Mollys första tid

Morgonstund har guld i mun

Jag har världens goaste bebis. Molly vill ha saker och ting på sitt sätt men hon är inte svår att få nöjd. Hon är hur social som helst och vill inte vara själv. Hon har sedan väldigt tidigt haft en vaken blick. Hon kollar alltid runt ivrigt när hon blir buren i famnen. Det är inte svårt att fånga hennes intresse genom att jollra, sjunga, skratta eller prata. Molly kollar då på en med glada, nyfikna och busiga ögon.

Jag har sagt förut att jag vill att hon sover i sin egna säng. Dels för att vår säng är min fristad. Där vill jag gosa med Hugo och kunna ligga precis hur jag vill utan att oroa mig över att göra illa Molly. Inatt vaknade hon inte en enda gång. Vid halv sju ropade hon till för att hon var hungrig. Då är det bara mysigt att ta upp henne till sängen.

Hur trött jag än är så kan jag inte låta bli att le åt henne. Tur som jag har så ville hon bara äta för att sedan somna om. Det slutar alltid med att jag kramar om henne. Vid kl 8 hör jag joller och känner hur hon har sina händer i mitt ansikte. När jag slog upp ögonen ligger hon tio centimeter ifrån mig med världens leende. Det var precis som att hon tänkte ” äntligen vaknar mamma”. Morgonmyset är den absolut bästa stunden tillsammans med Molly. Hon är glad och bara spricker upp i leende efter leende. Hon sprattlar för att hon är glad och hon pratar som mest när hon precis har vaknat.

Det som skiljde dagens morgonmys från dem tidigare var att Molly skrattade med ljud. Det var så självklart och jag försökte locka fram ljudet men det kom bara en gång. Jag gissar på att hon kommer ha lärt sig skratta ordentligt med ljud innan veckan är slut =)

20130625-092000.jpg

20130625-092022.jpg

20130625-092033.jpg

20 Kommentarer

 1. Jessica

  intressant att läsa om alla som undrar hur man får dom små att sova i egen säng och hela natten . det är ju helt klart olika från barn till ban . min dotter är nu 6 veckor och sover i sin säng och gjort sen hon har 4 veckor ungefär . hade henne i våran säng i ett babynest och flyttade med det till hennes säng vilket gör att det inte är några problem för henne att ligga i den , hon känner samma trygghet . har nu sen 4 dagar börjat sova hela natten , eller vaknar mellan 5-6 och vill ha mat sen somnar hon om igen till 8 – 9 typ . här har vi inga särskilda rutiner i alla fall , men försöker ta på pyjamas och ge babymassage vid samma tid varje kväll 🙂 hon verkar nöjd med det och jag är en glad mamma som får sova en hel natt utan att vakna 😀 (kan tillägga att det är mitt första barn , är ingen expert på något ville bara berätta hur vi gör:))

 2. Anna

  Hej Paula!
  Jag kommenterar ALDRIG bloggar men har verkligen fastnar før din underbara blogg och din hærliga personlighet. Vill mest kommentera før att du inte ska sluta blogga någonsin. Ær 22 med stor barnlængtan och tycker att det ær inspirerande med din blogg. Du har føtterna på jorden verkar det som!

  Tack før en bra uppdateringar kram Anna

 3. Johanna

  Hej fina du!
  Har en son som är 2 veckor yngre än Molly som inte har förstått det här med att sova hela natten.. Vaknar varannan till var tredje timme och vill äta, kan inte du skriva om hur eran läggnings rutin går till?
  Vore tacksam för tips
  Kram

 4. 22 årig nybliven mamma!

  min lille son skrattade också med ljud när han var lika gammal som Molly. han är snart 6 månader och de är inte förrän nu han verkligen skrattar med ljud på riktigt. När de är så små kommer ljuden ”av en slump” men när de väl får kläm på de så är de världens varmhjärtade skratt som finns!

 5. Johanna

  Mys! 🙂

  Har Molly alltid sovit i sin egen säng?
  Jag har en pojk på 5 veckor och vill att han ska sova i sin egen säng, och så klokt som du säger ha min säng som en fristad för mig och min man.

  Har ni jobbat för att hon ska sova där, eller föll det naturligt? 😉

  Ha en fin tisdag!
  /Johanna

 6. Lina

  Åh, vad jag längtar efter min son nu!! Är i vecka 22 nu men jag kan knappt vänta längre nu! Molly är underbar och ni är fantastiska föräldrar!

 7. Annica

  Sötfisen!
  Samantha (min dotter) som är någon vecka äldre än Molly har inte riktigt lärt sig detta med att skratta med ljud… Har hört det en gång, för någon vecka sedan men inte igen, trots att vi har försökt.

  Men något som Manthis gillar är att man blåser (försiktigt) luft i hennes ansikte, då skrattar hon massor och ler med hela ansiktet (ja hela kroppen till och med!).

 8. Emma

  Vilken härlig person du verkar vara Paula. Och vilken fin liten tjej ni har. SÅ SÖT. Det är alltid lika roligt att läsa dina kloka reflektioner och tankar kring er lilla flicka, att vara mamma och allt annat som kommer med ett barn. Du känns så trygg och harmonisk och jag tror att det är en av de viktigaste sakerna man kan ge sitt barn. Och kärlek så klart.

  Jag hoppas att du är både glad och stolt. Ha en fin dag!

 9. S

  På vissa bilder liknar hon din lillebror Lucke sjukt mycket!! 😀 Vet inte om det är kinderna eller vad, så sjukt söt är hon!

 10. karin

  Paula Paula Paula. Jag och min pojkvän har varit tillsammans i två år och har precis fått reda på att jag är gravid. Jag är just nu tjugo men förväntas fylla tjugoett innan bebisen ska komma, min pojkvän är ett år äldre än mig. v10+2 sa dom samma dag som jag pissa positivt och min värld och planer vändes upp och ner. Nu sitter jag och vrider och vänder och försöker tänka logiskt men hjärnan hoppar från bort till behålla och varje gång jag tagit ett val känner jag mig onöjd och fortsätter fundera. Jag vill och inte vill.. på något konstigt vänster. Hur resonerande ni i tankarna och hur vågade ni tillslut ta de stora beslutet att behålla? Längst inne tror jag ju faktiskt att jag vill, men att rädslan sitter som en mur och skyddar mig från att tänka ur hjärtat.

Visa alla 20 kommentarer
×

Paula Rosas

Hej på dig och välkommen till min blogg. Mitt namn är Paula Andrea Rosas och här kommer några korta meningar om mig. Jag är en 27årig tjej som lever mitt liv genom att göra det bästa av dagarna. Mitt liv kretsar kring mina fantastiska döttrar Molly-Elise och Leonore och min underbara man Hugo Rosas, familj och vänner. Jag är en glad, familjekär och envis tjej som älskar att skratta. I min blogg kommer ni få följa med mig i min vardag. Träning, äventyr, dilemman och utveckling i mammarollen, resor, giftermål, vänskap och utbildning. Samarbetsförfrågningar: paularosas.media@gmail.com

Powered by Cure - Influencer hosting