Kärlek

När världen inte ger en ärlig chans

Livet är vackert men också så skört. Jag är så tacksam för att jag har min familj, att vi kan uppleva saker ihop och att vi alla mår bra och är friska. Ibland tar man det för givet. Jag ramlade över en artikel i Expressen om lilla Agnes som upptäktes ha en tumör i hjärnan. I november förra året var hon en helt vanlig, glad liten 6månadersbebis som precis lärt sig säga ”mamma”. Men så blev hon trött, ovanligt trött, och hennes föräldrar åkte till sjukhuset med henne. Det visade sig att det var en stor tumör i hennes hjärna. Stor som en avokado, vilket är väldigt stort när det är ett litet bebishuvud. Agnes fick snabbt vård och tumören opererades och det verkade som att det kanske skulle gå bra. Men tyvärr fick hon en hjärnblödning efter operationen och hon kommer inte överleva. Nu är hon inne i ett stadie där hon inte kommer vakna igen och hennes mamma kan helt enkelt bara finnas där nära sin bebis men det finns inget att göra. Bara ge mediciner så hon slipper ha ont, ge närhet och se hur tiden utvecklas.

Jag tittar på mina guldklimpar och tänker på vad jag skulle ta mig till om något hände dom. Om lejonmamman i mig skulle tvingas inse att det inte finns något jag som mamma kan göra för att hjälpa dom, om vården skulle ge mig ett besked om det otänkbara. Hur orkar man ta ett enda andetag till och inte bara lägga sig ner bredvid sitt älskade barn och ge upp?

Men jag förstår också att man bara måste orka. Finnas där så länge det bara är möjligt. Och orka fortsätta för syskonet som fortfarande behöver sina föräldrar när allt är svart och svårt. Cancer är en vidrig sjukdom och den känns ännu hemskare och mer orättvis när det är barn det handlar om. Barn ska inte bli sjuka, barn ska inte dö. 💔 Inga ord finns för att ta bort det hemska för Agnes familj men vi kan visa vårt stöd!

Agnes mamma Marie har valt att starta en insamling hos Barncancerfonden för att hjälpa forskningen på traven. Det kommer inte hjälpa lilla Agnes men de hoppas att det kommer hjälpa fler längre fram. Just nu har insamlingen nått upp i 232 760 kr men jag vill att vi tillsammans hjälper till och bidrar till Agnes insamling. Oavsett om det är 1 krona eller 100 så gör bidragen skillnad. Som Marie uttryckt det:
”På det sättet får Agnes möjligheten att lämna ett avtryck efter sig trots att världen aldrig gett henne en ärlig chans.” 

Ni hittar Agens insamling för Barncancerfonden HÄR.
Agnes mamma Marie har skrivit ett gästinlägg hos Barncancerfonden och det kan ni hitta här.

6 Kommentarer

  1. Johanna

    Tårarna bara rinner medans jag läser detta och bredvid mig ligger min 6 månaders gamla dotter.. Gör ont i hela kroppen! Skänker givetvis på en gång!!

Visa alla 6 kommentarer
×

Paula Rosas

Hej på dig och välkommen till min blogg. Mitt namn är Paula Andrea Rosas och här kommer några korta meningar om mig. Jag är en 27årig tjej som lever mitt liv genom att göra det bästa av dagarna. Mitt liv kretsar kring mina fantastiska döttrar Molly-Elise och Leonore och min underbara man Hugo Rosas, familj och vänner. Jag är en glad, familjekär och envis tjej som älskar att skratta. I min blogg kommer ni få följa med mig i min vardag. Träning, äventyr, dilemman och utveckling i mammarollen, resor, giftermål, vänskap och utbildning. Samarbetsförfrågningar: paularosas.media@gmail.com