TipsTräning

Några utav mina favoritövningar för rumpa & mage

Vilken fantastiskt start på dagen- att få träna på Scandics Down Town Camper gym som ligger högst upp på taket med utsikt över Stockholms takåsar!

Det kan vara svårt att planera sin träning när man semestrar i sommar och inte känner till vilken utrustning gymmet har. För mig blir det oftast cirkelträning med olika stationer som jag kör i en intervalls form. Jag personligen tycker om att kombinera både styrka och flås i mina tabatas.

Här kommer ett gäng av mina favoritövningar för rumpa & mage som du kan lägga på minnet inför din kommande semesterträning eller om du bara söker inspo till gymmet:

Rumpa:

Goblet Squat:

Jag får mycket bättre träff i mitt säte när jag kör squats med en tung kettlebell än med skivstången.

Greppa vikten och håll den nära kroppen, tänk att du står på en servett med fötterna som du vill riva sönder med hjälp av att du roterar ut knäna. Lovar att denna visuella bild kommer att hjälpa dig att få träff i rumpan!

Enbens utfall:

Lägg upp ena foten på en bänk, håll i en vikt och gå djupt ned så att knät nästan träffar marken. Den här är en riktig killer!

Helkropp:

Jag hatälskar burpees men brukar ändå lägga in dom i mina intervaller för att få en fartig helkroppsövning. Detta är burpees med en tvist för att ändå gynna styrkan. Ta två hantlar i händerna och utför burpeesarna med vikter?

Mage:

Situp med rotation:

Lägg vikten av skuldrorna på bollen och håll ett hårt grepp om vikten (här funkar kettlebell eller viktskiva). Ta hjälp av skuldror, axlar och mage för att pressa upp vikten med hjälp av av crunches. Kör varannan gång mot höger och vänster knä

Russian twist:

Sätt dig på golvet och håll upp benen om du kan (annars går det bra att ha fötterna i golvet). Rotera vikten från höger till vänster och från vänster till höger. Den här övningen får magens muskler att brinna! Efter min lilla tabata var jag helt slut & redo för att inta Campers ”The Nest”. Idag är det dagspa och jobb som står på agendan.

Så fräscha omklädningsrum!

11 Kommentarer

 1. Maja

  Sååå himla snygg!! ? Och vältränad på ett hälsosamt sätt!! Älskart!! Mer tränings inlägg mottages, tips o trix med övningar o kost alternativ ??

 2. LS

  Super bra Tabata pass som jag definitivt kommer köra hemma. Hur många av varje övning gjorde du och hur många rundor?
  Kör du en break mellan varje övning?

  Fler tränings upplägg på bloggen hade varit roligt för oss läsare 🙂

 3. Jossan

  Så bra tips!!! Hur många av varje gjorde du, och hur många varv?
  Tack för all inspiration, du är grym!!❤️

Visa alla 11 kommentarer
×

Paula Rosas

Hej på dig och välkommen till min blogg. Mitt namn är Paula Andrea Rosas och här kommer några korta meningar om mig. Jag är en 27årig tjej som lever mitt liv genom att göra det bästa av dagarna. Mitt liv kretsar kring mina fantastiska döttrar Molly-Elise och Leonore och min underbara man Hugo Rosas, familj och vänner. Jag är en glad, familjekär och envis tjej som älskar att skratta. I min blogg kommer ni få följa med mig i min vardag. Träning, äventyr, dilemman och utveckling i mammarollen, resor, giftermål, vänskap och utbildning. Samarbetsförfrågningar: paularosas.media@gmail.com

Powered by Cure - Influencer hosting