Dagens frågaTankar

”När ska du börja arbeta på riktigt?”

Fick en spännande kommentar i helgen under mitt inlägg kring när man ifrågasätter förhållandet (läs HÄR).

”Hur är det om du Paula skulle börja jobba heltid, då skulle du ju inte hinna sköta allting?

Nu som sporadisk bloggare och hemmafru blir det ju lätt att du fixar mer men du verkar inte lycklig med det. Kanske du borde studera klart iallafall och börja arbeta påriktigt?”.

Vill först och främst poängtera att jag respekterar allas levnadsval. Oavsett det du känner att du behöver göra för att må bra och för att trivas med tillvaron. Jag har fullförståelse för att behoven skiljer sig mellan enskilda individer- och är det inte fantastiskt att vi är en skara med egna och unika varelser?

Okej, nu till mina tankar. Jag är precis där jag vill vara. Vissa kanske har höga ambitioner och drömmar rent yrkesmässigt. Det har även jag, men jag är där jag är för att JAG vill.

Och ”när ska jag börja arbeta på riktigt”:

Mitt jobb inkluderar arbetsuppgifter varje dag. Även på kvällar, helger och semestrar

Mitt jobb ger mig en verklig lön varje månad som jag betalar räkningar och handlar mat med

Mitt jobb är brett och jag tjänar pengar på olika sätt men månadsvis skriver jag på riktiga avtal där jag med min signatur lovar min insats på olika sätt

I mitt jobb är jag min egen kollega, chef, kreatör och planerare

I mitt jobb får jag konstant ny lärdom om media, strategier och journalistik

Mitt jobb ger mig möjlighet till att själv välja HUR mycket jag vill jobba och mina val styr min inkomst

I mitt jobb får jag utlopp för något jag brinner för. Jag trivs med att arbeta inom kommunikation

I detta nu arbetar jag mot ett verkligt, riktigt bokkontrakt

Jag tar mitt jobb på fullaste allvar och lägger ner oerhörd tid och planering

Jag arbetar inom media. Jag arbetar inom kommunikation och absolut har mitt jobb priviliger men även sina nackdelar. Har inte ditt jobb också det?

Jag avundas er som kan stänga av jobbet efter arbetsdagen & som inte behöver ta med jobbet till semestern!

Och nu 2020 börjar detta faktiskt att kännas rätt så pasé. Har vi inte kommit längre än att acceptera att arbetsmarknaden har utvecklats? Vissa arbeten är näst intill borta medan nya sätt att arbeta på har fötts.

-Och vad är ens ”ett riktigt jobb”?

Är ett ”riktigt jobb” ett jobb som man gjort sig förtjänt av pga akademiska studier? Vad är då t.ex. en konstnär som förmodligen arbetar som det pga passion?

Mitt arbete passar mig/oss/familjen bra just nu, men detta är inget jag vill göra resten utav livet. Och Sverige är fantastiskt, här kan vi studera oavsett ålder. Och de arbetserfarenheterna jag har fått under dessa år kommer jag verkligen att kunna nyttja i framtiden. Jag kanske inte vill fortsätta inom media utan hellre vill arbeta med något som känns meningsfullt.

tb till när vi testade att baka bullar på Bröd & Salt

Annons

Annons

Jag har ingen brådska. Just nu njuter jag av att på ett effektivt och roligt sätt kunna kombinera mitt fria arbete med min levnadssituation och med mina små barn. Är oerhört tacksam för all den tid som mitt fria arbete faktiskt har gett mina två barns uppväxt och första år i livet.

Enligt mig är det första pris, det som är viktigast. Mina barn är små en gång medan jobba kommer man behöva göra livet ut. Och valet har varit enkelt, mitt hjärta har sagt vad som är viktigast för mitt välmående och tillvaro och det har varit kidsen. Väljer dom alla dar i veckan före en karriär just nu♥️

Molly och Leonores lycka är mitt allra viktigaste ”jobb”. Jag struntar i om andra kallar det kvinnofälla eller patriarkat, det är hos dem min mest genuina omtanke finns.

Annons

Annons

49 Kommentarer

 1. Sofia

  Bra inlägg för dem som inte fattar 😊 Och viktigt att ha distans till den största baksidan av ditt jobb, hatet och det negativa tyckandet. Finns så många jobb i dag som är mycket osäkrare än att driva egen medieproduktion.

 2. S

  Hej,
  Jag tycker det är ett så konstigt påstående. Att du inte skulle ha ett riktigt jobb. Vad är definitionen av ”ett riktigt jobb”? Förmodligen olika beroende på vem du frågar. Jag kan tvärtom känna mig lite avundsjuk(inte på ett missunnsamt sätt) över att du verkar kunna lägga upp ditt arbete och dina dagar lite som du själv känner. Att du kan vara med barnen när de är vakna och arbeta på kvällen istället. Med ett 8-17 jobb som de flesta ändå har så finns inte mycket tid över till barnen och det är smärtsamt. Jobba måste vi för att få mat på bordet och tak över huvudet så det är bara att gilla läget. Är det något jag dock reflekterat över med influenser jobb så är det att det ofta känns väldigt ytligt, och att det är väldigt mycket ”slut och släng” eller shopping/förbrukning. Det beror säkert lite på vilka samarbeten man gör och jag är i ärlighetens namn inte så insatt i dina men om vi pratar generellt nu. Jag hade nog haft svårt för att känna någon mening i det jag gör, att mitt jobb bidrar till att jag gör det jätte för någon annan eller samhället i stort. Men det är min drivkraft, det är det som gör att jag orkar upp till jobbet på morgnarna. Att jag faktiskt ägnar mig åt något som jag vet gör skillnad på riktigt i människors liv. Som sagt säger jag inte att du inte gör det, bara att jag ibland har svårt att se det i ”influenser världen”.

 3. Ulrica

  Jag har ett så kallat ”riktigt jobb” som folk säger. Jag jobbar som förskollärare och jobbar bara 75% för att vi inte vill att våra barn ska vara på förskola och fritids hela dagarna. Detta har vi eller jag fått många tråkiga kommentarer om också, varför jag ska jobba mindre och ta hand om hem och barn. Men det handlar ju inte om det. Detta är det bästa för våra barn att ha kortare dagar och detta passar bäst för just vår familj. Strunta i vad andra säger så länge ni är alla är nöjda med ert liv.

 4. Lisa

  Heja Paula!!
  Jag är så imponerad av ditt driv, engagemang och din kreativitet. Du uppdaterar långt mycket oftare än i princip alla andra stora influencers, med väldigt varierade och genomtänkta inlägg. För mig är du en inspirerande kvinna med en lysande karriär!

 5. Ninna

  Att ha en karriär är inte att välja bort sina barn. Många har en karriär medan barnen befinner sig på förskola och skola, precis som du. Fast då är du hemma eller tränar eller jobbar med ngt annat. Det finns inte bara en sida av allt. Hade folk inte haft åsikter och varit så nyfikna på andras liv hade ingen influncer haft karriär. Tur vi har er som underhållning och tur ni har oss, annars hade ni fått ha en vanlig ”karriär” 👌❤️

 6. Iremis

  Varför används ”avundsjuka” som försvar när någon påpekar något eller har SIN ÅSIKT om något? Sitter säkert flertal människor som älskar de det gör MEN som kanske ändå stör sig på hur andra kanske överkonsumerar, åker typ varje månad utomlands (miljöfrågor) osv.

  Är veganer som ifrågasätter köttätare t.ex avundsjuka på köttisar? Enligt dom så vill dom ju att folk ska förstå att slutar man äta kött bidrar man till miljön, hälsan, inget onödigt lidande för djur, inga slaktade djur bl.a.

  Det är skrattretande varje gång man har en åsikt om någon eller något livsstil och då är man plötsligt avundsjuk 🤔 undrar samma sak varje gång när folk slänger omkring det ordet utan att vare sig veta motivet bakom personens ifrågasättande. Jag är definitivt INTE ett dugg avundsjuk på Trump t.ex och jag tycker att någon borde göra världen en tjänst och skjuta honom 🙄 men det är min åsikt! Bryr mig inte om att han badar i pengar osv.

  Nu är det inget illa menat till Paula!! Hon gör som hon vill men stör mig så mycket på tjatandet om avundsjuka, när folk tjatar om ”yttrandefrihet”, eget tänkande, egna åsikter osv osv …..

  1. Elin

   Fast det är väl skillnad på att ha åsikter och vara elak? Om folk kommenterar och för normala diskussioner så är det ingen som säger att dem är avundsjuka. Det är de som kastar hat och försöker hitta fel och klanka ner på Paula som folk drar slutsatsen av att dem är avundsjuka. En person som har åsikter om hur andra konsumerar och för vettiga diskussioner om det tror jag inte någon skulle dra slutsatsen att den personen är avundsjuk.
   Men när folk kommer med personangrepp där de enda mål är att trycka ner Paula, och gömmer sig bakom argumentet överkonsumtion då luktar det absolut avundsjuka.

   Mena du att bara för att någon har en åsikt om dig, eller dina barn om du har några, eller din partner så är det okej att skriva det till dig, även fast dem inte är delaktiga i ditt liv eller har något snällt att säga?
   Tror inte så många skulle må så bra av att behöva ta så mycket skit från folk, och sen se hur andra försvarar detta och hänvisar till att de får faktiskt ha ”SIN ÅSIKT” och att de inte alls är avundsjuka när det faktiskt är en rimlig förklaring till deras orimligt dåliga beteende.

 7. Emelie

  Bra skrivet! Följer dig varje dag – för att du gör ett bra jobb! En fundering jag skulle vilja höra dina tankar om: har barnen alltid varit bekväma med Hugo eller tog anknytningen tid? Hur var det för dig? Har en 7 månaders dotter som först nu börjar bättre och bättre knyta an till sin pappa, som tar över FL om 2,5 månad. Men jag har fortfarande ångest varje gång jag gör något annat och lämnar dem för att jag vet att om hon blir jätteledsen så har han svårt att trösta henne. Jag hoppas det ändras när han är hemma mer med henne, men det är så svårt med mammasamvetet. Hur har det varit och är nu för er?

 8. Majja

  Jag tycker verkligen du har ett riktigt jobb. Får du in din lön varje månad ja✔️
  Kan du betala dina räkningar Ja✔️ kan du försörja dina barn och dig själv ja ✔️Kan man det så tycker jag att man jobbar oavsett vilket jobb man har

 9. Anna

  Verkligen en tråkig kommentar som bara vill göra dig ledsen, strunt i det!

  Jag resonerar såhär (så har jag resonerat i mitt liv); mina barn får göra vad de vill i sina liv men man ska backa upp det med utbildning. Vill man bli konstnär går man konstskola och vill man bli artist utbildar man sig inom musik tex (så man tex kan jobba som musiklärare om drömmen inte slår in). Allt för att framtidssäkra sitt liv.

  Jag tycker också det är viktigt att ha ett jobb där det är ok att vabba/bli sjukskriven en längre tid/föräldraledig. Att man jobbar så man har möjlighet att pensionera sig. Så resonerar jag o det var bara det jag ville dela med mig.

  Vi är alla olika och man gör olika val som såklart är ok så länge man planerar framåt också.

  Tack för en fin blogg!

 10. Mia

  Tycker att det är konstigt att man hoppar på Paula om det här. Är det inte Hugo som borde få kritiken att han tar för lite ansvar? Förstår att han nu vill satsa på clean men det jag inte förstår är att han dessutom kan fara på en veckas nöjes semester med sin kompis. I vårt hus är jag också ”i kvinnofällan” av egen vilja, mannen älskar sitt jobb och jag älskar att vara hemma. Har dock poängterat att det att han vill satsa på karriären med mycket jobb betyder att resten av tiden är familjetid.

  1. Hannah

   Men är inte det typiskt? Att det nästan alltid vinklas så kvinnan får en skopa skit även om det är mannen som gör ”fel”. Vi har det precis som er, för att vi VILL och passar oss bäst. Så trött på att ens egna val alltid ska ifrågasättas, alla gör som de själva vill.

 11. Sanna

  Jag tycker du är grym, Paula! Ta inte åt dig av andras åsikter. Det är bara ren avundsjuka som ligger bakom. Själv är jag grymt imponerad över hur långt du har kommit.

  Men tänkte på en sak efter ditt inlägg som är värt att nämna. Min mamma som är 50+ studerar numera i samma klass som mig, så du har rätt att man i Sverige kan studera oavsett ålder. Dock är det viktigt att poängtera att CSN har en åldersgräns för studiemedel. Det finns möjlighet att få bidrag fram tills man fyller 56 år, men studielån begränsas redan från 47 års ålder. Så det är inte för alla det är möjligt att studera när som helst då många begränsas utav just detta.

  Kram Sanna

 12. Emma

  Du är så bra! Tråkigt att missunsamma människor ofta är dom som skriker högst. Ta hand om dig och kom ihåg att deras negativa kommentarer säger mer om dom än om dig❤

 13. Chris

  You go, Paula! Jag har följt dig sen du startade bloggen och både då som nu tycker jag att du är fantastisk. Tack för att du delar med dig av högt och lågt. Kan bli så trött på kommentarerna du får ibland, va är det med folk att sprida bitterhet ist för glädje? Du rockar Paula, tro aldrig något annat och ta ingen skit. Tack för att vi får följa dig! 🙂

 14. Ida

  SNÄLLA SVARA PÅ DENNA!

  Hej Paula,
  Till att börja med är du verkligen en fantastisk människa. Jag har läst din blogg i så många år och den är än idag min favorit.

  Jag har en fråga, Hugo la upp en story idag när han har en skjorta/jacka på sig i mörkblått. Han hade den även på en bild med AJ produkter på instagram. Jag har velat ge den till min sambo i alla hjärtansdag present men hittar den inte.. och vill hinna beställa innan fredag ifall den inte finns i butik i den lilla stad jag bor i haha… Inte enklast att få tag i Hugo på instagram 😉 jag försöker här och hoppas du kan hjälpa mig att svara vart han köpt den och vilket märke det är. Skulle bli så glad! Kram

 15. Caroline

  Alltså, det är inte direkt så att många av oss andra heller kan stänga av när vi kommer hem. Det känns som en naivitet där man tror att alla läsare har ”enkla” jobb.

  1. E

   Det har hon ju aldrig sagt något om? Det enda Paula gör är att försvara sig mot folk som påstår att hon inte har ett ”riktigt” jobb? Förstår inte varför du vill hitta fel och lägga ord i Paulas mun? Det är bara du som antar att hon tänker så om andra?

   1. Caroline

    ” Jag avundas er som kan stänga av jobbet efter arbetsdagen & som inte behöver ta med jobbet till semestern!”

    Er = oss läsare

    1. Jessica

     Fast nej? Hon kan lika gärna mena er = de människor som är berörda av det? Dvs dom som faktiskt kan stänga av när man går hem. Man behöver väl inte ta åt sig av exakt allt i texten. snälla sluta leta fel

  2. Majja

   Fast Carolina det finns många där ute som kan stänga av jobbet när det slutar halv fem för dagen. T.ex. JAG. När jag slutar och går utanför dörren 16:30 då är jag FRI. Där efter väljer jag själv om jag vill komma in och jobba extra men behöver absolut inte tänka på jobbet när jag är påväg hem. Visst kan det hända saker under arbetsdagen ( jobbar som Rtg sjuksköterska ) som gör att jag kan fundera på de som hänt i flera dagar. Men det är inga konstigheter. Vi har mycket trauma larm och ibland är det väldigt känsligt och av vissa fall berörs man mer än andra fall.

   Men har många vänner som jobbar som lärare och vet att de sitter och jobbar många kvällar och helger i veckan för att få ihop sina lektioner rätta prov osv osv

 16. Anonym

  ”Jag kanske inte vill fortsätta inom media utan hellre vill arbeta med något som känns meningsfullt.”

  🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

  Där fick du verkligen till det. En hederlig gammal freudiansk felskrivning.

  Att sitta hemma o göra smoothies och slänga ihop några rader felstavad bloggtext på måfå bidrar nog till den meningslöshet du upplever.

  1. Julia

   Men trots sina ”felstavade bloggtexter” och innehåll har hon en sjukt stor blogg och poppis i sociala medier. Verkar ju även lockande för dig eftersom du är inne här och kikar 😉

   Grym blogg!

  2. Jonna

   Ja den meningen skulle jag vilja höra lite mer tankar kring 😂🙈

   Jag tänker mer att jag tycker det är en tråkig utveckling i samhället där barn och unga vill bli Youtubers och influencers. Det är ju så att en del lyckas bra och vissa inte alls. Och det tråkiga i det är att du kan lyckas och tjäna mycket pengar fast du egentligen inte har något speciellt att komma med.
   Unga tror att de inte behöver utbilda sig för det behöver ju inte dessa Youtubers och influencers.
   Självklart finns det dom som är utbildade och driver företag och har sin blogg/Instagram på sidan av.
   Så det är utvecklingen av att barn och unga tror att det är ett yrke som vilket som helst som blir skev.

 17. J

  Vi lever lite samma liv, jag värdesätter högt min fria tid som jag kan anpassa för våra små barn. Vi har alltid haft lediga fredagar tillsammans, för att vi kan det och inget annat. Men så mycket gliringar jag har fått genom alla år…. ”hemmafru” osv osv. Jag arbetar med min man på vårt företag. Visst han jobbar typ 200% procent mer än mig. Men det är vårt och mitt val! Sen jag blev gravid ändrades mitt fokus på karriär helt och jag la den åt sidan för att vara där med mina barn. Varför måste alla ha åsikter om allas liv? Vi alla lever det olika.
  Kanske blir jag pilot om 10 år (eller inte..)
  Men just nu är våra småbarn prio hos mig.

 18. Linnéa

  YOU GOOO GIRL!🤗
  Så bra skrivet..o du har ett superbra jobb som många bara drömer om..idag har det verkligen skett mycket när det gäller utvecklingen av arbetsmarknaden o det är bara posetivt.
  Jätte bra blogg och superfin är du..du verkar vara så ödmjukt och fin person🤗

 19. StrongerLife

  Ganska sjukt att man fortfarande inte kan se det som ett jobb och se allt jobb bakom yrket influenser. Undra när det tar slut? men samtidigt känner jag att det är ju baserat på avundsjuka och det gör att det inte tar slut, avundsjuka tar aldrig slut. Men det var bra svarat! Och självklart (!) är barnen ens viktigaste jobb, det har inget med patriarkat att göra enl mig, det har med känslor från förälder till barn, en självklarhet.

 20. Lina

  Vilken nedlåtande kommentar! Man kan mycket väl vara nöjd med sitt jobb utan en högre utbildning bakom.. Det är tur att vi alla är olika för annars hade nog samhället haft stora problem.

 21. Karin

  Gillar inlägget. Självklart har var och en rätt att arbeta med vad de vill. Enligt mig låter det som att det var en kommentar från en avundsjuk läsare. För visst kan det tyckas glassigt att vara influencer men precis som du skriver Paula så kan ju vi med ”vanliga” jobb oftast stänga av när vi går hem för dagen/åker på semester osv. Jag tror att om jag hade ett jobb som du så skulle jag nog ”aldrig” sluta jobba och det skulle förmodligen stressa mig men då är vi tillbaka att man ju väljer själv vad man vill jobba med och tur är väl det🙂

  1. Ellinor

   Håller med! Så bra inlägg!!! Är så trött på hetsen hur allt ska vara, i vilken takt man ska göra saker, hur ett liv ska levas. Det finns inget rätt eller fel. Folk som tror sig veta borde åka ut i världen och se hur otroligt många sätt det finns att leva på.

 22. Malin

  Måste bara säga att jag är sjukt imponerad av dig och din karriär du gjort under småbarnsåren. För det är faktiskt just vad jag skulle kalla det, en skitgrym karriär kombinerat med att vara småbarnsmamma – och vi alla småbarnsmammor vet vilken enorm prestation det krävs. Jag tycker alltid det lyser igenom att du lägger ner mycket tid och energi i såväl blogg som instagram, samarbeten känns genomtänkta och har en röd tråd ofta. Upplever aldrig att du säljer in något för sakens skull, utan överlag känns allt genuint.

  Så, tack för en härlig och fin blogg/instagram!

 23. Eloise

  Varför har ni influencers sånt stort behov av att hävda er konstant? Typ ”jo minsann, det är visst ett jobb!”.. era dagar går ut på att kränga rabattkoder och bidra till ökad konsumtion. Ni fixar naglar, hår, tränar, lunchar och kallar det jobb. Dvs sånt vi med faktiska jobb gör på vår fritid utöver faktiska, riktiga jobb. Att ni själva måste påminna er själva och omvärlden om att ni minsann jobbar konstant säger ju allt. Nej, det är inget jobb.

  1. Elin

   Sitter du och hatar på alla affärer som säljer kläder/prylar för att det bidrar till ökad konsumtion? Sitter du och hatar såhär mycket på tidningar som visar reklam, på vissa sidor/artiklar för att det bidrar till ökad konsumtion? Sitter du och hatar på personer som jobbar på reklamutdelnings jobb för att det bidrar till ökad konsumtion? Sitter du och hatar på Sofias änglar som gör massvis med reklam i deras program för snygga prylar för att det bidrar till ökad konsumtion?

   Det är så himla lätt för dig att hoppa på en ensam framgångsrik tjej anonymt på internet och anklaga henne för alla världens problem. Sitt inte här och säg ” vi med faktiska jobb”. Du får det att låta som att det är fler än dig och ett fåtal andra som är lika avundsjuka och hatiska mot influencers och andra otraditionella arbeten. Majoriteten av alla som följer Paulas sociala medier, följer henne av samma anledning som att de prenumererar på en viss tidning. Dem känner att de får något positivt utbyte av det. Om du känner att du blir så provocerad att du måste gå in och bete dig såhär otrevligt, så tycker jag verkligen att du borde undvika kanaler som får dig att känna så. Jag tror att ett person som mår helt bra i sig själv inte strävar efter att få andra att må dåligt.

 24. Sandra

  Jag tror att det handlar om avundsjuka, som det tyvärr så ofta gör ;P
  För mig är är ett ”riktigt” jobb, ett jobb man får betalt för. Jag tror att det ofta blir förutfattade meningar gällande dessa nyare jobb som influencers, de som arbetare hemifrån osv då man bara ser en liten del av det hela av vad ni gör, till skillnad från om någon säger att de jobbar som butiksarbetare eller revisor. Tror att det kan ha med det o göra. Viktigaste är att man själv vet vad man gör 😉

 25. Jenny

  Jag håller med dig. Tycker bara att det är förbannat sorgligt att inte fler män resonerar så.
  Kram och tack för en bra blogg ❤️

 26. Annika

  Jag har gått ner i tid, är ledig en dag i veckan därför att jag kan och jag vill vara med mina barn så mycket som möjligt nu när de är små och inte har skolplikt. Jag älskar att ha den lediga dagen med dem. Jag ska inte säga att jag struntar i kvinnofällan (min man jobbar heltid), men om jag väger det mot tid med mina barn så är valet enkelt. Så jag fattar helt ditt karriärval och dina tankar just nu när barnen är små. Nu är nu, sen är senare.

 27. Gunilla

  Många dumma kommentarer det finns! Du har valt det här jobbet nu som ger mer frihet att bestämma upplägget på dina arbetsdagar! Det hade varit mycket svårare med arbetstider o pusslande om du arbetat som sjuksköterska som tidigare var din dröm! Du gör helt rätt!!

 28. lissel

  Avundsjuka😊 jag tycker du är grym och skulle så gärna vilja ha din glöd till att komma dit du är… hur får man tummen ur röven? Skulle va så skönt att va hälsocoach med mera och med det vagabond egna chef! Dröm jag har

Visa alla 49 kommentarer
×

Paula Rosas

Hej på dig och välkommen till min blogg. Mitt namn är Paula Andrea Rosas och här kommer några korta meningar om mig. Jag är en 27årig tjej som lever mitt liv genom att göra det bästa av dagarna. Mitt liv kretsar kring mina fantastiska döttrar Molly-Elise och Leonore och min underbara man Hugo Rosas, familj och vänner. Jag är en glad, familjekär och envis tjej som älskar att skratta. I min blogg kommer ni få följa med mig i min vardag. Träning, äventyr, dilemman och utveckling i mammarollen, resor, giftermål, vänskap och utbildning. Samarbetsförfrågningar: paularosas.media@gmail.com

Powered by Cure - Influencer hosting