Bilder

New in

Vi har en bra dialog kring nappen hemma. Molly har sedan liten varit en riktig snuttis men idag är det annorlunda. Jag börjar bli hårdare mot henne och vill att hon lägger ifrån sig nappen i sin napplåda när vi är hemma. Vid vila, nattning och bil är helt okej men vi pratar mycket om när hon ska sluta. I vår vill vi ge napparna till kattungarna på Skansen. Till hennes födelsedag köper vi en riktig cykel men priset är nappen. Detta berättar hon för hela familjen. ”När jag fyller år ska jag få en cykel om jag slutar med nappen”.

Vi tar ett par sista månader men napp. Det senaste tillskottet av nappar, kul att Mam släpper nappar med Snobben på nu när filmen precis haft premiär =)

P1192819

13 Kommentarer

 1. Elin

  Hej Paula!

  Vilken fin människa du är. Jag läser en del boggar och av olika anledningar. Din blogg läser jag när jag känner att jag behöver något äkta, och jag blir aldrig beviken. Du är en helt underbara människa och mamma. Det där med napp kan inte vara lätt och än mindre skulle jag tycka, när man har alla påtryckningar utifrån. Mina barn har inte fått någon napp, av anledningen att jag vill kunna trösta mitt barn själv . men det är mitt val och jag har fått sjukt mycket (negativ) respons på det, såklart. Det är inte enkelt när alla ska lägga sig i 🙂 Så vad roligt att ni har hittat något som funkar för finaste lilla Mollsan. Säkert inte det lättaste för henne att sluta nu när hon har lillasyster heller 🙂

  Ha en bra dag!!

 2. sara

  Hej,
  Tycker du har så fin och mysig blogg! (: du verkar vara en så fin mamma och människa överhuvudtaget (:
  Såg på hugos blogg att ni bygger hus, vart och varför ska ni flytta igen? Tycker erat hus ni har nu är jätte fint (:

 3. Ebba

  Isa – napp är inte bra för tänderna då käken kan omformas (samma sak med typ nappflaska och tumme), därför vill många att deras barn ska sluta med napp runt 3-4. 🙂

 4. My

  Använder ni ofta belöningar för prestationer/nåt Molly ska göra?

  Vi tog bara bort napparna en kväll (snart tre och två år) och kom dagen efter på mig själv med att belöna dem med nå begagnade leksaker jag hittade i en grupp på Facebook. Tänkte i efterhand att det kanske inte var så klokt… Hur tänker ni kring det? Jag tror inte vi gör det annars, men det gör vi nog egentligen. Småsaker. Om du städar där så tar vi en glass sen, osv osv. Typ så.

 5. Fanny - 21 årig morsa

  Vi pratade om detta på föräldragruppen sist. Dem tyckte inte att man skulle ställa såna ultimatum, utan låta barnen sluta själva. Min son vill inte ha napp, men jag hade napp till jag var 6-7 år (!!) Haha, fick alltid ha nappen en stund efter förskolan, brukade ligga i sängen och snutta på den ett tag innan jag orkade leka igen. =)

 6. Alexzandra

  Det låter som en fin plan!från egen erfarenhet så fungerar det bättre som du säger med förberedelse och att göra det när dom förstår mer. Jag gjorde samma sak med min största flicka vid den åldern, försökte vid två men det känndes så korkat att slita av henne en trygghet utan att kunna resonera med henne kring det.

 7. Isa

  Jag har inga barn alls och absolut ingen erfarenhet, men jag är nyfiken på varför en så gärna vill att ens barn ska sluta med napp? Kommer inte det av sig själv?

 8. Carolin

  Nellie blir 3 i april vi började prata i somras att man kunde länna napparna till Tomten då fick man ett paket :). Så vi plocka i napparna i en påse hon fick vara med lägga i dom från sin napplåda sen rita hon en teckning och la i, sen knöt vi ett rött band runt påsen och gav till Tomten . Vi hade ställt in oss på de värsta men de gick som på räls , visst har hon frågar om nappen men när vi svarat så har hon kommit på sig själv . I paketet fanns duplo lego som hon ville ha :). Kram

 9. S

  Någon som har erfarenhet av mjölkproteinallergi? Våran 2veckor gamla bebis har haft problem med magen och även blod i avföring och nu pratas det om hon kanske kan ha mjölkproteinallergi. Jag är helt förtvivlad och förstår inte hur jag ska klara av att amma henne 6månader till och helt utslita mjölk, som ju finns i ALLT!!!

  Ni med erfarenheter eller tips kika in på min blogg och hjälp mig!
  http://Www.mammaprat.blogg.se

Visa alla 13 kommentarer
×

Paula Rosas

Hej på dig och välkommen till min blogg. Mitt namn är Paula Andrea Rosas och här kommer några korta meningar om mig. Jag är en 27årig tjej som lever mitt liv genom att göra det bästa av dagarna. Mitt liv kretsar kring mina fantastiska döttrar Molly-Elise och Leonore och min underbara man Hugo Rosas, familj och vänner. Jag är en glad, familjekär och envis tjej som älskar att skratta. I min blogg kommer ni få följa med mig i min vardag. Träning, äventyr, dilemman och utveckling i mammarollen, resor, giftermål, vänskap och utbildning. Samarbetsförfrågningar: paularosas.media@gmail.com

Powered by Cure - Influencer hosting