Recept

Nötiga bakade äpplen

Jag och barnen har käkat gröt i ett par dagar nu och kände ett behov av variation. Ägg har vi ätit, smörgåsar har vi ätit, pannkakor har vi ätit och yoghurt har vi ätit. Dock aldrig yoghurt med nötiga bakade äpplen!

Oj, oj, oj säger jag bara! Detta var kalasgott och godare än förväntat. Nötterna tillförde mycket och det kändes matigare såhär än att bara steka på äpplen med kanel.

För fyra portioner behöver du:

2-3 äpplen

1 tsk Kockens SUPERKRYDDA med kanel, kardemumma och ingefära

2 dl blandade nötter

1 dl havregryn

0,5 dl honung

Olja

Flingsalt

Gör såhär:

Sätt på ugnen på 200 grader. Skiva äpplena och blanda med kryddorna i en oljad ugnsform.

Grovhacka nötter och blanda med havregryn, honung, olja och flingsalt. Häll över nötblandningen ovanför äpplena och grädda mitt i ugnen i ca 30 minuter.

Toppa yoghurten med de nötiga bakade äpplena och vips har du ett nytt och gott frukostalternativ 😋

3 Kommentarer

 1. Maria

  Tack för tipset! Lät supergott! Har du nått tips på hur det kan förvaras om man inte äter upp allt vid ett tillfälle?

  1. Paula Rosas

   Kanske godast att äta upp allt på en och samma gång och tillaga mindre mängd men kör en förvaringsburk i kylskåpet annars och värm på i micron innan nästa gång ☺️

 2. Sun

  Tack för tips på yoghurt-toppning. Ska testa göra något liknande utan nötter imorgon! Äldsta dottern tål inte nötter. Men det lät väldigt gott 😀

×

Paula Rosas

Hej på dig och välkommen till min blogg. Mitt namn är Paula Andrea Rosas och här kommer några korta meningar om mig. Jag är en 27årig tjej som lever mitt liv genom att göra det bästa av dagarna. Mitt liv kretsar kring mina fantastiska döttrar Molly-Elise och Leonore och min underbara man Hugo Rosas, familj och vänner. Jag är en glad, familjekär och envis tjej som älskar att skratta. I min blogg kommer ni få följa med mig i min vardag. Träning, äventyr, dilemman och utveckling i mammarollen, resor, giftermål, vänskap och utbildning. Samarbetsförfrågningar: paularosas.media@gmail.com

Powered by Cure - Influencer hosting