Dagens matRecept

No bake nutella cheesecake

Alá Roy Fares! Hittade receptet på den här galna cheesecaken och tänkte provbaka inför Mollys kalas i helgen. Hon älskar både choklad och oreo, och vart förvånad över hur enkelt det var att göra!

För ca 10-12 bitar behöver du:

50 g smör

2 paket oreo

400 g crem cheese

2,5 dl nutella (jag bytte ut till proteinella)

3/4 dl strösocker

1 msk vaniljsocker

1/2 dl kakao

2 dl vispgrädde

Proteinellan:

Till servering:

3 dl vispgrädde

Några smulade oreokakor

Gör såhär:

Smält smöret och mixa kexen i en matberedare. Tillsätt smält smör och mixa ihop.

Klä en pajform med aluminium folie (för att lättare få upp kakan efteråt). Häll i smulblandningen och platta till ytan. Ställ in i kylen i ca 20 minuter.

Fyllning:

Blanda creme cheese, nutella, strösocker, vaniljsocker och kakao i en bunke. Vispa ihop alltsammans med en elvisp till en fluffig smet. Blanda grädden i en separat bunke och blanda sedan ned grädden med en sked i chokladsmeten.

Fördela fyllningen i formen över oreosmulorna. Låt cheesecaken stå i kylen i ca fem timmar.

Servera med grädde och och lite smulad oreo😋 Den vart perfekt!

4 Kommentarer

Visa alla 4 kommentarer
×

Paula Rosas

Hej på dig och välkommen till min blogg. Mitt namn är Paula Andrea Rosas och här kommer några korta meningar om mig. Jag är en 27årig tjej som lever mitt liv genom att göra det bästa av dagarna. Mitt liv kretsar kring mina fantastiska döttrar Molly-Elise och Leonore och min underbara man Hugo Rosas, familj och vänner. Jag är en glad, familjekär och envis tjej som älskar att skratta. I min blogg kommer ni få följa med mig i min vardag. Träning, äventyr, dilemman och utveckling i mammarollen, resor, giftermål, vänskap och utbildning. Samarbetsförfrågningar: paularosas.media@gmail.com