma hela dagen? Hon kanske bara VILLE träna tidigt? Hon skrev att hon ville vara effektiv. Ser inte meningen men så meningslösa negativa kommentarer. Fy skäms för tråkiga och negativa människor. Skriv upp hela din vecka så ska vi nog ha en hel del att klaga på i ditt liv, miss perfekt.

  1. Hanna

   Rebecca: Jo fast jag är inte en offentlig person som lägger ut inlägg av att förbättra en mer jämställd relation. Det har Paula gjort, och jag tycker inte att det är särskilt jämställt att Paula är den som är mammaledig och offrar en bra pension samt att hon verkar ta de flesta VABB-dagarna. Då är inte en relation jämställd och det var Paula som själv har skrev att hon, tillsammans med Hugo vill få en mer jämställd relation, därav kommentaren. Miss perfekt skulle jag verkligen inte kalla mig själv och är heller ingen negativ människa, men ifrågasätta jämställdhet, det gör jag!

  2. Feminist - javisst!

   Det här med att hävda att ”X kanske VILL göra si eller så” är inte helt harmlöst. Analys saknas! Varför VILL någon göra ”si”? Varför tenderar det ofta att nån anpassar sig eller bara tar för givet att det ska vara ”så”? Jo, det handlar om djupt rotade normer, som alla personer på olika sätt introjicerat och måste förhålla sig till. Samhällsstrukturet upprätthålls inte genom magi eller (enbart) genom tvång. Det handlar om s.k. frivilliga val som upprepas och förstärker/ uppräthåller normerna, och många gånger blir det så för att det saknas medveten reflektion kring VARFÖR valen ser ut som de gör. Frågan om ”fria val” är djupt filosofisk och social.

 2. Hanna

  Jämställdhet för er vecka, icke check. Varför är du hemma med Leonore två dagar i rad och behöver tvinga dig upp innan kl 6 på morgonen för att hinna träna, när Hugo åker iväg och jobbar och får tid till att träna?

Visa alla 7 kommentarer
×

Paula Rosas

Hej på dig och välkommen till min blogg. Mitt namn är Paula Andrea Rosas och här kommer några korta meningar om mig. Jag är en 27årig tjej som lever mitt liv genom att göra det bästa av dagarna. Mitt liv kretsar kring mina fantastiska döttrar Molly-Elise och Leonore och min underbara man Hugo Rosas, familj och vänner. Jag är en glad, familjekär och envis tjej som älskar att skratta. I min blogg kommer ni få följa med mig i min vardag. Träning, äventyr, dilemman och utveckling i mammarollen, resor, giftermål, vänskap och utbildning. Samarbetsförfrågningar: paularosas.media@gmail.com

Powered by Cure - Influencer hosting